Alimenty? Bývalá přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6363
21.11.21 07:37

Spíš je divné, že po letech a když je dítě téměř dospělé se najednou ozývá. :think: Na mě to působí tak, jestli nezjistila, že zakladatelky muž je na tom dobře (třeba z fotek na sociálních sítích) a nechce si pro sebe „kus urvat“.
Jen tak bych nic neplatila. Jedině až po rozhodnutí soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.21 08:32

Muj chlap zazil to stejny, s tim, ale ze maminka ditete mu tehdy rekla, ze neni jeho a utekla s jinym chlapem. Muj chlap vedel, ze je tehotna, ale sam si myslel, ze s tim jinym chlapem, se kterym ho podvadela. Az ji tamten kopl na dlazbu, objevila se po 4 letech, ze chce aby platil! Muj chlap tedy nechal udelat nejdriv testy a pak zacal platit. Vse meli bez soudu. Vse ji blbec daval na ruku (nemela ucet)…A az si me chlap nasel, zaclo se nam spolecne darit jak financne, tak celkove, tak ho dala k soudu a lhala, ze ji nedal ani korunu. Jedine co me jako dukazy byly sms, kde si vzdy domlouvali, ze ji to da a ona mu preda dite. Zpetne taky zadala, soudce ji uznal jen cast, ne 3 roky (neni to automaticky) a taky ji rekl, ze to nejde, ze si nevzpomene 4 roky, ze ma dite otce a cerpa davky statu a pak najednou potrebuje zpetne od otce. Zpetne tedy platil asi 30.000 Kc a pak nasledne uz bylo mesicne urceno vyzivne - to ji posila slozenkou. Byl blbej no…. Ti chlapi jsou holt duverivy, ja se ani nedivim tedy ze ji potrat veril a vubec ho neodsuzuju💁‍♀️ A ani se nedivim ze se nepidi po tom zda je syn skutecne jeho, protoze to u meho chlapa vidim. Pro nase dite je uzasny tata, skvely, rozkrajel by se, ale u tohoto ditka co bylo soucasti soudu jde videt to, ze nemaji ten vztah vybudovany i kdyz se chlap snazi. Proste je neco jineho, kdyz ke chlap od miminka, vychovava…nez kdyz ti zenska donese dite skolkou povinny a ty mas najednou podle vsech okolo “povinnost” to dite milovat, protoze prece “tvoje krev”. Zakladatelko nereaguj na ty hnusne komentare, lidi jsou zvykly soudit, lidi dokonce maji tendenci rikat co oni by nikdy neudelali nebo naopak co by 100% v tve situaci udelali, protoze maji cest! Pokud ma tvuj chlap zajem, at se spoji se synem a jdou na testy DNA. Pokud nema zajem tak vyckavat. Nikdo vam vic jak 3 roky zpetne neda, na to neni zakon. Navic klukovi je 18 let, soud by mel tedy pozadat on, ale muze i matka pokud ji zplnomocni… Madam bych napsala, ze je fajn ze si po 18 letech vzpomnela a at to da tedy na soud ;)

• Citovat
  • Upravit
4164
21.11.21 08:35
@zoidberg píše:
Ale běž někam, to není žádné křivé obvinění ty teoretiku :mrgreen: Ona po něm chce 1,5 milionu, v tuto chvíli naprosto neoprávněně. Není v rodném listu=není otec, nemá ho co vydírat.

Ale ona ho nevydírá, ničím nevyhrožuje, jen prostě chce ty prachy.
Její požadavek v rozsahu, v jakém to podává, oprávněný není, a o zbytku ať rozhodně soud.
Policii bych do toho rozhodně netahala, to je zbytečná administrativní komplikace, která nijak řešení neurychlí.

Zakladatelko, taky je důležité, co je v RL, jestli tam není uveden nikdo, nebo nějaký jiný chlap.
Asi bych to s ní na tvém místě neřešila, ať si to řešej spolu s tvým partnerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
21.11.21 08:41

Ja by som teda v prvom rade tú ex zablokovala všade. To si má riešiť ona s tvojím chlapom a nie s tým otravovať niekoho, kto s tým nemá vôbec nič spoločné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.22 09:01

No tak paní se rozhodla dát to k soudu, přišel dopis, muž má schůzku s právníkem tak jsem zvědavá, ale když je kluk plnoletý a ona není zplnomocněna, to by měl už jednat on, ne? A to nemluvím o tom jak paní vyvolavala na obecní úřad k nám a snažila se tam strašně zjistit presnou adresu atd, kde žijeme, představila se jako nejlepší kamarádka bývalá…no potvora

• Citovat
  • Upravit
34400
29.3.22 11:36
@Anonymní píše:
No tak paní se rozhodla dát to k soudu, přišel dopis, muž má schůzku s právníkem tak jsem zvědavá, ale když je kluk plnoletý a ona není zplnomocněna, to by měl už jednat on, ne? A to nemluvím o tom jak paní vyvolavala na obecní úřad k nám a snažila se tam strašně zjistit presnou adresu atd, kde žijeme, představila se jako nejlepší kamarádka bývalá…no potvora

A manžel už je zapsaný v RL? Nebo se budou teprve dělat testy? Jestli je ale syn plnoletý, tak už za něj matka jednat nemůže :think: právník manželovi poradí. Jen nechápu, proč nekontaktovala chlapa dřív, proč až tedˇ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
29.3.22 11:40
@Anonymní píše:

Jsem zvědavá co řekne právník a jak to bude pokračovat. Zletilý syn by měl jednat sám. Napsat žádost, návrh, sám za sebe. Ale asi může za něj jednat zplnomocněná osoba, ať matka nebo právník. Držím palce, a se to vyřeší rychle a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
29.3.22 11:51

Neposkytnuti informaci otci ditete (napr narozeni) muze predstavovat zasah do osobnich prav otce i ditete. Otec sve dite nepoznal, nevybudoval si s nim vztah, coz muze mit vliv na jejich vztah a na celkovy vyvoj i ditete. Mozno tedy na matku podat zalobu na ochranu osobnosti. Do jake miry to ceske soudnictvi resi, tezko rict… Kazdoadne vyzivne pokud bude urceno, tak pak pujde max 3 roky zpetne, zalezi na soudci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.22 12:59

@arinecka neee není napsaný v RL ☺️️ takže budou potřeba testy. Ona sama v dopise uvedla, že je ženatý a že má dítě…tak říkám žárlivka no 😂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.22 13:00

@andelka83 jooo taky jsme zvědaví, co nám řekne. A hlavně přesně tak, je plnoletý a v dopise je psáno nezletilý, takže to bude muset podat znovu a on. Nebo matku zplnomocnit, ale to asi taky neni jen tak jednoduché..no uvidíme

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.22 13:02

@jagis jojo, ona sama požaduje 3 roky zpětně a na dvě splátky, a co si budeme že..ja na rodičáku s par korunama a manžel zas velký výdělky nemá, takže to bychom byly v háji. Ale uvidíme co povi pravník

• Citovat
  • Upravit
5940
29.3.22 13:16
@Anonymní píše:
@jagis jojo, ona sama požaduje 3 roky zpětně a na dvě splátky, a co si budeme že..ja na rodičáku s par korunama a manžel zas velký výdělky nemá, takže to bychom byly v háji. Ale uvidíme co povi pravník

Zatím bych se toho nebála. Syn je plnoletý, tak bude se to muset podat znovu. A i kdyby ne, musí proběhnou testy otcovství. To taky trvá. Soud bude taky zajímat proč to tajila 17 let. A neumožnila pravidelný styk s dítětem. I to může tvůj manžel napadnout.Je opravdu lepší to řešit s právníkem. Ale i kdyby to šlo hodně rychle tak dřív jak za rok to stejně vyřešený nebude. Opravdu se nemá smysl nervovat, nějak to dopadne.Dej vědět jak to pokračuje, docela by mě to zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.22 13:20

@mamule42 joo to my se jen tak nedáme, už jen proto, že obtěžuje a zjišťuje přes obec naše přesné bydliště a mě stolkuje přes sociální sítě i když jsem ji hned všude blokla..ve čtvrtek je schůzka s pravnikem tak pak dám vědět určitě, co nám řekla a uvidíme no, snad dá brzo pokoj husa.

• Citovat
  • Upravit
4164
30.3.22 07:48
@Anonymní píše:
@mamule42 joo to my se jen tak nedáme, už jen proto, že obtěžuje a zjišťuje přes obec naše přesné bydliště a mě stolkuje přes sociální sítě i když jsem ji hned všude blokla..ve čtvrtek je schůzka s pravnikem tak pak dám vědět určitě, co nám řekla a uvidíme no, snad dá brzo pokoj husa.

Tak pokud to můžeš nějak lépe doložit, tak ji můžeš za ten stalking nahlásit na policii. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 08:33

@gabrriel anoo to mužu, vše mám schované, i paní z obce by zcela jistě dosvědčila vše, takže si to nechám zatím schované a uvidíme jaký bude dělat problémy 😃

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna