Manžel je denně u rodičů

5625
15.7.11 14:57

Manžel je denně u rodičů

Holky, poraďte, můj manžel každý den jezdí po práci nejdříve k rodičům (podle něj ne k rodičům, ale prý pracovat na zahradě). V práci končí o půl šesté a u rodičů, kteří bydlí od nás jenom kilometr tráví čas do 20-21hod. O víkendu tam chodí taky. Občas přibere i děti. Já tam s manželem chodím nerada, protože jsme tam vloni ještě bydleli a i když s tchánovci normálně mluvím, nerozešla jsem se s nimi zrovna v dobrém. Na moje naléhání jsme se odstěhovali do bytu, manžel nechtěl, ale já už jsem nemohla s tchánovci vydržet (bylo by to na romám) a zhoršilo se mi ze stresu zdraví. Manžel už tehdy říkal, že v bytě nevydrží, ale věřila jsem, že se to nějak utřepe. A teď holt došlo na jeho slova a doma v bytě se vyskytuje jen na spaní. Holky, dá se s tím ještě něco dělat? Veškeré domlouvání, brečení, prosby ani rozumné dialogy stejně k ničemu nevedou. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14809
15.7.11 15:14

To je smutný, ale ono je to někdy v bytě těžký, jestli byl celý život u baráku se zahradou. Možná jste si měli raději pořídit domeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
15.7.11 15:15

Tohle přesně dělá můj brácha, v paneláku vydržel jenom přes zimu. Jinak u rodičů je pečený vařený. S přítelkyní se rozešel a bydlí zpět doma v baráku, protože tvrdí, že tam má všechno a v paneláku by se zbláznil…
Oni ale neměli děti, takže to bylo jednoduché.
Co s tvým chlapem to ti neporadím, ale fakt ti nezávidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.7.11 15:17

Tvůj manžel bude za prvé závislák na rodičích.A bohužel ani odstěhování nepomohlo a nepomůže.A za druhé,pokud byl zvyklý v baráku a už od začátku tvrdil,že v bytě nevydrží,tak možná o to víc tě chce ukázat,že to myslel vážně.Bohužel chlapi v takovém případě nechápou a nikdy nepochopí o co nám jako ženám jde.
Když jsme byly jako děti doma,tak jsme měli dvojdomek s jedněma staršíma lidma.A jejich jediný syn k nim denně jezdil.I když byl ženatý,měl rodinu a dvě děti.Nebyl den,kdy by se neukázal.Jak on říkal,jezdil jim pomáhat,na zahradu…Zemřel mu tatínek,po mnoha letech maminka a četnost návštěv baráku neustala.Nakonec si jeho manželka našla jiného a jeho vyhodila do toho jeho „posr…“jak říkala-baráku.To už byly holky dospělé.
Nakonec to dopadlo tak,že se dali dohromady s mojí maminkou,která byla již mnoho let rozvedená.Takže jsme do rodiny přijmuli jeho dceru / první dcera bohužel mezitím zemřela/ a od té dcery vím,že vše bylo marné.Že se její maminka snažila nejdřív jezdit s ním,potom to tolerovat,potom nastavit nějaká pravidla,ale marně.
No a po 10-ti letech nevydržel vztah ani s mojí maminkou,on měl jenom barák,po mamince.....a spoustu jiných vad na obou stranách.Ale mě zbyla „sestra“ a já jsem za ní ráda.Ona o jedinou sestru přišla a takto má naší rodinu i rodinu mého bratra.A k mojí mamince jezdí jako k babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
15.7.11 15:24

Asi se nezmění. U rodičů byl každý den i když jste spolu začínali chodit a to ti dřív nevadilo? Je škoda,že si s jeho rodiči nerozumíš, on ano, je mu u nich dobře, má tam všechno, dobře s nimi vychází tak proč by u nich nebyl, tebe má jistou, jsi zašitá a uklizená v bytě on ví že mu nikam neutečeš a může si za tebou přijít až jemu se bude chtít. Vůbec ti nezávidím,nevím co se tak hrozného stalo, že si s tchánovci nerozumíš a tím pádem jsi naštvaná,že on je věčně u nich a ty trčíš a čekáš doma v bytě. Možná, kdyby jsi začala chodit za jeho rodiči s ním … ale píšeš,že je nemusíš …

Já třeba na své tchánovce nedám dopustit.

A tobě držím palce ať se rozhodneš,že to začneš jakkoliv řešit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5625
15.7.11 15:30

Díky, holky :kytka: Já vím, že tady je každá rada drahá, skoro bych řekla, že mám co jsem chtěla, ale s těmi rodiči to tam nebyl žádný med a já už jsem dál nemohla. Teď žiju v bytě, který si můžu zařídit jak chci, můžu si tu zvát svoje kamarádky, nikdo mě nekontroluje a nezpovídá kam jdu, kdy se vrátím atd. ALE jsem tu sama s dětmi. Já vím, byt je jen byt. Chtěla jsem být tolerantní, tak jsem manžovi řekla, ať jezdí k rodičům, ale že aspoň 2× týdně by měl být výhradně s námi (a i to mi přijde zatraceně málo). A on není schopen dodržet ani tuhle dohodu. Manžel se mi začíná odcizovat, už nemám ani chuť na sex, když se prakticky nevidíme. A to ještě v zimě jezdí na dva měsíce makat do zahraničí. Skoro spolu nejsme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3000
15.7.11 15:33

Veveří úplně ti rozumím,ten můj je u rodičů taky pečený,vařený.Naštěstí ne denně,protože to nemá tak blízko,ale o víkendech.Já to beru,že chce pomáhat,ale má ještě 2 sourozence,tak ať se taky starají.Taky se mi tam s ním nechce jezdit,mám svůj barák a zahrádku,kde je navíc bezpečno pro mojí princezničku.U nich je to samé haraburdí a nástraha.Východisko nevidím,snad jen si zvyknout :-( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
15.7.11 15:40
Baslerinda píše:
Asi se nezmění. U rodičů byl každý den i když jste spolu začínali chodit a to ti dřív nevadilo? Je škoda,že si s jeho rodiči nerozumíš, on ano, je mu u nich dobře, má tam všechno, dobře s nimi vychází tak proč by u nich nebyl, tebe má jistou, jsi zašitá a uklizená v bytě on ví že mu nikam neutečeš a může si za tebou přijít až jemu se bude chtít. Vůbec ti nezávidím,nevím co se tak hrozného stalo, že si s tchánovci nerozumíš a tím pádem jsi naštvaná,že on je věčně u nich a ty trčíš a čekáš doma v bytě. Možná, kdyby jsi začala chodit za jeho rodiči s ním … ale píšeš,že je nemusíš …

A tobě držím palce ať se rozhodneš,že to začneš jakkoliv řešit. :kytka:

Baslerindo, napíšu ti jen něco málo co se mezi námi stalo:

• v samostatném 3+1 jsme museli mít nábytek po tchánově otci, ořechový sekretář :zed: , prošlapané koberce, 60 let starou sedačku, atd. Tchán nesnesl, že bychom si pořídili něco vlastního a můj chlap byl příliš měkký (prý nerozumím tomu, co má hodnotu). Tchán chodil na pravidelné kontroly, jestli nábytek není poničený. Nesnesl, abych synovi dala domů tatrovku, prý poškrábe nábytek, hrozil mi prstem, že najde-li na něm jediný škrábanec, tak se mnou bude zle…po tomto jsem to zabalila a odešla i s dětmi, manžel byl prac. v zahraničí.

Tchán mi psal a vylepoval vedle vstupních dveří písemné návody na to jak vytírat společnou chodbu, vyžadoval křížky v tabulce za vytření, psal postupy úklidu „společných prostor“ (doslova), uváděl časy, kdy se zamykají hlavní dveře atd.
Tchýni jsme platili inkaso, přihodila nám tam pár stovek navíc, prý za zdražení plynu, ale prachy si nechávala pro sebe (a to jsme poctivě platili všechno napůl).
Tchánovci byli uražení, že mi není příjemné, když s námi chtěli jezdit na dovolené, včetně líbánků v Alpách
Chodili mi do lednice smlsnout vaječný koňak, když jsem nebyla doma a ještě se mi tím chválili.
Možná to všechno byly blbosti, ale věčně jsem měla nervy v tahu.
Abych jim nekřivdila, měli i dobré stránky, občas pohlídali děti, občas byli i milí.
Ale nějaké rozumné vysvětlování, nebo zadávání podmínek soužití, nepřipadalo v úvahu. Tchán je kardiak a nesměl se ho nikdo dotknout, aby ho neměl na svědomí. Takže tak :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
15.7.11 15:46

Aha… díky za info, tak to už se ti nedivím, mě by taky švihlo a v tomhle opravdu neporadím,ještě mě napadlo,co tedy manžel,ten se tě nezastal? Nedupnul si a neřekl my si zařídíme sami nebo to a to bude podle nás jak to chceme my?

Drž se .. asi musíš být vyřízená a s nervama v háji :hug:

• Citovat
  • Upravit
20557
15.7.11 15:46
Veveří píše:
Baslerinda píše:

A tobě držím palce ať se rozhodneš,že to začneš jakkoliv řešit. :kytka:

Baslerindo, napíšu ti jen něco málo co se mezi námi stalo:

• v samostatném 3+1 jsme museli mít nábytek po tchánově otci, ořechový sekretář :zed: , prošlapané koberce, 60 let starou sedačku, atd. Tchán nesnesl, že bychom si pořídili něco vlastního a můj chlap byl příliš měkký (prý nerozumím tomu, co má hodnotu). Tchán chodil na pravidelné kontroly, jestli nábytek není poničený. Nesnesl, abych synovi dala domů tatrovku, prý poškrábe nábytek, hrozil mi prstem, že najde-li na něm jediný škrábanec, tak se mnou bude zle…po tomto jsem to zabalila a odešla i s dětmi, manžel byl prac. v zahraničí.

Tchán mi psal a vylepoval vedle vstupních dveří písemné návody na to jak vytírat společnou chodbu, vyžadoval křížky v tabulce za vytření, psal postupy úklidu „společných prostor“ (doslova), uváděl časy, kdy se zamykají hlavní dveře atd.
Tchýni jsme platili inkaso, přihodila nám tam pár stovek navíc, prý za zdražení plynu, ale prachy si nechávala pro sebe (a to jsme poctivě platili všechno napůl).
Tchánovci byli uražení, že mi není příjemné, když s námi chtěli jezdit na dovolené, včetně líbánků v Alpách
Chodili mi do lednice smlsnout vaječný koňak, když jsem nebyla doma a ještě se mi tím chválili.
Možná to všechno byly blbosti, ale věčně jsem měla nervy v tahu.
Abych jim nekřivdila, měli i dobré stránky, občas pohlídali děti, občas byli i milí.
Ale nějaké rozumné vysvětlování, nebo zadávání podmínek soužití, nepřipadalo v úvahu. Tchán je kardiak a nesměl se ho nikdo dotknout, aby ho neměl na svědomí. Takže tak :-?

Tak to bud ráda, že jsi od takových ,,magorů,, pryč. I kdybys měla zůstat sama, tak ti bude líp…
Držím ti palce… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
15.7.11 15:50

Veveří a co takhle mu aspoň jednou týdně nechat děti na hlídání a vyrazit si třeba na kafe.To by musel být doma a ještě by si vyzkoušel jaké to je být na děti sám.Tchýně se taky pokoušela o to příteli diktovat,kdy a proč k nim má jezdit,no ale nepochodila.Přítel jí jasně řekl,že už má svojí rodinu a tak tam nemůže být denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
15.7.11 15:58
kathystar píše:
Veveří a co takhle mu aspoň jednou týdně nechat děti na hlídání a vyrazit si třeba na kafe.To by musel být doma a ještě by si vyzkoušel jaké to je být na děti sám.Tchýně se taky pokoušela o to příteli diktovat,kdy a proč k nim má jezdit,no ale nepochodila.Přítel jí jasně řekl,že už má svojí rodinu a tak tam nemůže být denně.

Kathy, přesně to dělám, dávám mu děti na hlídání, nebo by je asi ani neviděl. Jenže on s nimi pravidelně pokaždé zmizne k rodičům :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
15.7.11 16:06

Tak to už je těžký.A co varianta jak už tady někdo navrhoval,pořídit si vlastní baráček,nelépe co nejdál od tchánovců?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
15.7.11 16:07

Baslerindo, můj chlap se mě občas zastal, když už šlo do tuhého, třeba když tchýně vtípkovala, že mám novější pračku, tak bych jim mohla prát…a novější troubu, tak bych jim mohla péct… Ale moji vynalézaví tcháni si brzy našli něco jiného. Ale tvrdě se jim postavil jenom jednou a tchán hned „tak to máme za to, co jsme pro tebe udělali, co jsme ti dali“ atd., klasická citová vydíračka. A pak, tchán je kardiak, a nesmělo se na něj zhurta, využíval toho. Špatně jsem nesla, že začali využívat moje příbuzenstvo, pořád mě nutili ať chodím za našima i za babičkou něco pro ně vypůjčovat, no trapné to bylo až běda, až jsem se jednou šprajcla a poslala je někam. A oni začali za našima i babi chodit za mými zády…
A jak jsi psala, o tom, že bychom si byt zařídili tak a tak…tak to tchýně přišla s tím, že když něco vymyslíme, máme s tím přijít nejdříve za nimi a oni nám řeknou, jestli to smíme udělat nebo ne. No bylo to na hlavu a proto jsme tam žili pořád ve starém haraburdí.
A když jsem měla na návštěvě kamarádky, tak mi tchýně řekla, ať si na ně dám pozor a raději je moc nezvu domů, že mě můžou vykrást nebo někomu dají tipa na krádež. A když už někdo přišel, tak vždycky to přišli překontrolovat a něco nutně u mně v bytě potřebovali… Fakt psychonauti.

Příspěvek upraven 15.07.11 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
15.7.11 16:09
kathystar píše:
Tak to už je těžký.A co varianta jak už tady někdo navrhoval,pořídit si vlastní baráček,nelépe co nejdál od tchánovců?

Kathy, to už jsem taky chtěla, jenže manžel na to řekl, proč by si měl kupovat barák, když už jeden má. Jeho rodiče totiž ten slavný dům minulý měsíc na manžela a jeho bráchu přepsali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí