Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Nelel12 píše:
A nemá nahodou vyživovací povinnost oba rodiče? Já se nechci toho pána v nejmenším zastávat, ale pokud on 2300kč matka taky, tak kluk stoji a paní pro něj má 4600kč měsíčně. A 8 letý klučík, myslím dobrý. Pokud by to soud zvedl. Jakože by mohl. Tak počítaje s nejnižší částkou..3000,–. Tak je to 6000Kč, což je myslím taky slušnýA jestli se pletu opravte mě. Mě je jasné, ze pokud je otec lempl, nedelá nebo vydělá hodně málo, za coz nemuze treba, tak to pak chybí. Ale zase ty náklady mají pokrýt vše ne? Energie, jidlo, bydelni, praní..však to platí zas ta máma. Za děcko. Půl na půl. No opravte mě, jestli se pletu. Je to názor. Známá si třeba vyžaduje kdoví jaké peníze, opravdu ne malé. A platí si z toho insolvenci, má na cigára. Na kafíčka. Jako klukovi koupí, ale chlubí se. Ze papík vyděla v cizině, tak ať cálí..a dle vyživovací povinnosti půl na půl. Nevim no..
Jistě že mají, ale pokud by měla matka přispívat stejně finančně jako otec, kde je pak stejné starání?
jako matka se má starat 29 dní v měsíci a otec dva? to ti přijde rovnoměrně rozvržené?
a určitě se to neodrazí na financích, živit a šatit dítko je celkem rozdíl u 2 nebo 28 dnů v měsíci, to snad víš, ne? ![]()
ale je nás to jasné, chlapa se nezastáváš ![]()
@Keyllah
To jsi trefila ![]()
Zastavam se tatinka ![]()
Jestli jsi nazoru toho, ze penize decku vynahradi starost, straveny cas. Tak dobre ![]()
Ja jenom, ze dite je obou. To co jde na penize za alimenty je vec prvá. Ma kamaradka to ma treba tak, ze ji partner dáva alimenty + jsou domluveni na tom, ze jim tata prispiva na obleceni, treba jim koupi boty, bundy. Na cem se domluvi, zaplati skolni vylety, skolku v prirode. Obedy ve skole. Kdyz s nimi jede na dovcu da jim kapesne. Plati starsi holcine tarif. Na vsem jsou domluveni. Zda se mi to fer. Ona kdyz potrebuje domluvi se s nim a on funguje. Na dve holky dava 5. Plus takova domluva. Da jim na kino sem tam. Stridaj se.. on prispeje atd. Ja nehajim ani jednoho ani druheho. Ale proc by mel solit jen tata? Ta mama prece taky muze mit rodinu jinde s nekym jinym. Deti jsou spolecne..a ze jim prachy maj vymahradit tatu? Starosti ty mamy..to jako..ja mela cely zivot dva rodice. A dnes jako dospela vim, ze me nejaky prachy lezeli vis kde..me slo o ne. A to ze se dva rozejdou penize fakt nevynahradi. Napsala sis svuj nazor, ja taky. Trosku mimo tema zakladatelky. A dobry. Tak nebud arogantni a mej hezky den ![]()
@Keyllah
Jo a ty šatíš díťě 28 dní? V měsíci? Jen se ptám nezadupej me. At zakladatelce kouka prispet, nebo maj byt nejak domluveni, ja nepsala, ze na to nema pravo po nem chtit zvyseni. Ptala jsme se jak to vlastne ma byt a fungovat. Jestli pul na pul nebo jen tata hlavni zivitel…(ocaď pocaď) neukamenuj me ![]()
@Nelel12 a ty si myslíš že do dítěte ona vrazí jen ty alimenty ![]()
@Markéta80 píše:
@Nelel12 a ty si myslíš že do dítěte ona vrazí jen ty alimenty
a ještě jí zůstane na nehty, kadeřnici a značkové kabelky, to neznáš?
![]()
@Nelel12 píše:
@Keyllah
Jo a ty šatíš díťě 28 dní? V měsíci? Jen se ptám nezadupej me. At zakladatelce kouka prispet, nebo maj byt nejak domluveni, ja nepsala, ze na to nema pravo po nem chtit zvyseni. Ptala jsme se jak to vlastne ma byt a fungovat. Jestli pul na pul nebo jen tata hlavni zivitel…(ocaď pocaď) neukamenuj me
já teda šatím dítě každý den, nahaté ho chodit nenechám, ale tak, chápu že je to o zvyku a třeba u vás je to jiné ![]()
@Keyllah
Přečti si co si napsala ![]()
"určitě se to neodrazí na financích, živit a šatit dítko je celkem rozdíl u 2 nebo 28 dnů v měsíci, to snad víš, ne? "
![]()
@Keyllah tady to čtu často
jak vůbec si někdo může myslet že ze 3000 se vše poplatí
Pokud otec víc dát nemůže tak by on měl nabídnout že se o dítě bude více starat. Ne 1 víkend v měsíci jinak nezájem ![]()
@Keyllah píše:
a ještě jí zůstane na nehty, kadeřnici a značkové kabelky, to neznáš?![]()
A za zbytek poridi zlato a diamanty ![]()
Pokud má otec možnost dát jen 3000 alimenty (z 20 čistého) tak hold je to nějaká životní úroveň. Nemá snad dítě mít podobnou životní úroveň jako oba rodiče? V úplné rodině taky, když nejsou peníze tak se uskromnuji. Alimenty nemají být o tom, že pokud nestačí, tak si chlap má najít druhou práci. Ale hold je nějaká životní úroveň.
Nejlepší jsou argumenty soudu, že pokud má chlap majetek, tak ho má prodat, aby zabezpečil dítě. Máte byt? Tak ho prodejte. Máte auto? Tak ho prodejte. Ale že ve finále ve svém bytě zaplatí méně, než v pronájmu soud nevidí. To, že má nové auto má více benefitů, než kdyby jezdil MHD nebo měl kupovat auto za 20 tisíc. To taky ale soudy nevidí. (čerpám od kolegy z práce, kde mu soudkyně řekla, že jestli se mu to nelíbí, může majetek prodat)
@Setere píše:
Nejlepší jsou argumenty soudu, že pokud má chlap majetek, tak ho má prodat, aby zabezpečil dítě. Máte byt? Tak ho prodejte. Máte auto? Tak ho prodejte. Ale že ve finále ve svém bytě zaplatí méně, než v pronájmu soud nevidí. To, že má nové auto má více benefitů, než kdyby jezdil MHD nebo měl kupovat auto za 20 tisíc. To taky ale soudy nevidí. (čerpám od kolegy z práce, kde mu soudkyně řekla, že jestli se mu to nelíbí, může majetek prodat)
Ony jsou ty soudy kolikrát taky uplne debilni. Jsem měl v ruce rozsudek týpka, kterej měl tehdá plat nejakejch 14 litru a alimenty 7. Argument v rozsudku byl, ze ma dělat za víc, když ma titul.
@Oxbowww píše:
Ony jsou ty soudy kolikrát taky uplne debilni. Jsem měl v ruce rozsudek týpka, kterej měl tehdá plat nejakejch 14 litru a alimenty 7. Argument v rozsudku byl, ze ma dělat za víc, když ma titul.
A cim se zivil, ten nadejny vysokoskolak? To bych si rada precetla to odůvodnění, ale ten soud to skutecne mohl vyhodnotit tak, ze se otec zamerne vyhyba plneni svych povinností. To byli ti podnikatele ve ztrate, co jezdili v drahych autech
takze z hlediska vyzivy deti ten soud az tak debilni byt nemusel, chapu ale, ze chudeho kamarada s titulem to mohlo rozbesnit, ze nekdo si dovoluje ho nutit do prace
![]()
@Oxbowww píše:
chudáček malej, on po něm soud chtěl, aby se postaral o své děti? ale fuj, co si to dovolil ![]()
@Nelel12 Tak taky to dítě dává k otci snad oblečené, ne? Asi těžko ho pustí nahé, ať si ho otec obleče…to oblečení musí tedy matka nakoupit…a 2300 kč alimentů je naprosto směšné…