Alimenty - dotaz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
121
18.7.11 21:26

alimenty dotaz

V březnu tohoto roku jsem podala žádost k soudu na vykonání exekuce z platu otce mé dcery. Nejdříve mi přišlo vyrozumění, že je vše schváleno. Bohužel teď mi zas přišlo, že prý údajně podal v únoru tohoto roku výpověď v zaměstnání. Dluží mi 11 tisíc, sice to není tolik, ale je to jen za loňský rok a pokud to bude pokračovat, tak nevím jak ta částka naskočí. Dnes jsem se dozvěděla, že pracuje na živnosťák, tak vůbec nevím, co mám dělat, mám šanci z něj ty peníze dostat? Malou vídat nechce, nic víc o něm nevím. Můžete mi někdo poradit, co mohu udělat? Předem díky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
18.7.11 21:42

Podej trestní oznámení. Neplacení výživného se po čtyřech měsících stává trestným činem a dlužníkovi hrozí až pět let vězení. To je největší páka na neplatiče …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
18.7.11 21:50

Jenže on jeden měsíc zaplatí a druhý ne. Na trestní oznámení by snad nesměl zaplatit 4× v kuse…, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.7.11 21:59

Můžeš podat trestní oznámení, ale dá se říct, že v naší republice není žádná cesta, jak dlužné výživné dostat. Ono totiž stačí, když ti jednou za 3 měsíce pošle, třeba jen 100 kč a bere se to tak, že má snahu platit a pro naše soudy, je to tímto vyřízeno.....Mě můj drahý exmanžílek dluží na syny už přes 170 000kč a dostal 5 měsíců, samozřejmě podmíněně (jak taky v tomto státě) a teď pošle sem tam 200 korun a je z obliga. Takže ti držím palce, ať se ten tvůj zalekne tr.oznámení a začne platit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.7.11 22:01
ajna píše:
Jenže on jeden měsíc zaplatí a druhý ne. Na trestní oznámení by snad nesměl zaplatit 4× v kuse…, ne?

Myslím, že 3 měsíce neplacení stačí. Ale ono je to hlavně o částce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
18.7.11 22:06

Tak to je hustý… Já si snad někoho najmu a nechám mu rozbít hubu… Fakt to nechápu, ženská platí všechno, splácím byt, jídlo, oblečení… atd. atd. a ono stačí, aby mi poslal stovku a oni to uznají jako snahu? Je to fakt výsměch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.7.11 22:11

No, mě policajti přímo řekli, že je to ztráta času, podávat trestní oznámení a musela bych ho podat opakoveně, aby šel fakt sedět. A na socce mi prakticky řekli totéž… No, máme to tu super, jak se stát za nás pere,ne? S tím rozbitím huby (taky jsem hodněkrát přemýšlela :lol: ) Ale u nás je rozdíl v tom, že můj bývalý byl totiž taky policajtem, takže v tom holt umí prevít chodit. Ale zkus to podat, ono hodně chlapů se lekne a začne platit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.7.11 22:13

Ještě mi bylo řečeno, že můžu alimenty žádat po jeho rodičích !!! To je docela síla, chudáci, jak by k tomu přišli, že mají syna smetáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
18.7.11 22:32

No, tak těmhle rodičům bych to docela i přála. Jaká výchova, takový synáček…, bohužel jsem na to přišla dost pozdě… Moje blbost. A můžu teda podat trestní oznámení, když mi jednou zaplatí a jednou ne…? a není to 3× ani 4×?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
18.7.11 23:07

Nooo, já to zažívám obráceně.. Manžel platí poctivě a dost na syna z minulého manželství, jeho matka ale bojkotuje to, že mají soudem určené hodiny a mladýho mu skoro osm let dává tak, jek se chce jí.. To se teprv těžko soudně řeší :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
19.7.11 09:04

bohužel trestní oznámení podat nemůžeš musel by neplatil oustavně 4 měsíce v kuse…je to holt bordel … mám své zkušenosti a opravdu je to tak že pokud dá 4měsíc stovku má snahu…
co zkuist dát exekuci na majetek povinného pokud něco vlastní :think:
já teď nemám 3měsíc výživné taky ale bohužel s tím nic neudělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
2.4.13 15:26

Ahojky potřebuju poradit 19.února jsme měli soud o alimenty a soudkyně řekla, že nemusíme čekat až přijde rozsudek poštou a následně nabyde právní moci, znamená to, že je povinný mi zaplatit už první alimenty za březen? Rozsudek přišel až 26.března.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
2.4.13 15:42
@Verunka26 píše:
Ahojky potřebuju poradit 19.února jsme měli soud o alimenty a soudkyně řekla, že nemusíme čekat až přijde rozsudek poštou a následně nabyde právní moci, znamená to, že je povinný mi zaplatit už první alimenty za březen? Rozsudek přišel až 26.března.

mě platil ex dříve než proběhl soud, ale chtěl to podepisovat, dát ti to musí za každý měsíc co jste od sebe, jinak pak zpětně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
2.4.13 15:44

@Nelly 66 jj to on má zpětně, alimenty 2000 a 500 kč mi splácet co mi dluží od září. Ale chci vědět od kdy to má platit abych s tím případně mohla vyrukovat kdyby se to opakovalo, jestli je povinnen platit už od března, když to ještě nenabylo právní moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
2.4.13 15:48

Tak jsi podávala dřív než v březnu, takže určitě…to máš to samé jako já. Ex si nechal snížit alimenty, u soudu jsem se odvolala, chtěl mi na dvě děti dát ze 7 tis 4500 a posílal mi je. Já si zašla za právníkem a ptám se ho jak to je, když nemáme rozsudek a já se odvolala. Takže mi musel zpětně vše doplatit. Poslali nás k odvolacímu, kde mu oznámili, že nemá nárok mi to snižovat, protože má vyšší příjem :mrgreen: než při stanovení 7000 a jsme zpátky na začátku, čeká mě 16. dubna, to budu šestinedělka, takže nedorazím. Musí mi posílat neustále částku stanovenou ze dřívějška :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí