Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@stinga jo, nechápu, proč vyvolává na obecní úřad, přestavuje se jako někdo jiný aby zjistila informace:) přece soud si zjistí adresu, ne? A trvalé bydliště má jinde, tam mu chodí i pošta.. navíc dům ve kterém žijeme je také můj, koupila jsem ho ještě než jsme se poznali…no je to celé postavené na hlavu a jediné co budu doufat že nám tady nebude slidit, i když bydlí v jiném kraji
ne soud si adresu nezjišťuje, adresu si musí zjistit matka, která požaduje alimenty
@Jemako to jsem říkala chlapovi taky, že mu to pokazila a už tam ten vztah otce a syna navázat jen tak nepůjde..ale zítra má chlap schůzku s právníkem tak uvidíme co mu poví
@Anonymní píše:
@Jemako to tak bývá no. Brala celý život příspěvky od sociálky, ale asi furt má málo..ale o to se taky budeme zajímat, nebo spíše chlap.. navíc uvedla, že má partnera.
no jak už jsem ti psala, tvůj manžel ušetřil 15 let placení výživného a to je určitě hezká sumička
@stinga aha, zajímavý… nevěděla jsem ☺️️ tak by mě zajímalo, jak ji nakonec zjistila. 😂 Detektivka..ale docela mě to udivuje, já nikde bydliště uvedené na sociálních sítích nemám- ani obec.. a co nějaká ochrana osobních údajů…ale asi to v tomto případě nehraje roli. Jediný o co mi jde, aby tu neškodila ☺️️ protože mi moc normální nepřijde, par let zpět předstírala že umřela, potom že jeji syn přišel o ledvinu a hledá dárce - nic z toho neni pravda( víme od společných známých)
@Anonymní píše:
@stinga aha, zajímavý… nevěděla jsem ☺️️ tak by mě zajímalo, jak ji nakonec zjistila. 😂 Detektivka..ale docela mě to udivuje, já nikde bydliště uvedené na sociálních sítích nemám- ani obec.. a co nějaká ochrana osobních údajů…ale asi to v tomto případě nehraje roli. Jediný o co mi jde, aby tu neškodila ☺️️ protože mi moc normální nepřijde, par let zpět předstírala že umřela, potom že jeji syn přišel o ledvinu a hledá dárce - nic z toho neni pravda( víme od společných známých)
aha, zajímavé - takže vy celý život o ní a o dítěti víte, když víte, co kdy předstírala? jak to předstírala? ona bydlí v jiném kraji, ale máte společné známé, kteří se kamarádí s vámi i s ní?
@stinga chlap o tom klukovi ví nějak rok a pul.☺️️ Už jsem to tu psala, a společné známé - když spolu před 18ti lety měli vztah, tak asi logické je, že nějaké společné známé mají, žejo. A když začala na podzim dělat problémy, bavili sme se o tom s těmi, kteří ji znají a ty sdělili tuto informaci, jestli se s ní stýkají, to už je věc jejich. ☺️️
@Anonymní píše:
@jagis jojo, ona sama požaduje 3 roky zpětně a na dvě splátky, a co si budeme že..ja na rodičáku s par korunama a manžel zas velký výdělky nemá, takže to bychom byly v háji. Ale uvidíme co povi pravník
Syn je plnoletý, takže musí on.
Co si budem, možná je tohle celý akce té bývalky, syn sám to nemá zapotřebí a s matkou spolupracovat nebude (rozumněj, pošle mámu do háje). Na dvě splátky, na to taky může zapomenout, né při nějaké vyšší částce. Dost často se to děje tak, že se určí alimenty a to, co se doplácí zpětně, se rozpočte do budoucích alimentů (např 3 000 za alimenty a třeba 1000 jako splátka dlužného, záleží na dohodě, na stávající situaci, na soudci,…).
Tvůj manžel má navíc tři vyživovací povinnosti - prvního syna, tebe a vaše dítě, s tím se také operuje.
Zatím neházej flintu do žita a poraďte se s právníkem ![]()
@stinga
Jenomže on tu pěknou sumicku neusetril schválně.. Ono všechno nejde přepočítat na peníze.. Kdyby vám někdo zatajil 18 let že máte dítě taky by jste nebyla šťastná (ano u ženy to není možné). Ty roky už mu nikdo nevrátí..
Tak všem kdo to chtěl vědět - 19% z platu platit tzn 3800. Ja se prý do vyživující povinností nepočítám, to soud nezajímá, z čeho budu žít. Tzn nám zbydou 3000 na stravu a vše ostatní na měsíc, pro 3 osoby. Zajímavý, že?
@Anonymní píše:
Tak všem kdo to chtěl vědět - 19% z platu platit tzn 3800. Ja se prý do vyživující povinností nepočítám, to soud nezajímá, z čeho budu žít. Tzn nám zbydou 3000 na stravu a vše ostatní na měsíc, pro 3 osoby. Zajímavý, že?
To mate zatím od právníka? Hele co se ti na tom nezdá? To, že budete platit minimálně 3 tis na aliky vám muselo být jasné ne? Ač jsem za tebou stala, tak teď vůbec nechápu tohle rozčarování, počkej co vám ještě výměří na ty 3 roky zpětně. No a co byste dělali, že. Zkrátka si bude muset najít chlap brigádu, tak to dělají skoro všechny rodiny, které mají vicc dětí. A tvůj muž má víc dětí ![]()
@Anonymní píše:
Jinek tedy do teď žijete z 3 tis plus 3800?tedy 6800 na jídlo? To je bída ![]()
@Anonymní píše:
Partner má plat 20 tisíc?
@thalasan o to nejde že se bude platit tahle částka. Plus ještě tedy se bude čekat na vyjádření dámy, a zda budou testy otcovství. Dejme tomu, ale že se nepočítám do vyživovacích povinnosti já? To mě zaráží, hlavně mi to tu spousta z vás psalo, že tomu tak je☺️️
Jinak co se týče peněz - ja byla na mateřské takže co se týče jídla atd, to bylo více peněz, teď to půjde dolů. A ano chlap si brigádu najde a vrátím se do práce i já pokud bude nutno, alespoň na úvazek. Hlavně aby paní dala pokoj, ukázalo se totiž, že je v insolvenci a asi potřebuje nutně peníze, tak budeme doufat, že nebude dělat potíže
@Anonymní píše:
@thalasan o to nejde že se bude platit tahle částka. Plus ještě tedy se bude čekat na vyjádření dámy, a zda budou testy otcovství. Dejme tomu, ale že se nepočítám do vyživovacích povinnosti já? To mě zaráží, hlavně mi to tu spousta z vás psalo, že tomu tak je☺️️
Jinak co se týče peněz - ja byla na mateřské takže co se týče jídla atd, to bylo více peněz, teď to půjde dolů. A ano chlap si brigádu najde a vrátím se do práce i já pokud bude nutno, alespoň na úvazek. Hlavně aby paní dala pokoj, ukázalo se totiž, že je v insolvenci a asi potřebuje nutně peníze, tak budeme doufat, že nebude dělat potíže
Tak já si myslím, že tvůj muž má na to moc malý plat a ty 3800 jsou i tak hodně malé alimenty. Ale zkušenosti nemám jak se vymeruje. Jako ale 20 tis na chlapa od rodiny je fakt málo, měl by chlap maknout.