Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud má průměrný plat 60 tisíc, tak dle věku a tebou uvedené výživné 6 tisíc by měli odpovídat dítěti cca před školního věku. Pokud již navštěvuje základku tak jí výživné soud zvýší, podle mého. Soud bude určovat majetkové poměry rodičů, výši platu a také zda se otec podílí nad rámec…Já mám na děti 15+11 let výživné 16 tisíc.
Tvůj syn má svého otce, toho do toho netahej. A ano alimenty nejspíš zvýší. Jestli tedy nebyly zvyšovány někdy teď nedávno.
Existují na to kalkulačky na netu, vše se odvíjí od platu chlapa a věku dítěte..
@lucynka25 píše:
Existují na to kalkulačky na netu, vše se odvíjí od platu chlapa a věku dítěte..
A také jak moc chce bejvalka chlapa oškubat…
@Anonymní píše:
Ahoj, umí tu někdo vypočítat alimenty? Manžel platí bývalé přítelkyni ( nebyli vzatí) 6tis alimenty na jejich dceru. Momentálně se nám narodila dcera a já mám ještě syna z předchozího vztahu. Jeho bejvalka chce alimenty zvýšit, podle čeho bude soud počítat? Jsem i já můj syn a naše společná dcera teď jeho vyživovací povinnost? Manžel vydělává zhruba 60tis. Platí málo? Díky
Tvůj syn má svého otce, ten má k němu vyživovací povinost.
Pokud je manželově dceři méně než 6 let měl by podle kalkulačky pro výpočet výživného platit 7800,–Kč. Pokud je dcera starší, tak ještě více s věkem se částka zvyšuje.
Kalkulačka ale není pro soud závazná. Soud může a nemusí vzít v úvahu spoustu dalších okolností jako například kolik času dítě u Vás tráví, kolik otec ne/přispívá na potřeby dítěte nad rámec výživného ap.
Další dítě z nového vztahu by nemělo být důvodem k tomu, aby výživné na starší dítě, nebylo pravidelně adekvátně navyšováno. Soudy na to pokud vím většinou pohlížejí tak, že další dítě si člověk má pořídit pouze v případě, že na to má prostředky. Nelze potřeby dalšího dítěte financovat tím způsobem, že budou kráceny starší děti.
Ale opět platí, že soud to může vidět i jinak a toto zohlednit ve prospěch platícího rodiče.
Tvůj syn z předchozího vztahu nebude zohledněn ve prospěch manžela zcela určitě, není to jeho dítě nemá k němu žádnou vyživovací ani jinou povinnost.
Na místě ex bych si žádost o zvýšení alimentů určitě podala na svůj příjem chlap platí málo o ostatní péči z jeho strany nic nepíšeš…za pokus jí to rozhodně stojí.
@prokr píše:
Pokud je manželově dceři méně než 6 let měl by podle kalkulačky pro výpočet výživného platit 7800,–Kč. Pokud je dcera starší, tak ještě více s věkem se částka zvyšuje.
Kalkulačka ale není pro soud závazná. Soud může a nemusí vzít v úvahu spoustu dalších okolností jako například kolik času dítě u Vás tráví, kolik otec ne/přispívá na potřeby dítěte nad rámec výživného ap.
Další dítě z nového vztahu by nemělo být důvodem k tomu, aby výživné na starší dítě, nebylo pravidelně adekvátně navyšováno. Soudy na to pokud vím většinou pohlížejí tak, že další dítě si člověk má pořídit pouze v případě, že na to má prostředky. Nelze potřeby dalšího dítěte financovat tím způsobem, že budou kráceny starší děti.
Ale opět platí, že soud to může vidět i jinak a toto zohlednit ve prospěch platícího rodiče.
Tvůj syn z předchozího vztahu nebude zohledněn ve prospěch manžela zcela určitě, není to jeho dítě nemá k němu žádnou vyživovací ani jinou povinnost.
Na místě ex bych si žádost o zvýšení alimentů určitě podala na svůj příjem chlap platí málo o ostatní péči z jeho strany nic nepíšeš…za pokus jí to rozhodně stojí.
Naprostý souhlas, perfektně a pravdivě popsáno. Ono dnes soudy už pracují kapku jinak než před lety a pokud je příjem otce opravdu dobrý, pak povětšinou se právě dnes kalkulačkou řídí. Pokud se otec dětem věnuje, přispívá nad rámc, mělo by? se mu částka aekvátně i vypočítat. Ale většinou to tak nefunguje…
@Blashyrk píše:
A také jak moc chce bejvalka chlapa oškubat…
Oškubat? Tím, ze bude žádat o zvýšení alimentu na jejich společné dítě? Při uvedené výši prijmu platí otec málo.
Na jejim místě rovněž navrh na zvýšení podám. 6k platí svagrove exmanzel z přijmu cca 40k
@Tichošlápek píše:
Oškubat? Tím, ze bude žádat o zvýšení alimentu na jejich společné dítě? Při uvedené výši prijmu platí otec málo.Na jejim místě rovněž navrh na zvýšení podám. 6k platí svagrove exmanzel z přijmu cca 40k
Ano, jsou případy kdy si z výživného otce na společné dítě, udělá matka svůj druhý příjem, když má ty správné lidi. Potvrzeno z praxe…
@Anonymní píše:
Ahoj, umí tu někdo vypočítat alimenty? Manžel platí bývalé přítelkyni ( nebyli vzatí) 6tis alimenty na jejich dceru. Momentálně se nám narodila dcera a já mám ještě syna z předchozího vztahu. Jeho bejvalka chce alimenty zvýšit, podle čeho bude soud počítat? Jsem i já můj syna naše společná dcera teď jeho vyživovací povinnost? Manžel vydělává zhruba 60tis. Platí málo? Díky
Tvůj syn je snad tvoje vyživovací povinnost a otce tvého syna! Ano, jak dítě roste, rostou i jeho potřeby a alimenty se běžně zvedají…Jak často máte dceru doma? občas lze místo peněz nabídnout péči, prostě mít to dítko častěji. Platí manžel něco nad rámec alimentů?
@Blashyrk píše:
Ano, jsou případy kdy si z výživného otce na společné dítě, udělá matka svůj druhý příjem, když má ty správné lidi. Potvrzeno z praxe…
6tis je druhý příjem? a tomu dítěti nic nehradí? jídlo mu nedává, obědy neplatí, oblečení nekupuje, doma mu nesvítí, teplou vodu vypíná?
trochu to zní, ona za alimenty chodí na nehty, masáže a nakupuje si drahé kabelky ![]()
@Keyllah píše:
6tis je druhý příjem? a tomu dítěti nic nehradí? jídlo mu nedává, obědy neplatí, oblečení nekupuje, doma mu nesvítí, teplou vodu vypíná?trochu to zní, ona za alimenty chodí na nehty, masáže a nakupuje si drahé kabelky
Umíš číst? Kde jsem psal, že tento případ je to co jsem psal…
Ahoj, umí tu někdo vypočítat alimenty? Manžel platí bývalé přítelkyni ( nebyli vzatí) 6tis alimenty na jejich dceru. Momentálně se nám narodila dcera a já mám ještě syna z předchozího vztahu. Jeho bejvalka chce alimenty zvýšit, podle čeho bude soud počítat? Jsem i já můj syn a naše společná dcera teď jeho vyživovací povinnost? Manžel vydělává zhruba 60tis. Platí málo? Díky