Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@gabrriel anoo to mužu, vše mám schované, i paní z obce by zcela jistě dosvědčila vše, takže si to nechám zatím schované a uvidíme jaký bude dělat problémy 😃
No upřímně pochybuju, ze by nekdo zjistovani adresy toho, koho zaluji o otcovství, vyhodnotil jako stalking… Ono je totiz to bydliste k podani zaloby potreba.
@j.a.n.i1 ono to ale proběhlo ještě dříve než to milá dáma dala k soudu. A chlap tu trvalý pobyt nemá a stejně mu přišel dopis sem. A mě se to upřímně tolik nelibi, už z dřívějška nemám dobrou zkušenost, například s poničením auta, ne od ní ale jak člověk ví, čeho dokáže být někdo schopný…a tahle umí být asi pěkný blázen podle toho jak se ukazuje. Ale máme schovaný z dřívějška kamerový systém tak ho hold asi zase vyhrabem 😃
Tak logicky nejdřív musi zjistit adresu, aby ji mohla napsat do toho, co posila k soudu.
@Anonymní píše:
@arinecka neee není napsaný v RL ☺️️ takže budou potřeba testy. Ona sama v dopise uvedla, že je ženatý a že má dítě…tak říkám žárlivka no 😂
ne, to není o žárlení, ale naprosto normální popisu jeho rodinné situace, která má vliv na výši výživného ![]()
@Anonymní píše:
@andelka83 jooo taky jsme zvědaví, co nám řekne. A hlavně přesně tak, je plnoletý a v dopise je psáno nezletilý, takže to bude muset podat znovu a on. Nebo matku zplnomocnit, ale to asi taky neni jen tak jednoduché..no uvidíme
o výživné se dá žádat 3 roky zpětně a tehdy asi ještě nezletilý byl, ne? pak to má za dobu jeho nezletilosti správně
za dobu po 18tých narozenin už musí žalovat sám, ale udělení plné moci není vůbec problém, je to otázka jednoho vzoru na googlu a jednoho podpisu ![]()
@Anonymní píše:
@mamule42 joo to my se jen tak nedáme, už jen proto, že obtěžuje a zjišťuje přes obec naše přesné bydliště amě stolkuje přes sociální sítě i když jsem ji hned všude blokla..ve čtvrtek je schůzka s pravnikem tak pak dám vědět určitě, co nám řekla a uvidíme no, snad dá brzo pokoj husa.
takže k žádné újmě nedošlo a ona si evidentně jen zjišťovala adresu pro podání žaloby, to opravdu není stalking…
@j.a.n.i1 píše:
No upřímně pochybuju, ze by nekdo zjistovani adresy toho, koho zaluji o otcovství, vyhodnotil jako stalking… Ono je totiz to bydliste k podani zaloby potreba.
tak to rozhodně není. To si najde policie. Stačí nějaké základní identifikační údaje. Známá popisovala, jak si ji policie dohledala jako svědka nějaké události, když bylo známo jen jméno, barva a značka auta (nemyslím tím registrační značku, ale třeba " Modrá Škodovka Octavia". Přitom bydlela jinde, než má uvedeno trvalé bydliště. Přesto dojeli přímo ke dveřím a na jistotu zazvonili.
@gabrriel píše:
tak to rozhodně není. To si najde policie. Stačí nějaké základní identifikační údaje. Známá popisovala, jak si ji policie dohledala jako svědka nějaké události, když bylo známo jen jméno, barva a značka auta (nemyslím tím registrační značku, ale třeba " Modrá Škodovka Octavia". Přitom bydlela jinde, než má uvedeno trvalé bydliště. Přesto dojeli přímo ke dveřím a na jistotu zazvonili.
jenže ty motáš trestní řízení, kam spadá pčr, s řízením občanskoprávním, kde žádná policie nic nezjišťuje…
To je potvora.. Takže zpětně chce uplatnit povinnost platit ale právo vědět o svém dítěti a navštěvovat ho už zpětně nejde… Neříkejte mi že tohle je normalni… Co třeba psychická újma že mu 18 let zatajila syna?
@Anonymní píše:
@gabrriel anoo to mužu, vše mám schované, i paní z obce by zcela jistě dosvědčila vše, takže si to nechám zatím schované a uvidíme jaký bude dělat problémy 😃
tak zjištovala adresu, to je pochopitelné,
a jaké problémy - chce peníze pro dítě tvého manžela,
je to divná a zvláštní situace - ale vem to z druhé strany, manžel ušetřil za alimenty za celých 15 let, doplatí pouze 3 roky a pak teda dál, pokud kluk bude studovat
@Jemako píše:
To je potvora.. Takže zpětně chce uplatnit povinnost platit ale právo vědět o svém dítěti a navštěvovat ho už zpětně nejde… Neříkejte mi že tohle je normalni… Co třeba psychická újma že mu 18 let zatajila syna?
no - nežijeme v Americe
@stinga jo, nechápu, proč vyvolává na obecní úřad, přestavuje se jako někdo jiný aby zjistila informace:) přece soud si zjistí adresu, ne? A trvalé bydliště má jinde, tam mu chodí i pošta.. navíc dům ve kterém žijeme je také můj, koupila jsem ho ještě než jsme se poznali…no je to celé postavené na hlavu a jediné co budu doufat že nám tady nebude slidit, i když bydlí v jiném kraji
@Jemako to tak bývá no. Brala celý život příspěvky od sociálky, ale asi furt má málo..ale o to se taky budeme zajímat, nebo spíše chlap.. navíc uvedla, že má partnera.
Očividně chlap má pouze povinnosti ale už žádná práva… Asi se zapomíná že otec je taky rodič.. Připravila ho o celé dětství se synem..