Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, potřebovala bych znát Váš názor na situaci, která se mi stala. Jsme s přítelem přes rok a dohodli jsme se na založení rodiny. Já, velmi rychle otěhotněla a momentálně jsem v 9tt, oba máme z miminka velkou radost. Na červenec jsme měli naplánovanou dovolenou, první týden sami dva a druhý týden jsme měli strávit týden s přítelovou dcerou z prvního manželství (jeho dcera je fajn, je jí 6let a jezdí k nám každé dva týdny na víkend, máme dobré vztahy). Bohužel před dvěmi týdny jsem začala krvácet, mohlo dojít k potratu a proto jsem dostala neschopenku a klidový režim, takže z dovolené nebylo nic, zůstali jsme doma a já odpočívala. Můj stav se bohužel příliš nelepšil, stále jsem slabě krvácela a v sobotu už nevydržela s nervy a odpoledne probrečela, přítel mě uklidňoval a odpoledne jel pro dceru. V neděli odjeli spolu na týden dovolené a já zůstala sama doma. Přítel mi říkal, že by rád se mnou zůstal doma, ale malé to slíbil a proto musí jet. V pondělí jsem šla na kontrolu a doktor mi řekl, že mimi se zdá v pořádku a špinění je možné i když ne obvyklé. Hrozně se mi ulevilo a byla jsem šťastná, ale pak jsem se začala užírat, že vlastně jsem sama a opuštěná, jak mě tu jen mohl takhle nechat. Je pravda, že vše zatím vypadá dobře, ale kdyby to dobré nebylo, co bych dělala, bez podpory?
Vím, že jel se svým dítětem, kterému to slíbil, ale bude mít druhé dítě, které nechal samo. Co si myslíte, je to lump, nebo se nemám zlobit, protože jen jel, protože musel?
Díky Hanka
Za mně je to ,,lump,,…
![]()
Já bych mu to neodpustila, že mně nechal doma samotnou a opuštěnou a jestě k tomu těhotnou a s problémy… ![]()
Já ti nevím, ale ty ,,cizí,, děti vždycky udělají ve vztahu průvan. Kdybych byla bývala věděla co vím teď tak jsem do vztahu s chlapem který má dítě nikdy nešla…
![]()
Snaž se být v klidu, ať se mimi dobře zahnízdí. Držím ti palce…
![]()
Hani, není lump. To se jen tvoje zlost z málem-potratu přesunula jinam - tam, že nemůžeš být s nima na dovolené. Buď v klidu, hormony pracujou na plné obrátky. Dej si čaj, nohy na stůl a hoď se do klidu. Užíráním se a topením v sebelítosti a zlosti se nic dobrého neděje. Tady platí přímá úměra - čím víc se budeš užírat a litovat, tím ti bude hůř a zapškneš.
Těš se z těhotenství a nepokaž si rodinné vztahy takovýma pocitama.
Sry, že jsem možná tvrdá, ale podle toho, jak píšeš, jsi hodná holka.
Myslím, že není lump, s tebou dost mávaj hormony, vidíš to trochu zkresleně. Však kdybys mu řekla, že máš strach o mimi, že je to vážné a že chceš, aby byl s tebou doma, tak by snad zůstal, ne? Ono chlapům dost věcí nedochází, nesmíš naznačovat, musíš mu to říkat na férovku. ![]()
nemyslim si, ze by byl lump, jak uz bylo napsano s tebou cloumaji hormony. Male to proste slibil tak chtel dodrzet slib.
Jak pise Gina, treba mu mela rict na ferovku, ze chces aby byl s tebou doma a urcite by zustal.
![]()
Představ si to očima té šestileté holčičky. Strašně se těší na týden s tátou a pak to nevyjde
Věř, že jemu se nerozhodovalo lehce. A mezi námi, kdyby se ti „něco stalo“, k čemu by ti byl platný? ![]()
Chlapům se některý věci musí říkat po lopatě, z náznaků nepochopí nic
viz. můj manžel. Věřím, že kdybys na tom trvala, tak by zůstal doma. Snaž se hodit do klidu, tímhle způsobem bys akorát na tu malou začala žárlit a to snad nemáš přece za potřebí. Je to jeho dítě a bude tu pořád, pořád bude k němu patřit a je pěkný, že má o ní zájem, že se o ní stará a že i ty s ní vycházíš dobře, važ si toho děti dost často nový partnery svých rodičů moc dobře nepřijímají. Užívej si těhotenství, za pár dnů se zase vrátí. Ono ty hormony dělaj hodně. Já jsem byla minulej rok těhu a babi odjela se starší dcerou na dovču a já zůstala sama, manža byl v práci. první den, jsem tam řvala jak želva, že se na mně všichni vykašlali a že jsem úplně sama chudinka opuštěná
.
Myslim, ze jsi nastvana zbytecne… ![]()
Vim jak se citis, pritel ma take dcerku zprvniho vztahu!
Taky se nam uz neco takoveho stalo - napr. byli jsme v kine a zrovna se chystali na veceri, kdyz volala ex, ze male je zle a chteji odvezt na pohotovost (to jeste nemela auto). A pritel odjel a stravil tam s nim cca hodinu a neco, z vecere samozrejme nic nebylo… ![]()
Taky jsem byla nazlobena, ale na druhou stranu, je to jeho ditko a on ji chtel pomoct! Stejne tak tvuj pritel, chtel aby dcerka byla stastna! To je prece krasne, ze se ke svemu diteti chova hezky a chce s nim travit cas a alespon si muzes udelat obrazek jaky je tata!!!
Bud rada, ze svou (prozatim jedinou) dcerku miluje nadevse a neboj, to druhe miminko urcite nebude mit rad o nic mene!!!
Dej si pohov, nohy na stul, nejakou dobrotu, pust si hudbu, relaxuj a mysli na to, jake to bude, az svou lasku bude davat i vasemu spolecnemu ditku!!!
Dítě je na prvním místě. Taky si myslím, že není lump, když dodržel slib, který dal šestileté dceři..
Pokud jsi do takového vztahu šla, musela jsi s tím počítat..Kdyby se Ti něco stalo, stejně to svou přítomností nezvrátí..Kdyby nedodržel slib, který dceři dal, už by neměla k němu důvěru..
Předpokládám, že tato diskuze se rozdělí na dva názorové tábory..Jedny budou mít podobný názor, jako já a výše popsané. To budou Ty, které v podobném vztahu žijí nebo mají v rodině, blízkém okolí..
Prvotěhulky nebo matky, které mají jen svoje děti z jednoho vztahu, žádné „moje, tvoje, naše“, by to pravděpodobně nikdy neodpustily..
Jana206 píše:
Dítě je na prvním místě. Taky si myslím, že není lump, když dodržel slib, který dal šestileté dceři..
Pokud jsi do takového vztahu šla, musela jsi s tím počítat..Kdyby se Ti něco stalo, stejně to svou přítomností nezvrátí..Kdyby nedodržel slib, který dceři dal, už by neměla k němu důvěru..Předpokládám, že tato diskuze se rozdělí na dva názorové tábory..Jedny budou mít podobný názor, jako já a výše popsané. To budou Ty, které v podobném vztahu žijí nebo mají v rodině, blízkém okolí..
Prvotěhulky nebo matky, které mají jen svoje děti z jednoho vztahu, žádné „moje, tvoje, naše“, by to pravděpodobně nikdy neodpustily..
Já jsem ten případ, že mám svoje, tvoje a naše děti a neodpustila bych mu to ani náhodou. Sice bych byla zticha, ale jednou by to určitě dostal zpět i s úroky.
![]()
peggy.sl píše:Jana206 píše:Já jsem ten případ, že mám svoje, tvoje a naše děti a neodpustila bych mu to ani náhodou. Sice bych byla zticha, ale jednou by to určitě dostal zpět i s úroky.
Pokud jsi do takového vztahu šla, musela jsi s tím počítat..Kdyby se Ti něco stalo, stejně to svou přítomností nezvrátí..Kdyby nedodržel slib, který dceři dal, už by neměla k němu důvěru..Předpokládám, že tato diskuze se rozdělí na dva názorové tábory..Jedny budou mít podobný názor, jako já a výše popsané. To budou Ty, které v podobném vztahu žijí nebo mají v rodině, blízkém okolí..
Prvotěhulky nebo matky, které mají jen svoje děti z jednoho vztahu, žádné „moje, tvoje, naše“, by to pravděpodobně nikdy neodpustily..![]()
![]()
Fakt? ![]()
To já bych ho zas ujistila, ať určitě jede, aby to holčičce nebylo líto (přítel má dva syny a těhotná jsem taky byla
)
chuanitka píše:peggy.sl píše:Fakt?Jana206 píše:Já jsem ten případ, že mám svoje, tvoje a naše děti a neodpustila bych mu to ani náhodou. Sice bych byla zticha, ale jednou by to určitě dostal zpět i s úroky.
Prvotěhulky nebo matky, které mají jen svoje děti z jednoho vztahu, žádné „moje, tvoje, naše“, by to pravděpodobně nikdy neodpustily..![]()
![]()
To já bych ho zas ujistila, ať určitě jede, aby to holčičce nebylo líto (přítel má dva syny a těhotná jsem taky byla)
Ty brďo…Na slovní spojení ,,aby to holčičce nebylo líto,, nabíjím zbraně a střílím…
![]()
Já jsem hrozná macecha, já to vím, jsem úplně jako z pohádky…Ale u nás je to už trošku jiné ,,holčičce,, už je 19, takže jí žádná psycho újma nehrozí…
![]()
Zažívala jsem téměř to samé a věř mi, že s odstupem času to budeš vidět jinak. Jsi jen sama, navíc těhotná, takže pracují hormony a čas na přemýšlení co by kdyby… Za mě lump není, je to jen chlap a mezi nimi jsou jen vzácné vyjímky, kteří se dokáží vcítit do pocitů těhotné ženy. Většina to nedokáže. Nemyslím, že tím, že s dcerou odjel, znamená, že je na prvním místě. Ale na druhém by taky být neměla.
Takže buď ráda, že je vše v pořádku a neužírej se tím, kdo je důležitější. Přítel určitě miluje obě své děti stejně. ![]()
no já bych řekla že to jsou především hormony. Mě když odjížděl manžel v těhu na služebku na dva dny tak jsem brečela jak želva a měla strach že už se nevrátí a to podotýkám že nejsem citlivej typ
![]()
Na druhou stranu v tom hraje i roli dítě, které vždy bude na prvním místě a dle mě by to tak mělo být. Je to hodně složitý vztah pokud to není vaše společné dítě a o to víc se zkomplikuje až se narodí mimi i vám. Na toto se musíš připravit, srovnat si to v hlavě a brát tak jak to je. ![]()
Manžel má jen naše děti, takže nevím, jak bych reagovala, kdyby se to opravdu stalo. Ale teď si myslím, že se rozhodl správně - ty jsi nebyla v žádném ohrožení a on se rozhodl splnit dané slovo. Věřím, že takový chlap by se vrátil, kdyby jsi mu zavolala, že se děje něco vážného. Hlavně ať všechno dobře dopadne! ![]()