Alimenty a nová rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Loraine
30.8.12 12:27

@maritimka Tak hlavně kvůli dětem by mělo, ne?? Jsme dospělý a takový naschvály mi přijdou dost dětinský. Pokud už mám svůj život, s novým partnerem, bývalý platí řádně alimenty a má zájem o naše dítě, nemám potřebu snažit se mu dělat dusno :nevim: Ovšem z toho, co tu občas čtu, je mi spíš smutno :think:

• Citovat
  • Upravit
2153
30.8.12 12:31

@maritimka příjmy nové manželky ale soud řešit asi nebude, ne? výživné určí podle platu otce, pokud rodině zvedne úroveň jeho nová žena, asi měl celkem štěstí, když ji našel…

@Loraine pokud to dělá jako naschvál jen kvůli faktu, že expartner čeká novou rodinu, je to smutné. Jenže to můžete těžko skutečně vědět. Třeba má primárně pocit, že se z nějakého důvodu zvyšují náklady…(a třeba taky skutečně ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
30.8.12 12:33

@Loraine Když ona ta exka většinou vidí jen ten povrch a né do hloubky (pokud se jí chlap nechlubí nebo tak). Takže pokud vidí, že třeba mi jezdíme každý měsíc na víkend pryč, objíždíme festivaly, 2×-3× ročně dovolená, teď dražší věci pro našeho prcka, tak si samosebou myslí, že by si mohla zažádat o zvýšení, protože na to ten chlap má. Ale to, že chlap dře na úkor nové rodiny a nebo že rodinný rozpočet táhne nová partnerka, to už exka nevidí. A bohužel u soudu se prý bere v potaz jak příjmy chlapa, tak manželky, takže třeba u nás by ke zvýšení určitě došlo :?. To už je pak lepší se rozvést a žít s chlapem bez papíru, aby se počítal jen jeho příjem… Copak já můžu za to, že exka a stará rodina nemá standart jako my? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
30.8.12 12:35

@Elke A co když se plat i u chlapa o něco zvedl. Jenže - „staré“ dítě si bere pořád stejně a čas v práci tráví na úkor nové rodiny… To je pak taky v pořádku, když se alíky zvednou? Takže je nová rodina bita opravdu dvakrát - ztráta času s partnerem a navíc ztráta peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
30.8.12 12:40

@maritimka Bývalá obvykle ani nemá jak vidět do hloubky…a od určení toho, zda má její dítě taky nárok na dovolenou 3× do roka je tu právě proto soud…

To, že expartner vydělá víc díky přesčasům a podobně není relevantní - vydělá víc, pak mají na víc nárok i všechny jeho děti… On se prostě nemůže rozhodnout, že cokoliv na rámec běžného platu dělá jen pro současnou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
30.8.12 12:44

@Elke ty příspěvky mi zvedají tlak :cert: :cert: já bych tě šoupla na měsíc ke mě domů, jak by ses vyjadřovala pak!!!

• Citovat
  • Upravit
Loraine
30.8.12 12:51

@elis_an3 Klííííd a zhluboka dýchej :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
30.8.12 13:02

@Loraine protože tohle fakt nechápu, jako ano pokud je otec notorický neplatič, tak běda mu, ano má dítě, tak je logické, že bude platit alimenty, ani bych nenavrhovala jejich zrušení nic takového, pokud si dítě bere a věnuje se mu a ty potom vidíš, co velectěná ex pravděpodobně dělá s alimentama, tak je to k vzteku…já souhlasím s názorem @maritimka a dokonce mám pocit, že mi někdo říkal, že pokud žije nová partnerka ve společné domácnosti s otcem dítěte, tak se to zahrnuje, jako společný příjem domácnosti, nejsem si tím jistá, ale mám pocit, že to tak je…a s tímto absolutně nesouhlasím, já z mých peněz šetřím pro své dítě a i když to nezní hezky, tak mě jeho nezajímá, nevím, proč by tím mělo trpět moje dítě, proč já bych měla svůj příjem zahrnovat do rozhodování o alimentech pro cizí dítě :nevim: taky mě celkem pobouřil názor, který padl někde už dáááávno vepředu…v případě, že má ex nového partnera, tak se tu někdo rozčiloval, že se ex přece doma přibyl jeden příjem, tak co a někdo tu napsal, že její nový chlap nemusí živit dítě, které není jeho a já teda ze svého platu jeho děcko živit mám??? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Loraine
30.8.12 13:10

@elis_an3 To je přesně ono :mrgreen: On nový partner nemusí platit na cizí dítě a hned vzápětí tam byl příspěvek, že ex žádá zvýšení alimentů z důvodu, že jde na mateřskou s NOVÝM partnerem a JEJICH dítětem…takže bejvalej prostě na cizí děti platit má :nevim: Proto si asi nesmí pořizovat ty další :think: Jako já chápu, že je tohle případ od případu, že opravdu jsou ženský, že jim chlapi neplatí, o děti se nezajímají, ale z okolí znám spíš opačné případy. I tady mě zarazil převládající názor, že chlap má po rozvodu držet hubu a krok a zůstat už sám, bez rodiny. Jak jen si to ten od zakladatelky mohl dovolit, pořídit si další dítě, když ex potřebuje zvednout alimenty alespoň na 7000?_

• Citovat
  • Upravit
586
30.8.12 13:11
@elis_an3 píše:
@Loraine protože tohle fakt nechápu, jako ano pokud je otec notorický neplatič, tak běda mu, ano má dítě, tak je logické, že bude platit alimenty, ani bych nenavrhovala jejich zrušení nic takového, pokud si dítě bere a věnuje se mu a ty potom vidíš, co velectěná ex pravděpodobně dělá s alimentama, tak je to k vzteku…já souhlasím s názorem @maritimka a dokonce mám pocit, že mi někdo říkal, že pokud žije nová partnerka ve společné domácnosti s otcem dítěte, tak se to zahrnuje, jako společný příjem domácnosti, nejsem si tím jistá, ale mám pocit, že to tak je…a s tímto absolutně nesouhlasím, já z mých peněz šetřím pro své dítě a i když to nezní hezky, tak mě jeho nezajímá, nevím, proč by tím mělo trpět moje dítě, proč já bych měla svůj příjem zahrnovat do rozhodování o alimentech pro cizí dítě :nevim: taky mě celkem pobouřil názor, který padl někde už dáááávno vepředu…v případě, že má ex nového partnera, tak se tu někdo rozčiloval, že se ex přece doma přibyl jeden příjem, tak co a někdo tu napsal, že její nový chlap nemusí živit dítě, které není jeho a já teda ze svého platu jeho děcko živit mám??? :nevim:

Přesně jsem to chtěla napsat - proč by pak měl dítě ex, která si našla nového chlapa, živit tento chlap a ne jeho otec.. Je to podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
30.8.12 13:17

@honeymoney já prostě vím, že alimenty platíme, dítě tu máme mnohem více, než bylo dohodnuto, v létě dokonce u nás byl víc a ex si stejně alimenty vzala, tak jsem se naštvala a řekla, že od září, ať se stará, že ho tu tak často nechci…ano doplatilo na to to dítě, ale to má být zájem rodičů, aby to nemělo dopad na dítě, jak jsme ho chtěli do péče, portože ona ho stejně vždycky šoupne ke své matce atd, tak nechtěla, hádejte proč, ne proto, že by byla skvělá maminka, ale proto, že by neměla alimenty!!! To je jasné, navíc nám ho posílá oblečeného jak z popelnice, nikdy mu nekoupí žádné oblečení, vše dostává od babičky, u nás má plnou skříň a chodí oblečený slušně, má u nás pokoj, hračky, obuv, všechno, krom školky, kterou platí na něj nemá za měsíc ani o korunu větší výdaj než my!!!

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
30.8.12 13:18

A to ještě, jak byl nemocný, tak se rozčilovala, že si ho nechce me vzít, že ona nechce na paragraf, to už je vrchol!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.12 13:53

Hmm tady se jen nadává ne exky jak jsou neschopné, líné a vypočítavé. Ale co když je to obráceně? Mého manžela odloudila jedna paní, která bydlela kousek od nás. Věděla, že manžel podniká a tak udělala vše proto, aby ho odvedla od rodiny. Podotýkám, že jsme měli pohodové manželství do té doby, jen nějaké menší hádky o prkotiny.Do práce chodím!!!
Manžel sám navrhnul částku, kterou bude přispívat na dceru, ale nyní chce platit méně. Mě se to samozřejmě nelíbí, než se podnikání rozjelo, byl pořád v práci, takže na úkor naší rodiny. A teď když je živnost zaběhnutá má z toho profitovat cizí dítě, které není ani jeho? :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Loraine
30.8.12 13:53

@elis_an3 To je i důvod, proč je tu tak neoblíbená střídavá péče a málokterá ženská na ni přistoupí - připravilo by je to o alimenty a o možnost manipulace s chlapem přes dítě

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
30.8.12 13:56
@Anonymní píše:
Hmm tady se jen nadává ne exky jak jsou neschopné, líné a vypočítavé. Ale co když je to obráceně? Mého manžela odloudila jedna paní, která bydlela kousek od nás. Věděla, že manžel podniká a tak udělala vše proto, aby ho odvedla od rodiny. Podotýkám, že jsme měli pohodové manželství do té doby, jen nějaké menší hádky o prkotiny.Do práce chodím!!!
Manžel sám navrhnul částku, kterou bude přispívat na dceru, ale nyní chce platit méně. Mě se to samozřejmě nelíbí, než se podnikání rozjelo, byl pořád v práci, takže na úkor naší rodiny. A teď když je živnost zaběhnutá má z toho profitovat cizí dítě, které není ani jeho? :nevim: :nevim:

no to je zase jiná situace, je to naopak, chlap se nestará, nechce platit, my jsme snížení nikdy nechtěli…popisuji naši exa vím, že to bývá i naopak…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna