Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Loraine vidíš to, ma máme střídavou, ale na papíře máme, že v péči ho má matka, střídavou máme jen díky naší vstřícnosti, že ex chodí blbě do práce a musela by složitě řešit hlídání, k soudu jsme to upravit nešli, protože se nechceme dohadovat, ona alimenty dostává, jako by ho měla v péči a ještě chodí s tím, že malé potřebuje boty atd.....to ji posílám někam, portože u nás má kluk botník plný
@Anonymní píše:
Hmm tady se jen nadává ne exky jak jsou neschopné, líné a vypočítavé. Ale co když je to obráceně? Mého manžela odloudila jedna paní, která bydlela kousek od nás. Věděla, že manžel podniká a tak udělala vše proto, aby ho odvedla od rodiny. Podotýkám, že jsme měli pohodové manželství do té doby, jen nějaké menší hádky o prkotiny.Do práce chodím!!!
Manžel sám navrhnul částku, kterou bude přispívat na dceru, ale nyní chce platit méně. Mě se to samozřejmě nelíbí, než se podnikání rozjelo, byl pořád v práci, takže na úkor naší rodiny. A teď když je živnost zaběhnutá má z toho profitovat cizí dítě, které není ani jeho?![]()
Tak to je samosebou něco jiného. To je tvůj ex deb*l… A zkoušela jsi soud?
@Elke píše:
@maritimka Bývalá obvykle ani nemá jak vidět do hloubky…a od určení toho, zda má její dítě taky nárok na dovolenou 3× do roka je tu právě proto soud…To, že expartner vydělá víc díky přesčasům a podobně není relevantní - vydělá víc, pak mají na víc nárok i všechny jeho děti… On se prostě nemůže rozhodnout, že cokoliv na rámec běžného platu dělá jen pro současnou rodinu.
Takže logicky bych po chlapovi měla chtít, aby omezil styk s prvním dítětem, protože momentálně omezuje mě a do budoucna naše dítě a já z toho budu profitovat jen napůl, protože půlka jde exce… Jak se říká, něco za něco.
@maritimka píše:
Takže logicky bych po chlapovi měla chtít, aby omezil styk s prvním dítětem, protože momentálně omezuje mě a do budoucna naše dítě a já z toho budu profitovat jen napůl, protože půlka jde exce… Jak se říká, něco za něco.
To moc logické není. Jeho dítě ho nejspíš vídá mnohem méně, než vaše děti. A peníze jdou na dítě, ne pro jeho bývalou jen tak pro srandu králíkům.
@maritimka naštěstí neplatíme moc, nechceme dělat zbytečné problémy, v podstatě to bereme, že to ja školka a různé výlety v rámci školky atd atd… tak jakože to máme předplaceno ![]()
@Elke to v některých případech není pravda, že jdou peníze na dítě!!! Bohužel
Holky, pročetla jsem si diskuzi a ať už jste exky nebo manželky, přítelkyně chlapů s ex, všem vám jde o jedno. Vy chcete, aby se VAŠE děti měly dobře, pokud možno bez omezování. Vám všem jde o dobro Vašich dětí. Takže se nikdy nevyřeší jestli má nebo nemá ex nárok, jak často má jezdit dítě na dovolenou, jak často mé dítě. Všechny chcete to nejlepší pro vaše děti a všechny si tady ty postupy obhajujete z vašeho pohledu. Tudíž je to stejně neřešitelné ![]()
@elis_an3 píše:
@Elke to v některých případech není pravda, že jdou peníze na dítě!!! Bohužel
Někdy z nich třeba matka, ó hrůzo, zaplatí taky nájem, že? Potřeby dítěte nejsou jen jídlo, oblečení a vybavení, které spotřebuje právě to dítě samotné. Musí někde bydlet a musí se o něj někdo starat - a i to má svou hodnotu…
@maritimka píše:
Tak to je samosebou něco jiného. To je tvůj ex deb*l… A zkoušela jsi soud? [/citace
K soudu jít nechci, zatím mi na dceru dává slušný peníze, ale uvidím jestli se příští měsíc částka sníží. Pak bych to asi řešit přes soud musela, protože on peněz má dost, nevidím důvod proč by je nemohl posílat dál, jen proto, že jeho nová je náročná a chce všechno urvat jen pro sebe a její dítě
@Elke jo?? To říkal kdo, že mluvím o nájmu jako??? Kdybys čeetla nekteré mé příspěvky, které jsi o dooost stránek dopředu jen ignorovala, tak víš, že zrovna naše ex mezi tyhle světice, co vráží peníze do dětí bohužel nepatří!!! Já jen vidím, že chodí každý víkend pařit, hulí jako fabrika, kluk chodí oblíkaný jak z popelnice, nic mu nekoupí, dokud to neudělá babička, když ho má mít ona, tak je věčně u někoho jiného, u babičky, u tetiček, nejednou se stalo, že k nám pro něj poslala nějakou cizí tetu se kterou nechtěl jít, protože ona chtěla vyspávat, protože večer pařila…o nájem mi fakt nejde!!!
@elis_an3 Klid, nemusí si tady někdo v rámci diskuse uhnat infarkt. Psala jsi „v některých případech“ ne „v našem případě“ - první formulace je obecná, druhá velmi konkrétní a ne zas tak obvyklá.
Jen ze zvědavosti (nemusíš mi odpovídat), když je situace taková, jak píšeš a vy vidíte, jak dítě partnera strádá - nepřemýšleli jste o tom, že byste si ho vzali do péče sami?
@elis_an3 píše:
@Elke jo?? To říkal kdo, že mluvím o nájmu jako??? Kdybys čeetla nekteré mé příspěvky, které jsi o dooost stránek dopředu jen ignorovala, tak víš, že zrovna naše ex mezi tyhle světice, co vráží peníze do dětí bohužel nepatří!!! Já jen vidím, že chodí každý víkend pařit, hulí jako fabrika, kluk chodí oblíkaný jak z popelnice, nic mu nekoupí, dokud to neudělá babička, když ho má mít ona, tak je věčně u někoho jiného, u babičky, u tetiček, nejednou se stalo, že k nám pro něj poslala nějakou cizí tetu se kterou nechtěl jít, protože ona chtěla vyspávat, protože večer pařila…o nájem mi fakt nejde!!!
No ale když je to tedy tak jak popisuješ, proč si chlap nezažádá o jeho svěření do péče, když na kluka matka kašle a nestará se??
@Elke klidně ti odpovím a už jsem to tu psala, chtěli jsme ho do péče, ale to ona nechtěla, protože by přišla o ty alimenty že…není to sice moc, ale i tak s ejí to šikne, u soudu nějaké naše svědectví, že se nám nezdá její péče neprojde, kdo to docvědčí? Její rodiče, kamarádky?
asi těžko, a přetahovat se o kluka u soudu, aby ona ještě začala dělat problémy a třeba nám ho přestala dávat úplně, to nestojí za to, navíc se soudce ohlíží na více faktorů a ona není notorická alkoholička, která by nebyla nikdy střízlivá, takže asi tak, to, že je nevzrálá a chová se jak nějaká pařící puberťačka by asi až tak neprošlo
@elis_an3 To pak jedině soud a sociálka… Ale je mi jasný, že to není nic jednoduchého - téměř automaticky jde dítě do péče matce. Mimochodem - pokud máte úpravu styku a ona by vám dítě přestala dávat, hrálo by to ve váš prospěch.
souhlas