Alimenty a nová rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17631
29.8.12 11:14
@Elke píše:
My třeba máme víc. Vždycky je to o příjmech…

no právě, tak se z toho nedá takhle vycházet, jako že je to adekvátní. Jestli ten otec třeba bere nějakých 15-20 tisíc a má novou ženu na mateřské a další dvě děti, tak těžko může platit 5 litrů alimenty, i kdyby to to první dítě nakrásně potřebovalo na kroužky :nevim: To je prostě podle příjmů a navíc je to dost subjektivní, kolik kdo potřebuje na vyžití. Jak píšou holky, spousta rodin má tohle pro všechny na měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
29.8.12 11:20

A podíl rodičů podle mě nemusí být nutně stejný. A ve většině případů ani nemůže. A ani v normální rodině to tak nefunguje. Vždycky nosí domů jeden víc a druhý méně. pokud teda zrovna náhodou nemají rodiče na chlup stejné platy. Takže otec nemusí nutně pokrýt polovinu nákladů. Ano, bylo by hezké, kdyby pokryl, ale pokud nemá, tak co se dá dělat, že…
Takže jestli budu mít na dítě náklady 10 tisíc a bývalý bude mít určené alimenty 2 tisíce, tak prostě musím doplatit 8 já a když nemám, tak něco někde omezit. To se tak prostě dělá, i v úplných rodinách, ne? Když nejsou, tak nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
29.8.12 11:21
@Vera111 píše:
no právě, tak se z toho nedá takhle vycházet, jako že je to adekvátní. Jestli ten otec třeba bere nějakých 15-20 tisíc a má novou ženu na mateřské a další dvě děti, tak těžko může platit 5 litrů alimenty, i kdyby to to první dítě nakrásně potřebovalo na kroužky :nevim: To je prostě podle příjmů a navíc je to dost subjektivní, kolik kdo potřebuje na vyžití. Jak píšou holky, spousta rodin má tohle pro všechny na měsíc

Přesně tak. Na druhou stranu, pokud bere 50 tisíc, a třeba v Praze takových není málo, není důvod, aby měl výživné stanovéné na 2-3 tisíce jen proto, že je to obvyklý průměr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
29.8.12 11:25
@Vera111 píše:
A podíl rodičů podle mě nemusí být nutně stejný. A ve většině případů ani nemůže. A ani v normální rodině to tak nefunguje. Vždycky nosí domů jeden víc a druhý méně. pokud teda zrovna náhodou nemají rodiče na chlup stejné platy. Takže otec nemusí nutně pokrýt polovinu nákladů. Ano, bylo by hezké, kdyby pokryl, ale pokud nemá, tak co se dá dělat, že…
Takže jestli budu mít na dítě náklady 10 tisíc a bývalý bude mít určené alimenty 2 tisíce, tak prostě musím doplatit 8 já a když nemám, tak něco někde omezit. To se tak prostě dělá, i v úplných rodinách, ne? Když nejsou, tak nejsou

Bohužel, ve většině případů má otec pocit, že platí jako mourovatej, když mu soud určil 3000 měsíčně, ale už vůbec nevidí, že většinu režie s dítětem spojené stejně táhne matka, mnohdy z nižšího platu. Dítě potřebuje jíst, někde bydlet, mít co na sebe a tak dále - tím, že matka bydlí a stravuje se s ním obvykle nese mnohem větší zátěž těchto nákladů, než otec, který navíc nemusí péčí o dítě trávit svůj volný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
29.8.12 11:35

Tak tady nikdo alimenty snižovat nechce, chlap od zakladatelky platí 5000,– a platit je chce. Jen se bojí zvýšení a hned se tu spustilo, že si nemá dělat další děti, což nechápu

• Citovat
  • Upravit
5420
29.8.12 11:36

Já neříkám rovnocený, jako stejné podíly(to byl příklad-asi blbej), ale rovnocený tak aby matka, i když má dost, nechtěla zvyšování, po otci, který má i jiné závazky a nemá tak velkou výplatu. Samozřejmě když může a snaží se oba, tak nemám námitek, ale musí to být spravedlivé na poměry. A ne že jeden platí,, jak mourovatej a žena si užívá, nebo naopak. Muž platí málo, i když by mohl více. Ale nejde to měřit všechny stejně. Vždycky některej na tom bude hůř nebo lépe a vždycky to odnese to dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
29.8.12 11:38
@Loraine píše:
Tak tady nikdo alimenty snižovat nechce, chlap od zakladatelky platí 5000,– a platit je chce. Jen se bojí zvýšení a hned se tu spustilo, že si nemá dělat další děti, což nechápu

V mnoha státech to takhle funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
29.8.12 11:38

Navíc né každý otec netráví svůj volný čas péčí o dítě. Jsou snad určené návštěvy, víkendy, prázdniny…takže i otce dítě něco stojí kromě alimentů. Není to tak, že by chlap poslat dva tácy a pak už dítě nevidělo celý měsíc ani korunu

• Citovat
  • Upravit
Loraine
29.8.12 11:40

@Elke A kde je pak logika??? Ženská si další děti dělat může, ale chlap má prostě smůlu???

• Citovat
  • Upravit
5420
29.8.12 11:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
29.8.12 11:43
@Elke píše:
V mnoha státech to takhle funguje.

co tak funguje? Jako že si nemá pořizovat další děti? To je hrůza. Mého chlapa třeba žena opustila, odvedla dceru, on ztratil rodinu. Tak je fajn, že si založil rodinu novou, se kterou může trávit všechen čas…
A jak píše Loraine, platí sice „jen“ 2 tisíce, ale do toho máme dceru ve střídavé péči, platíme jí dovolené, dárky, oblečení. No myslím že na těch 5 tisíc nás nakonec určitě vyjde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
29.8.12 11:44
@Anonymní píše:
Ano, přesně takhle se chová manželova bývalá. Zlá, nenávistná ženská.

No docela by mě zajímalo, když se Vám stane situace, že současný partner Vás nechá s dětmi samotnou a založí si jinde novou rodinu - jak by Vám bylo… jestli byste jeho novou ženu, která Vám ho odloudila nazývala pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
29.8.12 11:45

Hlavně by si otec měl pořizovat tolik dětí, kolik je schopen uživit. Totéž platí i pro ženy… Soud přihlíží k potřebám všech dětí. Potřeby rodičů ho až tak nezajímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
29.8.12 11:48
@Loraine píše:
Navíc né každý otec netráví svůj volný čas péčí o dítě. Jsou snad určené návštěvy, víkendy, prázdniny…takže i otce dítě něco stojí kromě alimentů. Není to tak, že by chlap poslat dva tácy a pak už dítě nevidělo celý měsíc ani korunu

pokud to není přímo střídavá péče, tak to skutečně není totéž, co dítěti musí věnovat matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
29.8.12 11:52

Tak to jste mě dostaly, že 5000,– je málo, dobře oháníte se, že Praha je Praha, ale my doma máme pro 3 lidi na měsíc 1500,– na jídlo…totálně mě dostalo, že to nepokryje ani polovinu stravy :-D kluka máme ve střídavé, matce dáváme peníze, ta fňuká, že nemá ani na jídlo, ale ejhle krabička cigaret je u ní vždy plná, každý víkend, kdy nemá kluka u sebe si chodí na chlas párty atd atd atd…nevím, jaké má v případě zakladatelky muž příjmy, ale pokud nejsou nadstandartní, tak 5000,– je až dost ba ex by měla být ráda, že nezažádal o snížení. A víte co? Mimčo máme na cestě a chceme potom ještě jedno a klidně si mě tu teď sežerte :P já nebudu měnit partnera kvůli tomu, že nemá peníze, já nemlžu za to, že ex. nevěděla, kde všude roztáhnout nohy a proto se rozešli…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna