Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@stinga píše:
s těma 30 000 v Lidlu to zas není tak žhavé a tak moc pravdivé, aspoň ne hned - a na kamioně vydělá 55 000, to je sakra rozdíl
No, když bude jezdit mezinarodku a bude furt pryc. Vnitrostátní bude tak za 35 000.
@stinga píše:
s těma 30 000 v Lidlu to zas není tak žhavé a tak moc pravdivé, aspoň ne hned - a na kamioně vydělá 55 000, to je sakra rozdíl
Ono už to ani na tom kamionu není s výdělkem taková sláva, ale na druhou stranu je hodně peněz bokem, to se pak bude hodit kvůli výpočtu alimentů ![]()
@thalasan píše:
Ono už to ani na tom kamionu není s výdělkem taková sláva, ale na druhou stranu je hodně peněz bokem, to se pak bude hodit kvůli výpočtu alimentů
No, ony to soudy dost dobře ví, takže s tím při výpočtu alimentů celkem počítá…
My asi nejdříve musíme zjistit, zda když teď se určí alimenty na určitou částku, tak zda to bude stále. Kdyby zmenil práci třeba za 2 měsíce, aby se mu to nepočítalo z platu na kamionu, to by bylo asi celkem naprd a bezvyznamny. Pokud by se to počítalo, tak bude chodit po brigádách atd bokem
@Anonymní píše:
My asi nejdříve musíme zjistit, zda když teď se určí alimenty na určitou částku, tak zda to bude stále. Kdyby zmenil práci třeba za 2 měsíce, aby se mu to nepočítalo z platu na kamionu, to by bylo asi celkem naprd a bezvyznamny. Pokud by se to počítalo, tak bude chodit po brigádách atd bokem
jako že by jste ty příjmy bokem u soudu nepřiznali?
nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak nas-at soudce. S takovým příjmem si nikdo nebude myslet, že je schopen vás bez brigád bokem uživit, tak aby se vám nestalo, že vám pak soud vypočítá výživné z „imaginární“ částky, za kterou by mohl manžel reálně pracovat ![]()
@Keyllah já mám rodičak a oni nevědí, že tim splácím hypotéku, protože já je nezajímám, ani moje příjmy, takže teoreticky je to možné ☺️️
@Anonymní píše:
@Keyllah já mám rodičak a oni nevědí, že tim splácím hypotéku, protože já je nezajímám, ani moje příjmy, takže teoreticky je to možné ☺️️
Co je teoreticky možné? že uvěří že z příjmu 20+rodičák je schopen uživit sebe, tebe na RD, vaše dítě a ještě to další, k tomu poplatit bydlení, jídlo a vše okolo? aniž by makal bokem?
jjj a paní určitě nenapadne toto namítnout…
@stinga píše:
Tak já to srovnávám s tím, že teď někde dělá za 20 tisíc, tak jsem nahodil ten Lidl. Samozřejmě porovnat to s kamionem, je zase něco jiného, ale tam zase směňuje peníze za čas s rodinou…
@gabrriel píše:
Tak já to srovnávám s tím, že teď někde dělá za 20 tisíc, tak jsem nahodil ten Lidl. Samozřejmě porovnat to s kamionem, je zase něco jiného, ale tam zase směňuje peníze za čas s rodinou…
jo, máš pravdu, je to tak ![]()
@thalasan píše:
Ono už to ani na tom kamionu není s výdělkem taková sláva, ale na druhou stranu je hodně peněz bokem, to se pak bude hodit kvůli výpočtu alimentů
no to jo, kamioňáci klidně mají 11000 čistého základ a 40000 jsou diety
@Keyllah já do toho nespadam, pry nema povinnost živit mě. Jen dítě. Vše co se týče bydlení je psáno na mě, elektřina a vše ostatni také, protože já jsem majitel, takže nic do toho nespadá a nikoho to nezajímá.
@Anonymní píše:
@Keyllah já do toho nespadam, pry nema povinnost živit mě. Jen dítě. Vše co se týče bydlení je psáno na mě, elektřina a vše ostatni také, protože já jsem majitel, takže nic do toho nespadá a nikoho to nezajímá.
Jo a myslíš, že soud netuší kolik asi tak stojí bydlení ![]()
@j.a.n.i1 chlap měl včera schůzku s právničkou 😃 takže já si to nevymýšlím. Je to na mě psané a žije u mě a jsme manželé. Řekla mu co mu řekla..to není z mé hlavy.
@Anonymní píše:
jako že u soudu mu odkývou to, že nemá žádný výdaj ani s bydlením, energiemi a tebou na RD s jeho dítkem? ![]()
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 chlap měl včera schůzku s právničkou 😃 takže já si to nevymýšlím. Je to na mě psané a žije u mě a jsme manželé. Řekla mu co mu řekla..to není z mé hlavy.
jenže když jste manželé, tak i tvoje hypo a energie se přece platí ze sjm. Soudci fakt nejsou blbci a i oni mají představu, kolik co reálně stojí.
Aby se ti pak nestalo, že to pojmou tak, že jim tvůj chlap nechce sdělit své reálné příjmy a výdaje a proto mu je od stolu spočítají oni ![]()