Alimenty a nová rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3542
24.4.13 15:31
@Anonymní píše:
@Anet29 Záleží kolik platíte a na jakou dobu bude manžel na rodičáku, ale když se nám narodilo dítě a šla jsem na rodičák já, čímž nám klesl rodinný příjem a manželovi vznikla nová vyživovací povinnost na dítě a teoreticky i na mě. Tak se nám soudkyně vysmála, že takové malé dítě není žádný náklad. No, vysvětlujte jí to, kolik stojí plínky, kaše atd..

Přesně proto my až budeme mít mimčo ani nebudeme zkoušet snižovat výživné. íme jak to na soudech často chodí a přečteno o tommáme až až. My platím docela hezkou sumu ted na 4 letého…až budeme mít mimčo, on půjde už do školy, takže semu zvýší potřeby atd. takže snížení by k ničemu nevedlo. Musíte si to zakladatelko spočítat dobře, záleží i na věku vyživovaných dětí a čím starší tím víc bude potřebovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.13 15:35

Na jednu stranu chapu ze ti vadi platit na pro tebe cizi dite ale on je otec a musi se postarat aspon castecne a vetsinou ditko stoji vic tu matku alimenty jsou jen mala pomoc pri dnesnich cenach taky by jsi chtela aby ti na ditko platil kdyby jsi byla na druhe strsne

• Citovat
  • Upravit
3873
24.4.13 16:05

Z druhé strany:
máme z manželem v péči jeho dceru z prvního manželství, matka je na rodičovské dovolené s dítětem, které má s novým partnerem a soud jí vyměřil výživné 1200 Kč měsíčně. Takže určitě tvému manželovi z rodičáku nějakou částku vyměří a nejspíše si budou chtít vyžádat pro info i tvůj příjem od zaměstnavatele. Po mně i po novém partnerovi matky ho chtěli taky.
Já v červenci odcházím na mateřskou, holčička v září půjde do první třídy, takže náklady na výživu holčičky se zvýší a zároveň se sníží naše příjmy, ale přesto v naší situaci nemá cenu žádat o zvýšení, protože by to matka neměla z čeho platit… Zažádat si můžeme zkusit, až matka po rodičovské nastoupí do práce… jestli nastoupí… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.13 16:17

Díky moc holky za infa, moc si toho vážím. Vím, že vše má dvě strany. Jen mi přijde trošku zvláštní, že se právě přihlíží k platu polovičky, ikdyž třeba nejsou sezdáni(?). Budeme muset vše dobře spočítat. Chápu maminy, co chtějí výživné, jen je každý případ ojedinělý a nedá se generelně házet do jednoho pytle. Já sama jsem z rozvedené rodiny a moc dobře vím, co to je - a to v mém případě šlo o to, že mě oba rodiče chtěli a plánovali to.

U nás se mi jedná spíš o to morální hledisko - přítele bez jediného slova ze dne na den opustila a po 3 letech mu od soudu přišla informace, že má platit výživné… toto nechápu… tu matku, jak mu to mohla udělat, byl postavenej před hotovou věc, bez možnosti rozhodnutí. Dítě je o dvou lidech, o dvou rozhodnutích, chudáka dítě připravila o otce. Proto myslím, že soud a všichni zúčastnění by vždy měli přihlížet ke všem aspektům… a toto morální mi přijde také velmi důležité. Sama se rozhodla mít dítě, toť vše. Mě osobně je toho dítěte líto, a přijde mi to od ní bezohledné a sobecké, že vůbec něco takového tomu dítěti mohla udělat. Přítel si měl dávat sice větší pozor, ale když se to stalo měl aspoň možnost k tomu něco říct, což neměl… Navíc druhé dítě si udělala zrovna tak, ale chlap se to pak dozvěděl, požádal ji o ruku a poslala ho někam, chce jen alimenty. Přijde mi, že takový lidi by snad ani neměli být svéprávní, když vědomě na svět přivádějí děti a vědomě jim ze svého vlastního rozhodnutí odepřou to, na co mají z přirozeného hlediska právo - na právoplatnou plně fuknční láskyplnou rodinu. Ale to jsem tu řešit nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
24.4.13 16:20
@Anonymní píše:
Tak to si mě Bambu docela dostala - jak se může přihlížet k mému platu, když s tím dítětem a matkou nemám nic společného - mám povinnost pouze vůči svému dítěti a otci dítěte… a to že ho živím přeci neznamená, že budu živit i cizí dítě - to mě teda poděs - už jsem slyšela o tom, že otci v tomto ohledu defacto mají minimální zastání, ale myslela jsem, že se bude max přihlížet k výši jeho mateřské.. mimochodem moc děkuji za infa!! ;-)

Dítě má právo se podílet na životní úrovni rodiče. Pokud je ta životní úroveň vytvářena tvým platem, přihlíží se k tomu. Navíc dle principu potencionality se přihlíží k platu, které ho by byl schopen otec dosahovat, pokud by pracoval. Je to dost obtížné s tímhle bojovat, proti principu potencionality se dá odvolávat přes dikci paragrafu, kdy k tomu soud může přihlédnout jen v případě, že se povinný dobrovolně bez vážného důvodu vzdá výhodnějšího zaměstnání. Zde by se muselo hodně dokazovat, že to byl vážný důvod, ale jakmile uvedeš, že ten důvod byl, že máš větší plat, okamžitě se na něj vrhnou, aby ho vytěžili.

• Citovat
  • Upravit
4885
24.4.13 16:28
@Anonymní píše:
Mám dceru na vysoké, alimenty 5000, jenže náklady rostou, dala jsem návrh na zvýšení a ejhle tatíček mé dcery najednou touží po dalším miminku, má dvouletého kluka s tou courou, co nás rozvedla (po 20 letém manželství).
Takže já budu bojovat, co to půjde, aby platil víc.

To samé kámoška, bojuje jak se dá, nová paní je vzteky bez sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
24.4.13 17:17

@Anonymní píše:
Mám dceru na vysoké, alimenty 5000, jenže náklady rostou, dala jsem návrh na zvýšení a ejhle tatíček mé dcery najednou touží po dalším miminku, má dvouletého kluka s tou courou, co nás rozvedla (po 20 letém manželství).
Takže já budu bojovat, co to půjde, aby platil víc.

no ja nevim kdyz uz je na vysoke a alimenty jsou 5000 coz je teda dost, proc nejde treba na brigadu jako ostatni normalni studenti VS? :) a dcera je i vase, vy ji date za jeji vydaje stejnou castku? to se ma pak jak prasatko v zite ne kdyz za ni utratite 10000 a jeste je to malo.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
24.4.13 20:55
@Zuzee87 píše:
no ja nevim kdyz uz je na vysoke a alimenty jsou 5000 coz je teda dost, proc nejde treba na brigadu jako ostatni normalni studenti VS? :) a dcera je i vase, vy ji date za jeji vydaje stejnou castku? to se ma pak jak prasatko v zite ne kdyz za ni utratite 10000 a jeste je to malo.. :roll:

Pokud je dcera na vysoké, tedy plnoletá, tak by si měla o alimenty tátu žádat sama a ne její matka. Naopak dcera by měla chtít alimenty i po matce…

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
24.4.13 20:59

Hele…nektere matky jsou OK, da se s nema domluvit, vidi, co vsechno otec porizuje atd atd umi to ocenit…i zajem otce, ale nektere…viz ta nase…prachy prachy prachy…na vsechno plat vsechno kup a ja si budu uzivat, kdyz jsme dva mesice byli totalne bez penez kvuli uradum ji to nezajimalo…

• Citovat
  • Upravit
4201
25.4.13 21:16
@Táta Pavel píše:
Pokud je dcera na vysoké, tedy plnoletá, tak by si měla o alimenty tátu žádat sama a ne její matka. Naopak dcera by měla chtít alimenty i po matce…

jn presne tak to vidim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.19 11:52

No to je strašný, nechápu proč by všechno měl platit chlap :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
5.8.21 07:33
@Anonymní píše:
Takže já budu bojovat, co to půjde, aby platil víc.

Klasická mstivá mrcha no. Udav se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8978
5.8.21 07:53
@Anonymní píše:
Ale houby, pracuje u něj 4 roky a mě zná a věděla, že máme pohodové manželství, využila, že se napil.
On se zachoval jako čestný muž, když mu řekla, že je těhotná. Je to celé na h…o.
Zabila bych jí (obtazně řečeno).
To by mě zajímalo, co byste psaly, kdybych založila téma, jaká je to k. á. a. Jak mě zničila život a ještě chce druhé dítě a oškubat moji dceru.
.
Neskutečná svin. ě. Holka, drž se :,( :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81496
5.8.21 07:53

@Nana12 možná by se ti taky nelíbilo, kdyby ti chlapa klofla nějaká kočička a on te nechal s děckem. Taky bych toho chlapa nenáviděla. Jinak si myslím, že pětka je slušná částka, protože děvče si může přivydělat, a hlavně jestli dá otec pět, tak matka by měla taky, ne? A z deseti už to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.9.22 18:05
:(

Příspěvek upraven 01.09.22 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...