Láska k partnerovi vs. Láska k dítěti

9859
18.7.11 12:04

Láska k partnerovi vs.Láska k dítěti

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat těch z vás, které máte pevný vztah se s svým partnerem/manželem, jak to máte s Láskou k němu a k dítěti.

Možná řeším kraviny…ale 5 týdnů před svatbou mi to přijde jako dost podstatná věc, kterou si potřebuji ujasnit.

Pro mého nastávajícího je hnancím motorem krédo: „Udělám vše pro to, abyste byly šťastné“ (Já a dcerka). Jenže já si nejsem jistá jestli to tak mám taky. :-? Pro mě je prvořadé aby byla šťastná a spokojená moje dcerka. Láska k dítěti je v mých očích na celý život, je to ten nejpevnější cit, který může existovat. Zatímco Láska k partnerovi může s léty, kdy se oba hodně mění, prostě vyšumět.

Samozřejmě o našem vztahu nepochybuji, s tímhle člověkem chci zestárnou, už jsme hodně prožili, překonali hromadu někdy skoro nepřekonatelných překážek, ale pro mě vždy na prvním místě bude moje dítě.

Je to sobecké? Tak trošku závidím mému chlapovi, že nás dvě bere úplně stejně…snaží se abychom byly spokojené a šťastné obě. Já samozřejmě nedělám nic, co by mu vadilo (tedy snažím se), snažím se mu vycházet vstříc, vážím si ho… jen s tou měrou Lásky k němu versus k Verunce je to jinak.

A já nevim jestli je to normální, nebo je tu něco špatně. :-?

Jak to vidíte vy ve svém případě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
780
18.7.11 12:07

Tohle je uplne normalni stav ja svoje deti miluju taky vic nez sveho manzela se kterym jsem uz 10 let..on to vi a chape a nejak ho to netrapi jelikoz vi ze to tak vetsinou je..tak se netrap :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
18.7.11 12:10

je to normalne....... manzel ked ta podvedie (napriklad) tak ho posles do praku a najdes si ineho. Dieta bude vzdy tvoje dieta a to je proste nepodmienecna laska..... Neda sa to porovnavat a nikdy partnera nebudes milovat takou laskou, ako svoje ditko. Takze sa toho neboj. Ujasni si, ci s nim chces zostarnut, ci je to ten pravy pre tvoju rodinu a pre teba, a ak ano, sup sup svadba :pankac: Neporovnavaj nieco, co sa neda porovnat.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
18.7.11 12:13

cuttysark

a to jsem možná potřebovala slyšet že je to oheň a voda…nedá se srovnávat.

Asi moc analyzuju svý pocity, jenže mě nějak začíná přemáhat předsvatební horečka a tohle je výsledek :lol:

Jsem se bála, že mě přepadnou pochybnosti, jestli je to ten pravej, bo ne, ale to mě ani nenapadlo řešit. Prostě je a basta… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
18.7.11 12:14

Ahoj, je to úplně normální… Také to tak mám. Svého partnera miluji a chci s ním zestárnout a nedokážu si ani představit, že strávím život s jiným mužem, ale i přes to bude můj zatím nenarozený syn na prvním místě za jakýkoliv situace. Vždy upřednostním dítě před láskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
18.7.11 12:15

Není na tom nic podivného. Láska k dítěti je láska bezvýhradná, ať dítě udělá cokoliv, nikdy ho nepřestaneš milovat. Partnera sis musela nějak vybrat, defakto to byl původně cizí člověk, ale dítě vzniká z Tebe samé.
(Nebudu se tu pouštět do úvah o tom, jak to mají páry s adoptovaným dítětem, tam to funguje asi na jiném principu, a netvrdím, že je to láska méně hodnotná.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
18.7.11 12:15

nikitanikita

děkuju :kytka: …netrápím, jen mě to tak nějak zaráží, že on to má takové vyvážené…teda přijde mi to tak, a já jsem sobeckej zmetek, kterej hledí hlavně na štěstí svýho dítěte. Tak jsem to cítila. No, už je to lepčííí :dance: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
18.7.11 12:22

Ahoj,
já jsem se svým mužem 10 let (od mých 21) a od začátku to byla ohromná láska. Prostě jsme věděli, že jsme pro sebe ti praví. Přestáli jsme spolu strašně moc, abychom spolu vůbec mohli být a pak za tu dobu ještě spoustu dalších životních situací. Navíc za ty roky láska nemizí, ale je rok od roku silnější. Mám pocit, že ho mám teď ještě víc ráda než před těmi 10 lety, kdy jsem byla „jen“ strašně zamilovaná…
Před měsícem se nám narodil syn, kterého mám ráda hrozně moc. Je to ale prostě jiný druh lásky než k mému muži. Oba mám ale ráda stejnou měrou, nezištně a absolutně se vším všudy.
Tož tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
18.7.11 12:24

Koukám, že se tu s holkama shodnem :-D
A vy jste se o tom s partnerem bavili nebo tu větu jen tak řekl? Protože třeba ten můj to má tak, že taky má na prvním místě děti. Já jsem „až“ ta druhá. Ale když se bavíme, tak taky říká, že pro mě a děti by udělal všechno. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
18.7.11 12:25

Take mam dite na prvnim miste a manzel to chape. A i sam mi kdysi rekl, ze rodicovska laska je nad tou partnerskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.7.11 12:27

Ahoj,
a proč porovnáváš lásku k dítěti a k manželovi? Mě to přjde jako dvě různé a nesrovnatelné věci. Děti jsou moje a vždy budou a ať provedou cokoliv, tak je budu stále milovat a udělám pro ně cokoliv. A chlap je jen chlap. Pokud mě podvede, bude mi ubližovat nebo dětem, lhát atd., tak prostě konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
18.7.11 12:39

Lásku k partnerovi nejde srovnat s láskou k dítěti..každá je jiná. Chlap je nahraditelný, dítě ne. Dítě miluješ láskou ochranitelskou, je to nevinné stvoření..to chlap určitě není, ten se o sebe dokáže postarat. A když Ti ten tvůj říká, že něco dělá pro Vás, tak chlapi to berou zase jinak. Oni jsou přece živitelé rodiny :-D , takže oni berou ženu a dítě jako někoho o koho se musí postarat stejně..navíc ví, že když nebude šťastná matka, nebude ani dítě, které je přece jen více závislé na matce, jež o něj pečuje více než otec. Pěknou svatbu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
18.7.11 12:41

Ahoj, to je prostě mateřská láska, muži myslím nedokážou tak naprosto bezpodmínečně milovat, jako matka svoje dítě, tak to prostě je. Proto asi má vás obě rád stejně (hodně :-D , zatímco Ty cítíš pravou mateřskou lásku k miminku, což se nedá srovnávat s láskou k partnerovi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
18.7.11 12:45

Jsi normální :lol: láska k dítěti je naprosto něco jiného než k partnerovi.
Přeju hodně štěstí do manželství :hug:

• Citovat
  • Upravit
23847
18.7.11 12:48

Řekla bych, že je to přirozené a příroda to tak zařídila, přeci jen, chlapa můžeš vyměnit :mrgreen: děti těžko.
Já nemůžu říct, že bych chlapa milovala víc nebo míň než děti. Jen ho mám ráda jinak. Přece k dětem nebudu pociťovat nějaké erotické touhy, že :mrgreen:
A co myslíš tím upřednostňováním? Nějak si to nedovedu představit. :think: Jako třeba dávat přednost tomu, že trávíš čas s dítětem než s partnerem? To asi trávíte všichni spolu, nebo utrácíš víc za dítě než za věci pro partnera? Ale i ten partner přece radši sám utratí za dítě než za sebe, tak v čem je problém? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí