Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj, toho bych se tak nebála! Spíš jen tak vyhrožuje, ale hlavně ZÁVIDÍ! Určitě soud musí vzít v potaz i vaše děti.
Můj přítel má ze vztahu 2 děti, platí pravidelně alimenty+něco navíc jim. A hned jak se jeho bývalá dozvěděla, že čekám syna, okamžitě mu řekla, že si nechá zvýšit alimenty!
Prostě jen hnusná závist!!!
Proč si o to neřekla 5 let, co spolu už nebyli??A řekla si, až když se dozvěděla, že jsem těhotná?
Tak se neboj ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, toho bych se tak nebála! Spíš jen tak vyhrožuje, ale hlavně ZÁVIDÍ! Určitě soud musí vzít v potaz i vaše děti.
Můj přítel má ze vztahu 2 děti, platí pravidelně alimenty+něco navíc jim. A hned jak se jeho bývalá dozvěděla, že čekám syna, okamžitě mu řekla, že si nechá zvýšit alimenty!Prostě jen hnusná závist!!!
Proč si o to neřekla 5 let, co spolu už nebyli??A řekla si, až když se dozvěděla, že jsem těhotná?
Tak se neboj
Já jsem kvůli tomu dneska skoro nespala
. Řekla doslova, že můžeme mít dětí klidně 10, že to ji nezajímá ani soud to zajímat nebude
![]()
A ona je jako co??Je nějaká advokátka, že tomu rozumí?! Chce vás hlavně zastrašit a je z toho cítit strašně ta závist a touha po odplatě.
Normální soud přihlédne i k vašim dětem.
Fakt se tak neboj a hlavně si od takové baby nenech pokazit náladu.
I když tě chápu. Mě to tenkrát tak vytočilo, že jsem byla na. aná ještě pár týdnů ![]()
Jen vám vyhrožuje. Ono je úplně jedno, kolik dětí mít budete. Pokud ex podá návrh na zvýšení a Vám se změní situace (narodí mimčo), tak na to bude soud brát ohled.. Jednou je otec, tudíž vyživovací povinnost má vůči všem svým dětem stejně, nelze dát, že na jedno dá 8 a na druhé třeba jen 1 tis.. Takže neboj ![]()
Advokátka teda fakt není
,řekla manželovi, že je blbec, když má další dítě a nemá na to
.Prostě nejchytřejší na světe a že když platit nebude, tak mu zamezi styk se synem atd.atd. ![]()
Jednou jsem dokonce četla, že ženská žádala zvýšení alimentů, jenže chlap měl další děti a nějakou horší práci a oni ty alimenty snížili
nevím, zda to byl jen někoho názor, nebo jestli to tak fakt chodí (ale z logiky věci by to tak asi být mělo).
Mám dceru na vysoké, alimenty 5000, jenže náklady rostou, dala jsem návrh na zvýšení a ejhle tatíček mé dcery najednou touží po dalším miminku, má dvouletého kluka s tou courou, co nás rozvedla (po 20 letém manželství).
Takže já budu bojovat, co to půjde, aby platil víc.
@Anonymní píše:
Mám dceru na vysoké, alimenty 5000, jenže náklady rostou, dala jsem návrh na zvýšení a ejhle tatíček mé dcery najednou touží po dalším miminku, má dvouletého kluka s tou courou, co nás rozvedla (po 20 letém manželství).
Takže já budu bojovat, co to půjde, aby platil víc.
Smutné..jak nazýváte partnerku svého bývalého manžela. Taky z toho jde cítit zášť a nenávist. ![]()
My jsme teďka zažádali o snížení alimentů - manžel platí na dcerku a teď se nám narodil chlapeček, tak jsem zvědavá. Manžel má i menší plat a taky máme nově rozšířenou péči čili větší náklady na holčičku. No uvidíme.
Nechápu ty názory bejvalek, že si chlap neměl pořizovat další dítě, když na to nemá. Když si nerozvedená rodina pořídí další dítě, tak se taky všichni musí uskromnit, ne? A chlap má přece taky právo na rodinu a ne jenom platit a s dítětem se stýkat jak matka dovolí - těm se do toho většinou moc nechce.
No bejvalka nám rovnou řekla, že si jejich holčička za to nemůže, tak proč by měla trpět a že rozšířenou péči chtěl sám, ona ne, tak prachy chce stejný. Ale že on platí dcerce ještě kroužky, kupuje ji oblečení, protože ona je líná nějaké na 5 dní balit, to už nevidí…
@Anonymní píše:
Smutné..jak nazýváte partnerku svého bývalého manžela. Taky z toho jde cítit zášť a nenávist.
Ano, přesně takhle se chová manželova bývalá. Zlá, nenávistná ženská.
Žádat si může, otázka je, zda jí to bude něco platné
,někdy se alimenty zvýší i třeba o 200kč, a když vy budete mít dítě - děti, a plat muže bude stejný jak teď, může si muž naopak zažádat o snížení alimentů, takže bych byla v klidu.Aby naopak bývalá tím, že si půjde zažádat opětovně o zvýšení, neodešla naopak se sníženými alimenty. I to se stává ![]()
Neboj, oni počítají s vyživovací povinností všech dětí opravdu stejně. Co je nezajímá je třeba hypotéka a tak. Já jsem taky rozvedená díky jeho „couře“ hihihi
a chápu oba postoje. Já mám na syna alimenty jen 1600 a zvyšovat taky chceme na podzim, ale né kvůli tomu, že bych něco záviděla (děti nemají a asi se mají i hůř než my) ale protože je 1600 opravdu málo na dítko ve druhé třídě.
@Anonymní píše:
Ano, přesně takhle se chová manželova bývalá. Zlá, nenávistná ženská.
To dělá většina bejvalek. Přitom problém není v nové partnerce, ale v těch dvouch. Kdyby jim vztah klapal, tak z něho nikdo neodejde.
Jenže ono se to dobře svádí na třetí osobu, místo aby se hledala chyba u nich.
Anonymní2 5000 Kč alimentů mi přijde celkem slušné..
Můj táta(mámu nemám, nestýkáme se)mi na vysoké dával 3000 Kč celých 5 let. Zbytek jsem si prostě vydělala.
Je spoustu bývalých manželek, které jsou zlé a nenávistné. Co ale nepochopím nikdy je to, když nadávají i dětem stávající partnerky. Bývalá manželka mého přítele nás dost nenávidí, hlavně mě(já přece můžu za to, že se rozvedli, že opustil rodinu!!!Pro ty co to neviděli:Donutila jsem ho k tomu násilím, on přece nemá svůj rozum
) Nadává mým dětem, že jsou to haranti a na to já jsem hodně háklivá. Nic jí nikdy nudělali a už je nesnáší!!Chudáci moji chlapečci ![]()
Ahoj holky, jistě pochopíte, že anonymně, ale měla bych dotaz. Manžel je rozvedený a z prvního manželství ma 1 syna, na kterého řádně platí alimenty. Společně máme jednu dceru. Chtěli bychom samozřejmě ještě jedno nebo dvě děti podle situace. Nicméně nám bylo od jeho ex řečeno, že si bude žádat, co 2 roky o zvýšení alimentů a soud vůbec nebude zajímat, kolik máme dětí spolu, že na děti z druhého vztahu se nikdo dívat nebude…to jako znamená, že budeme na syna platit třeba 8 tisíc, ale na naše děti nám bude měsíčně zbývat na každé 3 tisíce? Copak je to spravedlivé? To si nemůže muž u nás založit novou rodinu? Já tomu nerozumím a jsem z toho nešťastná, všechny děti mají přeci právo na stejný životní standart jako otec?