Alimenty a peníze navíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2497
11.5.14 09:24

Nechápu jak může samoživitelce stačit od chlapa 1600. My platíme s malnželem na jeho syna po dohodě 3000 + všechny výdaje do školy, kroužky na půl. To je zase druhý případ kdy jí ani tohle nestačí a ráda by ještě víc. Takže většinou ještě kupujeme oblečení.

Příspěvek upraven 11.05.14 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
11.5.14 09:25
@Tereza84 píše:
2200 je málo, to nerozporuju, proto posílá o těch 1000 kč více jak jsem psala hned na začátku, ale taky si myslím, že pokud se alimenty dělí mezi matku a otce tak 6400 na 11leté díte na měsíc je teda až moc

tohle je omyl, alimenty nejdou na půl, dítě se podílí na životní úrovni obou rodičů, ze zákona na to má nárok. rodiče se podílí na výživě a výchově podle svých možností a schopností. Rodič, který má dítě v péči nemusí jít ani zdaleka polovinou nákladů, protože se podílí právě tou péčí.

tady je praxe, že se nepravidelné platby nějak zohlední ve výši alimentů, právě protože nad to nic druhý rodič nic posílat nemusí, takže se dá vyšší míra výživného, podle těch tabulek např. dítko by mělo nárok na 15% a dostane 17% příjmu. Takže 2200 by u soud na 11leté dítě neprošlo ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56015
@Tereza84 píše:
Jak nedělí napůl?? Já myslela, že na tom má podíl otec i matka, tak mi to alespon bylo řečeno u soudu:-(

Matka nese peci. rozpocitava ale ne 50: 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124

@zrzana2 Přesně tak 2200 jde z účtu a 1000 kč do ruky, takže to jde kdykoli popřít :-(. Bohužel i s tou výchovou bez táty, tak to ex chtěla, našla si jiného, abych to uvedla na pravou míru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
11.5.14 09:28

@nick8 Bohužel 1600 je rozhodnutí soudu, dle doloženého příjmu bývalého manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.14 09:29

@Tereza84
ségra měla vyměřeno na 12tiletého 6 500Kč z 9000Kč příjmu. Soudkyně jí řekla, pokud si otec dítko brát nebude a nebo se nebude podílet na dalších platbách ať si zažádá o zvýšení a dala to tak do odůvodnění rozsudku.

Nic jako správné alimenty neexistuje, vždy posuzuje soud individuáně tzn. jak se soudce vyspí. ;)

• Citovat
  • Upravit
473
11.5.14 09:36
@Tereza84 píše:
@zrzana2 Přesně tak 2200 jde z účtu a 1000 kč do ruky, takže to jde kdykoli popřít :-(. Bohužel i s tou výchovou bez táty, tak to ex chtěla, našla si jiného, abych to uvedla na pravou míru

no tak ať to manžel posílá přes účet a s označením platby jako výživné. Takhle jsme to dělali s ex, než soud rozhodl o výši výživného. Soud mu tyto platby jako výživné uznal. Jde o to, že pokud si bývalá zažádá o zvýšení, může žádat až 3 roky zpětně a otec by to v případě schválení musel doplácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.5.14 09:46

Já na jedenáctileté dítě mám taky tahle nízkou částku, dohodou (z doloženého příjmu necelých 9 tisíc) a soudkyně nám dohodu potvrdila jenom proto, že se otec zavázal platit napůl veškeré školy v přírodě, tábory a organizované výlety. s tím, že nás oba soudkyně poučila, že ty peníze nad rámec alimentů jsou navíc a otec je platit nemusí. nicméně mě poučila, že pokud je platit nebude, mám si zažádat o zvýšení alimentů, protože neplní, k čemu se zavázal. stejně tak někteří soudci výživné zvyšují, pokud se o dítě nezajímá (matka má vyšší náklady, než kdyby si otec dítě bral na víkendy a při stanovování alimentů se přihlíží i k tomu, kdo o dítě v jaké míře pečuje - ony alimenty nejsou půl matka, půl otec, ale majetkové poměry rodiče i osobní péče o dítě se do výpočtu promítají).

takže pokud tvůj manžel nechce na dítě platit víc, tak nemusí. pokud se to jeho exce nebude líbit, může ho dát k soudu. alimenty má nízké, šanci na zvýšení má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.5.14 10:44

@Tereza84 a uvědomuješ si, že když otec zaplatí celý tábor, tak matka třeba nakupuje oblečení? Já teď vybavovala dítě na školu v přírodě a protože ze všeho jarního/letního oblečení vyrostlo, nakupovalo se dost oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.5.14 11:18

Pardon za OT ale kam vsichno chodite na takové soudce, že vymeruji 2000,– a víc já si žádala o zvýšení a zvedli mi to z 500,– na 800,– klukovi bude za měsíc 12 let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
11.5.14 11:22

@ivana-domca A odvolala ses ke krajskému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.5.14 11:24

@j.a.n.i1 ne, neodvolavala jsem se :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
11.5.14 11:25

@ivana-domca Tak to příště zkus, pokud tedy není ex v invalidním důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.5.14 11:31

@j.a.n.i1 díky za radu zkusím to ;-) Není v invalidním důchodu, ale nechce se mu moc makat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
11.5.14 11:33

@ivana-domca Tak to by neměla být překážka, co vím, tak se řešilo jaký příjem je reálný s ohledem na vzdělání/profesi, to, že nedělá, je jeho problém, pokud pro to nejsou objektivní důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna