Alimenty a nová rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
29.8.12 21:23

@brisco To ano, ale vysvětluješ až „po činu“ a né před ním, né? Nebo ty by jsi se šla zeptat svého prvního dítěte, jestli by mu nevadilo, že bude mít sourozence a kdyby to dítě řeklo, že nechce, tak prostě další dítě mít nebudete? Trochu padlý na hlavu, né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.12 21:43

Zakladatelka-tak jsem si tak v rychlosti přečetla příspěvky v tématu. Jsou asi fakt dva různé pohledy na věc, ale ono mi opravdu přijde nespravedlivé, aby si chlap v podstatě nemohl pořídit novou rodinu a život. Situace jsou různé, ale tady je to tak, jak jsem psala, ex má nového přítele, s ním dítě, nežijí nikde v podnájmu, pokud vím, tak už i pracuje, nám tvrdí, že za dítě utratí měsíčně 13 tisíc, opravdu nekecám, 13 tisíc!, přitom chodí jen na jeden kroužek, tedy chodil ještě na jeden, ale ten už zrušila, manžel chtěl, aby tam syn zase začal chodit, protože ho to bavilo, ale ex řekla, že ne, že se bude věnovat škole. My opravdu nechceme alimenty snižovat! Jen jsem se ptala, zda je možné je ještě zvýšit. Tak znla otázka :). Myslím, že můj manžel i já máme právo na nový život. Někdo to psal, že je normální vydělávat v Praze 50 tisíc, jo, „normální“ to možná je, ale můj manžel je tedy nevydělává a to je v práci od nevidím do nevidím.

• Citovat
  • Upravit
7449
29.8.12 21:51
@Anonymní píše:
Zakladatelka-tak jsem si tak v rychlosti přečetla příspěvky v tématu. Jsou asi fakt dva různé pohledy na věc, ale ono mi opravdu přijde nespravedlivé, aby si chlap v podstatě nemohl pořídit novou rodinu a život. Situace jsou různé, ale tady je to tak, jak jsem psala, ex má nového přítele, s ním dítě, nežijí nikde v podnájmu, pokud vím, tak už i pracuje, nám tvrdí, že za dítě utratí měsíčně 13 tisíc, opravdu nekecám, 13 tisíc!, přitom chodí jen na jeden kroužek, tedy chodil ještě na jeden, ale ten už zrušila, manžel chtěl, aby tam syn zase začal chodit, protože ho to bavilo, ale ex řekla, že ne, že se bude věnovat škole. My opravdu nechceme alimenty snižovat! Jen jsem se ptala, zda je možné je ještě zvýšit. Tak znla otázka :). Myslím, že můj manžel i já máme právo na nový život. Někdo to psal, že je normální vydělávat v Praze 50 tisíc, jo, „normální“ to možná je, ale můj manžel je tedy nevydělává a to je v práci od nevidím do nevidím.

Podle mě máte právo na nový život. Pokud se exce nějak výrazně nezvýšily náklady na dítě, např. kvůli jeho nemoci, tak nevidim důvod, proč by se alimenty stanovené ve výši 5tisíc (tuším, že tolik platíte) měly zvyšovat. Tvůj manžel dře na úkor času s tebou a novou rodinou, tak nevidim důvod, proč by z lepšího standartu měla profitovat exka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
30.8.12 08:45
@Elke píše:
Ano, v některých zemích to tak skutečně funguje.

V některých zemích funguje, že za nevěru dotyčné ukamenujou :nevim: Né vše, co někde funguje je správné. Chce to trochu zapojit hlavu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Loraine
30.8.12 08:46
@maritimka píše:
Podle mě máte právo na nový život. Pokud se exce nějak výrazně nezvýšily náklady na dítě, např. kvůli jeho nemoci, tak nevidim důvod, proč by se alimenty stanovené ve výši 5tisíc (tuším, že tolik platíte) měly zvyšovat. Tvůj manžel dře na úkor času s tebou a novou rodinou, tak nevidim důvod, proč by z lepšího standartu měla profitovat exka…

Přesně tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
21581
30.8.12 08:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
30.8.12 08:53
@brisco píše:
No jo, ale v normální rodině se sice s příchodem dalšího dítěte sníží standart, ale má to to dítě nějak vykompenzováno. Třeba tím, že maminka zůstane doma a může si hrát s malým sourozencem.
Ostatně, je vůbec zvykem ptát se dětí z prvního manželství, jestli by chtěli bratříčka nebo sestřičku? :think:

Jako to bych se neptala ani vlastního, natož dítěte, které ke mně jezdí na víkendy a prázdniny :nevim: Všude tu na diskuzích čtu, jak je důležité, aby dítě mělo sourozence, ženy, které chtějí jen jedno jsou tu osočovány ze sobectví a neschopnosti se uskrovnit a já najednou musím dítěti vysvětlovat, že ho sourozenec „omezí“,jen proto, že to znamená, že se exka asi nedovolá zvednutí alimentů??

• Citovat
  • Upravit
21581
30.8.12 08:55

@Loraine Mě by hlavně zajímalo, jaká by byla reakce rodičů, kdyby děcko řeklo, ne, ne, žádného sourozence nechci :think: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
30.8.12 09:03

@verulenka Tak by nebyl :mrgreen: :mrgreen: to musíš respektovat 8)

• Citovat
  • Upravit
21581
30.8.12 09:04

@Loraine Ach, pravda, zapomněla jsem, děti se nesmí frustrovat… 8) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
30.8.12 09:20
@Loraine píše:
V některých zemích funguje, že za nevěru dotyčné ukamenujou :nevim: Né vše, co někde funguje je správné. Chce to trochu zapojit hlavu :nevim:

Jistě. Ale já narozdíl od tebe mluvím o západních demokraciích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
30.8.12 09:28

Přidám i svůj názor, nebo zkušenost.
Nedávno příteli zvíšili alimenty na syna a hlavní důvod je ten že jeho ex šla na mateřskou s 3 dítětem teda je furt na mateřské páč vživotě nepracovala a jen plodí. má třetího přítele a i sním třetí dítě. Nikdy se přítele ani syna nebo dalšího syna neptala zda chtějí sourozence prostě si je udělala páč chtěla i když na ně neměla ale tak co tatínkové maj daný alimenty tak proč by neplodila. Takže příteli se o 1000kč zvedli alimenty páč ona dostala podle nového zákona nejnišší mateřskou. A i když to nebylo jeho dítě s kterým zůstala doma tak to on doplatí.
Momentálně jsem těhotná a než jsme se o prcka vůbec začali snažit tak jsem si zpočítala kolik nám zůstane a zda jsme schopní ho uživit i přes nižší příjem můj(mateřská) a navíšení alementů. Kdyby to bylo nahraně že by nám nezbyla ani koruna do výplaty asi bych ještě chvíli počkala a šetřila aby jsme byli v pohodě a nemusela si vyčítat že nemůžu to a to prckovi dopřát. Škoda že takto nemyslela i ona když si jich udělala tolik ale co v našem státě platí tatínku když jsis ho udělal tak plať…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
30.8.12 09:28

@Elke Jo, tak to jo. To se omlouvám, jak je to na Západě, tak je to 100% dobře, moje chyba

• Citovat
  • Upravit
Loraine
30.8.12 09:33

@jaaajaa Přesně tak, to je to co tu nechápu. Zakladatelka psala, že exka už má další dítě s dalším chlapem, ale pořád je špatnej jen ten chlap, že chce mít taky další rodinu a nechce zůstat sám :think: Od něj se pořád očekává, že si to má spočítat. Že by si to měla spočítat i ona, to se neřeší. Navíc většina ex žádá o zvýšení alimentů, když jdou na mateřskou s novým partnerem. I když taky nechápu tu logiku - jde na mateřskou kvůli dítěti někoho jiného, tak proč má platit on, vlastně na cizí dítě?? Ale je to marný, je to marný, je to marný :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2153
30.8.12 09:34
@Loraine píše:
@Elke Jo, tak to jo. To se omlouvám, jak je to na Západě, tak je to 100% dobře, moje chyba

Tak milá manipulátorko - a teď najdi to místo, kde jsem řekla, že je to tak dobře… Že je v některých zemích situace takto nastavena byla z mé strany informace, nic víc, nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna