Alimenty? Bývalá přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jolka86
18.11.21 16:14
@Anonymní píše:
Děkuji všem za vaše odpovědi.. manžel o dítěti nevěděl.. ví to tak rok?.jinak by na něj určitě platil, nebo aspoň myslím že ano.😊a dítě asi jeho bude, je mu podobný, a vychází to podle věku na tu dobu, co spolu byli..
Pro mě je nejdůležitější odpověď že to jde 3 roky zpětně-za což děkuji- my sami teď obracime každou korunu když jsem na rodičovské dovolené..
Ale možná fakt jen vyhrožuje a myslí, že nás zastraší..- to uvidíme. Děkuji 😊

A za ten rok něco vlastnímu dítěti zaplatil, přispěl? Nebo to nechával vyhnít, že už se neozve? Chce se přihlásit jako otec nebo počká na soud? Alimenty 3 roky zpětně + jednou se bude s vaším dítětem dělit o dědictví. A že byla těhotná věděl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.21 16:32

@Jolka86 proč by měl něco platit když nemá žádnou jistotu, ze je fakt jeho? Té paní rekl, ze pokud on- ten chlapec chce, může se mu ozvat a test otcovství udělají, ale nikdo nic, on by se s ním klidně vídal a i ty peníze mu daval nejaky, ale né když nema jistotu, ze je jeho podoba nepodoba…a když to řeknu blbě, mohl by to rict každej. Až teď ona začala vypisovat mě-protoze si me našla podle jeho prijmeni. Že byla těhotná věděl ale tím to haslo, měla to dítě dát pryc, pak v kontaktu nebyli. Chlap pak žil na druhé straně republiky tak ani nemel jak
A ona si teď napsala ze za každý mesic 6800 a za celych 18 let coz je nejakych 1,5 mega..ze ji to ma poslat nebo ho dá k soudu.tak ať dá. Tím asi udela lepe a soud rozhodne. I když ja si myslím, ze zastrašuje…

• Citovat
  • Upravit
8451
18.11.21 16:36
@Anonymní píše:
@Jolka86 proč by měl něco platit když nemá žádnou jistotu, ze je fakt jeho? Té paní rekl, ze pokud on- ten chlapec chce, může se mu ozvat a test otcovství udělají, ale nikdo nic, on by se s ním klidně vídal a i ty peníze mu daval nejaky, ale né když nema jistotu, ze je jeho podoba nepodoba…a když to řeknu blbě, mohl by to rict každej. Až teď ona začala vypisovat mě-protoze si me našla podle jeho prijmeni. Že byla těhotná věděl ale tím to haslo, měla to dítě dát pryc, pak v kontaktu nebyli. Chlap pak žil na druhé straně republiky tak ani nemel jak
A ona si teď napsala ze za každý mesic 6800 a za celych 18 let coz je nejakych 1,5 mega..ze ji to ma poslat nebo ho dá k soudu.tak ať dá. Tím asi udela lepe a soud rozhodne. I když ja si myslím, ze zastrašuje…

Nechala bych to projít soudem. Když jeho nebude, tak platí vše ona, i ten test. A pokud ano, tak alimenty vypočítá soud podle příjmu a ne kolik si oba řekne. A 18 let zpětně to taky nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
@Anonymní píše:
Děkuji všem za vaše odpovědi.. manžel o dítěti nevěděl.. ví to tak rok?.jinak by na něj určitě platil, nebo aspoň myslím že ano.😊a dítě asi jeho bude, je mu podobný, a vychází to podle věku na tu dobu, co spolu byli..
Pro mě je nejdůležitější odpověď že to jde 3 roky zpětně-za což děkuji- my sami teď obracime každou korunu když jsem na rodičovské dovolené..
Ale možná fakt jen vyhrožuje a myslí, že nás zastraší..- to uvidíme. Děkuji 😊

Já myslím, že pokud jde o dítě starší 18 let tak se platí až od podání návrhu nebo až od případného rozsudku. Dočetla jsem se toto:

Ani absence rozsudku však nemusí nutně znamenat, že vaše dítě o dlužné výživné přijde. Soud může stanovit povinnost zpětné úhrady výživného, a to až za tři roky. Tento postup je však možné zvolit pouze u nezletilých dětí.

A další zásadní věc je, že od 18 let žádá o alimenty to zletilé dítě samo, do 18 let matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
@Anonymní píše:

Tam píšeš, jak je mu podobný, že je otec a tady se rozčiluješ, že není. Na mě nemusíš být naštvaná, co chce matka je jedna věc, ale tady jde o syna.

• Citovat
  • Upravit
32941
18.11.21 16:40
@Anonymní píše:

To je slepice hloupá.. :roll: nebo spíš vychatralá a doufá, že blbej je tvůj muž.
Ne, takto to opravdu nefunguje. Všechno soudně, však se ukáže. A rozhodně nebude platit částku, kterou si ona vymyslí, natož 18 let zpětně. Max 3 roky, pokud je dítě nezletilé, nebo až od soudu, pokud je zletilé. A tolik, kolik rozhodne soud, nebo kolik se domluví. V potaz se budou brát všemožné okolnosti, taky to, že muž má teď další vyživovací povinnosti (k tobě a vašemu dítěti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.21 16:40

@Jolka86 ano píšu ze je mu podobný a že to vychází. Ale nikde není žádná jistota. Nerozčiluji se, ale nevidím důvod platit něco někomu když neví jistě, že je fakt jeho.. tímhle to uzavírám 😊

• Citovat
  • Upravit
Uslava
18.11.21 16:41
@Anonymní píše:
Zdravím vás holky, mám takový dotaz. Můj manžel kdysi (18let zpět-bylo jim 17let) měl přítelkyni, která otěhotněla, původně se rozhodli že dá dítě pryč ale nedala a maji spolu dítě. V rodném listu manžel napsaný není, nikdy se s dítětem nevídal. A paní si našla mě, podle příjmení, zjistila že máme rodinu spolu a žádá peníze-alimenty zpětně..pokud nepošleme, dá to k soudu.. může mít i šanci po takové době? Třeba máte někdo zkušenost.. děkuji😊

Napřed se musí určit otcovství. Dokud nebude potvrzené, otcem prostě není. Ex ať si to da na soud a ono se uvidí.

• Citovat
  • Upravit
32941
18.11.21 16:45
@Anonymní píše:
@Jolka86 ano píšu ze je mu podobný a že to vychází. Ale nikde není žádná jistota. Nerozčiluji se, ale nevidím důvod platit něco někomu když neví jistě, že je fakt jeho.. tímhle to uzavírám 😊

Zásadní jsou testy otcovství. Bez toho se dál nepohne nic. Chápu, že neměl důvod aktivně se o ně sám zajímat, když dítě je skoro dospělé (nicméně asi ne dostudované, tudíž ještě pár let by bylo nutné se na výživě podílet, o té osobní, morální stránce nemluvě). Asi to nezjistil a hned nekontaktoval matku, dítě, nešli na kafe, pokecat o životě, o možnosti dopsat se do RL, přihlásit k otcovství, podílet se na financování, poznat potomka.. To až když začala matka hlásit požadavky..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
18.11.21 16:50
@Anonymní píše:

A klučíkovi je už 18? po 18 narozeninách by výživné musel dát k soudu on, né matka. Pak je otázkou, koho má klučík v rodném listě, netušíš? Maximálně by vám hrozilo doplatit 3 roky zpětně a tady je otázkou, zda by to soud neudělal až od zapsání do RL.
Na nic ji nepřistupujte, ať to dá k soudu. Za mě to neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
18.11.21 17:05
@lilith1 píše:
Proc myslis, ze o tom zakladatelka s manzelem vedely. Mne to pripada, ze se to dozvedeli az ted..

Ono to z toho úvodního příspěvku nebylo jasné. Já to zase pochopila tak, že se muž s tou ex dohodli, že půjde na potrat, ale ona si to nechala a nic po něm nechtěla a on to teda nechal tak. Už jsem dočetla zakladatelčiny příspěvky a stejně mi ten chlap nepřijde jako žádný super morální člověk. Dohodli se že přítelkyně, se kterou nějakou dobu byl, půjde na potrat a on to klidně pustil z hlavy a dál se nezajímal. Před rokem se dozvěděl, že si dítě nechala a zas to klidně pustil z hlavy. A zajímá ho to až teď, když ta ex kontaktovala současnou manželku a chce po něm peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
18.11.21 17:13
@Serpentini píše:
Ono to z toho úvodního příspěvku nebylo jasné. Já to zase pochopila tak, že se muž s tou ex dohodli, že půjde na potrat, ale ona si to nechala a nic po něm nechtěla a on to teda nechal tak. Už jsem dočetla zakladatelčiny příspěvky a stejně mi ten chlap nepřijde jako žádný super morální člověk. Dohodli se že přítelkyně, se kterou nějakou dobu byl, půjde na potrat a on to klidně pustil z hlavy a dál se nezajímal. Před rokem se dozvěděl, že si dítě nechala a zas to klidně pustil z hlavy. A zajímá ho to až teď, když ta ex kontaktovala současnou manželku a chce po něm peníze.

Ale pokud se třeba rozešli s tím, že ona půjde na potrat a ona nakonec nesla a jemu to neřekla a už nebyli v kontaktu, tak jak to měl ten chlap zjistit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.11.21 17:31
@Serpentini píše:

Upřímně a co asi tak ma po 17 letech delat, byt na vetvi z toho, ze nekde chodi dite, ktere ma mozna polovinu genetickeho materiálu jeho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
18.11.21 17:36

@Cenarius Tak já bych se hlavně zajímala, jestli na ten potrat vážně šla. On přece musel vědět, že o tom potratu pochybuje a není o něm přesvědčena. L :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna