Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jestli chceš podat žalobu, tak to jistě udělej přes nějakou advokátní kancelář, za podání žaloby se platí na soudě asi 2300,– nebo 2500,–Kč, přesně nevím.
Pakliže soud vyhraješ, tak bude proti tvému exmanželovi vydáno exekuční řízení.Když to ovšem stačí prodat či na někoho přepsat, tak máš želbohu smůlu.Myslím, že exekutor na vymáhání má dva roky, pak je to údajně pasé, tak mi to bylo alespoň tlumočeno u kamaráda právníka!
Ahoj, určitě právníka, sepíše žalobu správně, jak má vypadat, uvede skutečnosti podle Vaší dohody apod. Vyčíslí úrok z prodlení atd. a podle žalované částky zaplatíš soudní poplatek (řekne ti podle tabulek právník). Soud vydá platební rozkaz a pokud bude doručen a exmanžel nepodá odpor, tak bude vykonatelný a s ním pak musíš najít exekutora, který bude vymáhat. Exekutor žádnou lhůtu na vymáhání nemá, může pouze zastavit pro nedostatek majetku. Jen ty máš lhůtu 10ti let, aby jsi vykonatelný titul podala k výkonu rozhodnutí. Pokud uplyne víc jak 10 let je titul promlčený.
ahojky,prosim o pomoc..kdyz jsem se s Lukasem rozvadela,v majetkovym vyrovnani souhlasil,ze bude platit moje dluhy(zarizeni bytu si nechal)a uz neplati 4roky…podepsala jsem na nej vymahace,ale ti nic nevymohli…tudiz chci na nej podat zalobu,mesicne platim skoro 8tis a on si v klidu chlasta a uziva majetku…
Takze musim mit napsanou zalobu od pravnika?musim zaplatit nejaky kolek?a jak to bude s tim,kdyby nemel praci-dela na cerno-,aby mu aspon neco vymerili???dekuju moc