Alimenty a nová rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1438
27.8.12 21:29
@Anonymní píše:
Zakladatelka- jenže já si právě přeju, aby manžel platil na syna, je to 5 tisíc, já jsem na mateřské, a proto mě tak vyděsilo, že by ale měl za každou cenu přednost, že by naše společné děti na tom byli hůř :,(,jen proto, že ex chce dělat naschvály 8o.

Tak teoreticky každý by si měl pořídit jenom tolik dětí, kolik je schopný uživit a poskytnout jim alespoň nějaký normální standard, ne? Holt vy při plánovaní vašich dětí musíte počítat s tím, že už jedno dítě máte, tedy manžel že ho má. Však i v nerozvedených rodinách bývá normální plánovat děti podle toho, jestli je buď uživím, nebo jestli jsem alespoň ochotná se kvůli dalším dětem uskrovnit (to ale vy přece nemůžete chtít po ex-manželce, mít víc dětí, než kolik vám dovolují vaše finanční možnosti nebylo její rozhodnutí, ale vaše) anebo jestli si prostě víc máknu, abych je uživila, i když teď ten příjem takový nemám. No ne? :nevim: Moc se mi líbí zkušenost jedné známé ze Švýcarska, jejíž ex má prostě danou povinnost dítě živit a to v takové výši, že si opravdu rozmýšlí, kolik dalších dětí si pořídí, protože výživu dítěte z předchozího vztahu mu nikdo neodpustí jenom proto, že si pořídil víc dětí, než na kolik stačí jeho plat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bianca 1
27.8.12 23:06
@Anonymní píše:
Advokátka teda fakt není :mrgreen:,řekla manželovi, že je blbec, když má další dítě a nemá na to :cert:.Prostě nejchytřejší na světe a že když platit nebude, tak mu zamezi styk se synem atd.atd. :roll:

No, upřímně…když nejsou peníze, není hloupost si pořídit další dítě a pak si z toho samého důvodu nechat snížit alimenty? Co má dělat dítě které už je na světě a za rozvod rodičů nemůže? Má přestat jíst nebo chodit na kroužek, protože tatínek je nezodpovědný a neumí si to s novou partnerkou spočítat? Vdyť trochu chytrá žena si snad dokáže uvědomit, že zvýšení alimentů hrozí protože náklady na dítě taky rostou a podle toho se rozhodnout a ne nadávat na bývalku…

• Citovat
  • Upravit
dada1511
28.8.12 07:44
@Bianca 1 píše:
No, upřímně…když nejsou peníze, není hloupost si pořídit další dítě a pak si z toho samého důvodu nechat snížit alimenty? Co má dělat dítě které už je na světě a za rozvod rodičů nemůže? Má přestat jíst nebo chodit na kroužek, protože tatínek je nezodpovědný a neumí si to s novou partnerkou spočítat? Vdyť trochu chytrá žena si snad dokáže uvědomit, že zvýšení alimentů hrozí protože náklady na dítě taky rostou a podle toho se rozhodnout a ne nadávat na bývalku…

No, pokud platí 5000tis měs. tak s toho lze udělat výživné na 3 děti a né na jedno. V tomto případě nevidím důvod, proč by se nová rodina měla omezovat co do počtu dětí, které plánují a fakt nevím, proč by ex měli platit víc. Ona si snad najde taky po čase partnera, který ji bude „živit“,a přispívat do jejího rozpočtu, pak se dají taky alimenty snížit, když se jí změní situace, nejen nové rodině. Změna situace se počítá na obou stranách. A žádná s těch zhrzených ex nězůstane na věky sama. A zakladatelka na ni nenadávala, jen se optala, zda má nárok neustále výživné zvyšovat ;) Mě kolikrát přijde, že těm ex co berou nadstandartní výživné nejde ani tak o to, že vztah skončil, ale že přišly o celkové pohodlí, které s prachatým chlapem měli, a teď neví, jak bez práce přijít na stejný standart na který byli zvyklé.

• Citovat
  • Upravit
4885
28.8.12 07:55
@dada1511 píše:
No, pokud platí 5000tis měs. tak s toho lze udělat výživné na 3 děti a né na jedno. V tomto případě nevidím důvod, proč by se nová rodina měla omezovat co do počtu dětí, které plánují a fakt nevím, proč by ex měli platit víc. Ona si snad najde taky po čase partnera, který ji bude „živit“,a přispívat do jejího rozpočtu, pak se dají taky alimenty snížit, když se jí změní situace, nejen nové rodině. Změna situace se počítá na obou stranách. A žádná s těch zhrzených ex nězůstane na věky sama. A zakladatelka na ni nenadávala, jen se optala, zda má nárok neustále výživné zvyšovat ;) Mě kolikrát přijde, že těm ex co berou nadstandartní výživné nejde ani tak o to, že vztah skončil, ale že přišly o celkové pohodlí, které s prachatým chlapem měli, a teď neví, jak bez práce přijít na stejný standart na který byli zvyklé.

A těm mladejm krasavicím nejde o prachy, ale o čistou lásku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
28.8.12 07:59

@Lenka002 To ale nehodnotím :D, hodnotím to, že 5 tis je nadstandart na dítě, a ještě k tomu jedno, a kdo má málo, aby se nedivil, že může mít možná ještě méně ;)

• Citovat
  • Upravit
5420
28.8.12 09:47

Jsou tu dva pohledy.. ne vždy, je to tak jak si každá myslí..Ne vždy, jsou ty druhé ženy, mladé, vychcané a na prachy. Zrovna tak, jako ne vždy nejsou exmanželky v právu a tvrdit, že nepotřebuje tolik peněz, by se nemělo. Každý příběh a poměry jsou jiné. Vždycky v tom, ale hraje velkou roli zrada, křivda a následné mstění.. Někdy mi přijde, že by některé chtěli ex vyšťavit, i když není třeba a dosavadní peníze by stačili, ale, mají názor: Udělal sis dítě, tak plať.. Proboha vždycky jsou na to dva, na udělání dítěte, na uživení dítěte a na důvod rozchodu.. Obdivuji páry, co se na všem dohodnou, vycházejí si vstříc a mají k sobě úctu jeden k druhému… Dokáže to ale málokdo a nejvíc tím pak trpí ty děti, které mají trauma z toho, jestli je maminka neviděla s macechou atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
28.8.12 10:02

5000kč na studentku VŠ, je až dost, já jsem tohle neměla ani když naši byli spolu… Je snad dost velká na to aby tomu pomohla alespoň malou brigádkou.. A navíc tak jako má povinnost živit otec, tak zrovna tak matka. A že si chce pořídit další, v pořadí druhé(jestli sem to dobře pochopila) je jeho věc a má na to právo. Chápu, že Vám ublížil, ale není čas na to jít dál a přenést se přes to a ukázat hrdost, že máte svůj život a dokážete si poradit bez něj? Co budete mít z takové zášti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.12 10:54

Zakladatelka-ex už dávno přítele nového má a koupili si i společný byt, mají spolu dítě, není samoživitelka už několik let, navíc má ještě jeden byt ve vlastnictví po své matce, netrpí nouzí. 5000 platí manžel na 9 let starého syna. Nevím, mně se to nezdá málo, zvlášt v její situaci.

• Citovat
  • Upravit
5420
28.8.12 11:19
@Anonymní píše:
Zakladatelka-ex už dávno přítele nového má a koupili si i společný byt, mají spolu dítě, není samoživitelka už několik let, navíc má ještě jeden byt ve vlastnictví po své matce, netrpí nouzí. 5000 platí manžel na 9 let starého syna. Nevím, mně se to nezdá málo, zvlášt v její situaci.

Tak to je vyloženě typ oškubat a dělat zle.. Řekla bych, že na zvýšení nemá šanci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
28.8.12 13:19
@Anonymní píše:

No v této situaci mi přijde zvlášť drzé a dost nechutné, že vás takto obtěžuje. Měla by být víc jak ráda, za to co má.

• Citovat
  • Upravit
1438
28.8.12 18:21
@dada1511 píše:
No, pokud platí 5000tis měs. tak s toho lze udělat výživné na 3 děti a né na jedno.

Jako 1600 na dítě? To by ti v Praze kupříkladu neprokrylo ani část nájmu plus poplatků za byt na dítě připadajících… takže by bylo na matce, aby za dítě zaplatila zbytek nájmu (ve stejné či větší výši), stravu, oblečení, kroužky, kulturní vyžití, pomůcky do školy, náklady na lékaře, poplatky do školy… jako že matka platit za dítě musí, ale otec jenom může, pokud se mu zrovna chce a pokud se mu nechce, naseká si další děti? Jako nedělám si iluze, že to bohužel u nás tak často vypadá, ale mně se tak nějak příčí dělat z chlapů neschopné kriplíky a veškerou zodpovědnost házet na bedra žen :nevim: Ať chlap řádně zabezpečí jedno dítě a když mu přebejvá, ať si klidně pořídí další - ale ať nezneužívá toho, že matce zodpovědnost, svědomí a láska k dítěti nedá a stejně se postará, i když on jenom tak symbolicky přispěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
29.8.12 08:34

@Les2311 :think: :think: Znám maminky co dostávají i 900kč alimenty 8o, a musí to zvládnout a nikoho nezajmá, co to pokryje či nepokryje, pokud to stanový soud a přesto jsou s děti inteligentní šťastné, i když nemají standart jako ostatní. A některé nedostávají nic 8o né každý chlap platí, a nevím proč by ten co platí, neměl nárok na jiný život s novou rodinou, pouze podotýkám že zmíněná částka 5 tis. je luxus, otec nemá za povinost platit si 2 domácnosti, pokud je obě stejně nevyužívá :mrgreen:,ale platit na potřeby dítěte - né udržovat nějaký standart matky na který byla zvyklá.

:think: Kdyby bylo dítě v péči otce, má matka povinost též platit alimenty, na to se asi zapomíná, a ano, dítě má za povinnost zajistit v první řadě ten, co ho má v péči, ten druhý se na výživě pouze podílí.

• Citovat
  • Upravit
586
29.8.12 08:54
@dada1511 píše:
@Les2311 :think: :think: Znám maminky co dostávají i 900kč alimenty 8o, a musí to zvládnout a nikoho nezajmá, co to pokryje či nepokryje, pokud to stanový soud a přesto jsou s děti inteligentní šťastné, i když nemají standart jako ostatní. A některé nedostávají nic 8o né každý chlap platí, a nevím proč by ten co platí, neměl nárok na jiný život s novou rodinou, pouze podotýkám že zmíněná částka 5 tis. je luxus, otec nemá za povinost platit si 2 domácnosti, pokud je obě stejně nevyužívá :mrgreen:,ale platit na potřeby dítěte - né udržovat nějaký standart matky na který byla zvyklá.:think: Kdyby bylo dítě v péči otce, má matka povinost též platit alimenty, na to se asi zapomíná, a ano, dítě má za povinnost zajistit v první řadě ten, co ho má v péči, ten druhý se na výživě pouze podílí.

Ty si myslíš, že 5000,– je takový luxus, že si vlastně otec platí domácnost? To myslíš vážně? Nevidím důvod, proč by dítě otce při penězích mělo dostávat nějakou almužnu, ze které matka pokryje z bídou půlku stravy dítěte. A ani nevidím důvod, proč by jeho děti měl živit jiný muž. Tento muž taky může chtít mít další děti.
Přijde mi, že tady v té zemi občas otcové na své děti zapomínají a to je škoda. Bohužel často jim v tom vydatně pomáhají jejich ex, když jim kontakt s dítětem všelijak znepříjemňují.
Ale k věci - 5000,– mi přijde jako adekvátní částka, ne jako luxus. Zvlášť pokud je na tom otec dítěte finančně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
29.8.12 09:49
@honeymoney píše:
Ty si myslíš, že 5000,– je takový luxus, že si vlastně otec platí domácnost? To myslíš vážně? Nevidím důvod, proč by dítě otce při penězích mělo dostávat nějakou almužnu, ze které matka pokryje z bídou půlku stravy dítěte. A ani nevidím důvod, proč by jeho děti měl živit jiný muž. Tento muž taky může chtít mít další děti.
Přijde mi, že tady v té zemi občas otcové na své děti zapomínají a to je škoda. Bohužel často jim v tom vydatně pomáhají jejich ex, když jim kontakt s dítětem všelijak znepříjemňují.
Ale k věci - 5000,– mi přijde jako adekvátní částka, ne jako luxus. Zvlášť pokud je na tom otec dítěte finančně dobře.

já bohužel znám případy opačné, kdy matka dostává dost, ale je líná jít do práce a v práci velmi vybíravá, tudíž je na tom mizerně a háže to na otce, že on je do toho dostal a pomlouvá ho jak může, ale vždyť on si svoji vyživovací povinnost plní(platí na dítě, ne na manželku) a kupuje dítěti věci i mimo.. Takže mě zase příjde, že spousta žen si myslí, že by měli chlapy platit co nejvíc, aby uživili i je.. A nezlob se, ale pět tisíc je dost, jiné ženské to nemají ani na tři děti.. A mají se podílet a ne že otec by měl platit veškeré nároky..A pak ty se zastáváš toho, že partneři matek by chtěli taky dítě a nebudou přece živit dítě ex? tak mi teda vysvětli ten nepoměr vůči partnerkám otců, co se tu celou dobu kritizuje.. Jako, že otec musí myslet na to, že už jedno dítě živí a co si to dovoluje udělat si s „courou“ další a matka si může děti dělat podle libosti a nechávat si zvedat alimenty, že má málo? Sorry ale když nestačí na dospělou 5000 tisíc(anonymní 2)ono i ten zakladatelky případ, kolik by chtěla? Nejlépe celou jeho vejplatu, aby se měla jako dřív ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
29.8.12 09:59

@Markeetkaa :potlesk: Možná i celá výplata by byla málo nekterým :think: A přesně jak píšeš, spousta mamin pak ani nechodí do práce, na co, šak mají alimenty a otec bude platit nejlépe do důchodu.

A fakt si nemyslím, že ženská co dostává 5 tis. na dítě, má nového partnera, s ním další dítě, má právo řvát o zvyšování alimentů, to totiž není žádná chuďina, co nemá do jídla a trpí tím, že není s bývalím partnerem. Trpí pouze tím, kde vytřískat, aby se měla co nejlíp hlavně ona sama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna