Alimenty? Bývalá přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41958
1.4.22 12:47
@Anonymní píše:
@Keyllah já do toho nespadam, pry nema povinnost živit mě. Jen dítě. Vše co se týče bydlení je psáno na mě, elektřina a vše ostatni také, protože já jsem majitel, takže nic do toho nespadá a nikoho to nezajímá.

ikdyž jsi jeho manželka na MD/RD? :think: a dělá ta právnička i rodinné právo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.22 12:55

@Keyllah bohužel mu to takhle právnička sdělila, samozřejmě chlap donesl sepsané všechny naše příjmy i výdaje a ona mu sdělila, že já se do toho vubec nepočítám ani žádné mé výdaje ani mé příjmy, nevím, jak se k tomu postaví soud, na vyjádření čekáme, napsala to do vyjadřovacího dopisu vše, ale říkala že je to zajímat nebude, neumím v tom chodit, takže nevím jak to doopravdy je. Jinak právnička je na rodinné právo a měla by být nejlepší zde v okrese, tak nevím

• Citovat
  • Upravit
41958
1.4.22 13:00
@Anonymní píše:
@Keyllah bohužel mu to takhle právnička sdělila, samozřejmě chlap donesl sepsané všechny naše příjmy i výdaje a ona mu sdělila, že já se do toho vubec nepočítám ani žádné mé výdaje ani mé příjmy, nevím, jak se k tomu postaví soud, na vyjádření čekáme, napsala to do vyjadřovacího dopisu vše, ale říkala že je to zajímat nebude, neumím v tom chodit, takže nevím jak to doopravdy je. Jinak právnička je na rodinné právo a měla by být nejlepší zde v okrese, tak nevím

jenže on je rozdíl mezi „započítávat“ tvé výdaje a příjmy a „zohledňovat“ tvé výdaje a příjmy; stejně tak, že vyživovací povinnost na tebe a dítě je jeho, tudíž jeho „výdaj“ a tu zohledňovat budou a stejně tak budou počítat s tím, že někde musí bydlet a podílet se tak na výdajích na bydlení atd., obzvlášť když máte sjm…
Podle mě v tom máte solidní guláš, ptáte se na něco a odpověď si pak interpretujete tak, že mluvíte zas o něčem trochu jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.22 13:07

@Keyllah tak díky za info. Teď asi budeme čekat na vyjádření druhé strany a pak se uvidí, co dál

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.22 20:18

Tak paní s navrhovanou částkou nesouhlasí, takže to půjde k soudu ☺️️

• Citovat
  • Upravit
41958
12.4.22 10:34
@Anonymní píše:
Tak paní s navrhovanou částkou nesouhlasí, takže to půjde k soudu ☺️️

a kolik jste navrhli jako měsíční alimenty a jako částku za tři roky zpět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 11:47

@Keyllah 19% z platu chlapa na který má narok, takže 3500 kč, a 3 roky zpětně by to vyšlo na nějakých 120tis( pujci nam tchan tak by je dostala naraz a ne na splatky) jenže ona tenkrát psala že chce 6200 měsíčně 18 let zpětně, tak tohle je pro ni nic 😃 je dobře že to jde k soudu alespoň se to vyřeší tak jak má..☺️️

• Citovat
  • Upravit
102693
12.4.22 11:51

Premyslim, jak si prisla zrovna na tech 19% :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41958
12.4.22 11:52
@Anonymní píše:
@Keyllah 19% z platu chlapa na který má narok, takže 3500 kč, a 3 roky zpětně by to vyšlo na nějakých 120tis( pujci nam tchan tak by je dostala naraz a ne na splatky) jenže ona tenkrát psala že chce 6200 měsíčně 18 let zpětně, tak tohle je pro ni nic 😃 je dobře že to jde k soudu alespoň se to vyřeší tak jak má..☺️️

Aha, tak zpětně to bude max. tři roky, spíš bych to viděla od té chvíle, kdy se o něm dozvěděl. Ohledně té výše výživného těžko říct, protože 20čistého mu u zdravého chlapa, který musí navíc živit i ženu a další dítě, uvěří málokdo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 11:53

@j.a.n.i1 to bylo řečeno právničkou ☺️️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.22 11:58

@Keyllah no podle právničky mě živit nemusí, což je divný, všude se píše něco jiného když jsme manželé. Ještě hledáme jiného právníka, který by nám podal nějaké info ohledně toho, protože mi to přijde jakési zvláštní.. Takže jsem fakt ráda, že to jde dál, takhle se to alespoň vyřeší a určí se, co a jak. A bude dobře. ☺️️

• Citovat
  • Upravit
102693
12.4.22 14:43
@Keyllah píše:
Aha, tak zpětně to bude max. tři roky, spíš bych to viděla od té chvíle, kdy se o něm dozvěděl. Ohledně té výše výživného těžko říct, protože 20čistého mu u zdravého chlapa, který musí navíc živit i ženu a další dítě, uvěří málokdo :think:

Tak jelikož nekde bylo zmíněno, ze myslel, ze sla na potrat, tak o tom těhotenství evidentně vedel uz tenkrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102693
12.4.22 14:44
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 to bylo řečeno právničkou ☺️️

No, to, ze neco rekne nejaka pravnicka vubec nic neznamená… Ano doporucene rozmezi je 19-25, ale soudce klidně muze urcit cokoliv jibeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 16:52

@j.a.n.i1 jojo to samozřejmě víme, že vše záleží na soudci.
Teď jsme dohovořili s jiným právníkem a chlap má vyživovací povinnost i vůči mě. Takže jsme dostali odpověď jakou jsme chtěli. Berou se v potaz i mé výdaje. A soudce přikáže jen ve výjimečných případech změnu zaměstnání a pravděpodobně paní nedostane ani těch 3500 co jsme navrhli, takže si to asi po*** sama. Ona totiž právníka nemá, a říká jen své požadavky. Takže no jsem zvědavá, jak to dopadne.

• Citovat
  • Upravit
80319
12.4.22 16:56
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 jojo to samozřejmě víme, že vše záleží na soudci.
Teď jsme dohovořili s jiným právníkem a chlap má vyživovací povinnost i vůči mě. Takže jsme dostali odpověď jakou jsme chtěli. Berou se v potaz i mé výdaje. A soudce přikáže jen ve výjimečných případech změnu zaměstnání a pravděpodobně paní nedostane ani těch 3500 co jsme navrhli, takže si to asi po*** sama. Ona totiž právníka nemá, a říká jen své požadavky. Takže no jsem zvědavá, jak to dopadne.

no ta první právnička byla fakt nějaká zvláštní 8), samozřejmě, že muž musí živit i tebe a vaše společné dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna