Alimenty zvýšit či nechat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Svetluska55
28.12.23 09:18
@Keyllah píše:
6tis je druhý příjem? a tomu dítěti nic nehradí? jídlo mu nedává, obědy neplatí, oblečení nekupuje, doma mu nesvítí, teplou vodu vypíná? :think: trochu to zní, ona za alimenty chodí na nehty, masáže a nakupuje si drahé kabelky :mrgreen:

Presne.
Kdyz jsem pred par lety pocitala naklady na tehdy 10ti-lete dite, vyslo mi to cca na 12 tisic mesicne, jen naklady, bez zabavy a darku, dite na statni zakladni skole. Ted to bude vzhledem ke stoupajicim cenam vic.
Ale jasne, spousta otcu roku a jejich partnerek rekne, ze za 5000 zivi dite a matku a ona za to jeste lita k mori. Boze.

• Citovat
  • Upravit
16237
28.12.23 09:20
@Anonymní píše:
Ahoj, umí tu někdo vypočítat alimenty? Manžel platí bývalé přítelkyni ( nebyli vzatí) 6tis alimenty na jejich dceru. Momentálně se nám narodila dcera a já mám ještě syna z předchozího vztahu. Jeho bejvalka chce alimenty zvýšit, podle čeho bude soud počítat? Jsem i já můj syn a naše společná dcera teď jeho vyživovací povinnost? Manžel vydělává zhruba 60tis. Platí málo? Díky

A stará se jak? On je rozdíl platit 6tis. a mít dítě na dva víkendy a konec, nebo platit 6tis. a k tomu rovnátka, kroužky, tábory, sportovní potřeby a mít dítě 10 dnů v měsíci.
Za mě jsou alimenty 6tis. ze mzdy 60tis. nízké a počítala bych se zvýšením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101812
28.12.23 09:21
@Blashyrk píše:
Ano, jsou případy kdy si z výživného otce na společné dítě, udělá matka svůj druhý příjem, když má ty správné lidi. Potvrzeno z praxe…

Ano, obcas jsou, ale statisticky je jich rozhodne vyrazne méně, než pripadu, kdy je výživné spise směšné.
Plus tedy v takovych pripadech neplatí, ze by x lwt nwbylo výživné zvysovano, takze neni zasadni duvod sem tyto spise výjimečné pripady tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
28.12.23 09:24
@Svetluska55 píše:
Presne.
Kdyz jsem pred par lety pocitala naklady na tehdy 10ti-lete dite, vyslo mi to cca na 12 tisic mesicne, jen naklady, bez zabavy a darku, dite na statni zakladni skole. Ted to bude vzhledem ke stoupajicim cenam vic.
Ale jasne, spousta otcu roku a jejich partnerek rekne, ze za 5000 zivi dite a matku a ona za to jeste lita k mori. Boze.

A co takhle, když otec platí výživné 18 tisíc, aktivně děti podporuje ve sportu, kroužku, pravidelně přispívá na školy v přirodě, platí soustředění a jezdí s dětmi k moři co rok? A přesto je to matce málo…to pak není druhý příjem k matčině rukám? Doporučil bycjh lépe číst a nepapouškovat to co se zrovna hodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
28.12.23 09:25
@j.a.n.i1 píše:
Ano, obcas jsou, ale statisticky je jich rozhodne vyrazne méně, než pripadu, kdy je výživné spise směšné.
Plus tedy v takovych pripadech neplatí, ze by x lwt nwbylo výživné zvysovano, takze neni zasadni duvod sem tyto spise výjimečné pripady tahat.

Máte pravdu, souhlasím. Spousta výživného je od otců spíše směšná…ale to jak si to kdoudělá…že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.12.23 09:25

@Blashyrk záleží vždy na přijmu toho chlapa. Tak to proste je. Ale navrhuji neplevelit tuhle diskuzi, kde se zakladatelka ptá na konkrétní situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
28.12.23 09:29
@Tichošlápek píše:
@Blashyrk záleží vždy na přijmu toho chlapa. Tak to proste je. Ale navrhuji neplevelit tuhle diskuzi, kde se zakladatelka ptá na konkrétní situaci.

Určitě, jen jsem musel reagovat na některé nesmysly, které se při špatném čtení diskuse u některých jedinců vyskytují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
28.12.23 09:33
@Blashyrk píše:
A co takhle, když otec platí výživné 18 tisíc, aktivně děti podporuje ve sportu, kroužku, pravidelně přispívá na školy v přirodě, platí soustředění a jezdí s dětmi k moři co rok? A přesto je to matce málo…to pak není druhý příjem k matčině rukám? Doporučil bycjh lépe číst a nepapouškovat to co se zrovna hodí…

Tak pokud dite chodi na soukromou skolu, jen tohle spolkne klidne 10 tisic.
A ty zakladni naklady na dite nebudou 12, ale treba 20. Vyssi uroven, vyssi naklady..
I mne tady nekdo urcite napise, ze naklady na jejich dite jsou do 10 tisic, protoze bydli na vesnici, krouzky neplati a vejce maji vlastni.
Tim chci rict, ze rozpeti nakladu na dite muze byt obrovske. A stejne jako existuji otcove s usmolenymi alimenty do 5 tisic, co diteti pocitaji kazde sousto a matku obvinuji z toho, co pises, tak existuji matky, ktere benefituji z toho, ze si dite poridily s movitym otcem.
Vzhledem k prumernym alimentum bude castejsi ta 1. situace.

• Citovat
  • Upravit
7476
28.12.23 09:42
@Svetluska55 píše:
Presne.
Ale jasne, spousta otcu roku a jejich partnerek rekne, ze za 5000 zivi dite a matku a ona za to jeste lita k mori. Boze.

To jako fakt 10ti leté dítě vyjde měsíčně na 12tis?? Jídlo dejme to mu 4000Kč. Oblečení, obutí… nekupují každý měsíc tak nevím průměr 1000Kč měsíčně když to nastřelím. Pak tedy nějaká voda když vezmu co my platíme za vodu.. tak dejme tomu 500 měsíčně??? Elektřina pár set… teplo nepočítám. Škola stála hodně v srpnu, záři…pomůcky, kroužky, fondy, srpš… asi vše 6tis…takže měsíčně to je asi 500. Pak může být kapesné nějaké, telefon… ale 12tis mi to dokupy nedá :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
28.12.23 09:44
@KKK85 píše:
To jako fakt 10ti leté dítě vyjde měsíčně na 12tis?? Jídlo dejme to mu 4000Kč. Oblečení, obutí… nekupují každý měsíc tak nevím průměr 1000Kč měsíčně když to nastřelím. Pak tedy nějaká voda když vezmu co my platíme za vodu.. tak dejme tomu 500 měsíčně??? Elektřina pár set… teplo nepočítám. Škola stála hodně v srpnu, záři…pomůcky, kroužky, fondy, srpš… asi vše 6tis…takže měsíčně to je asi 500. Pak může být kapesné nějaké, telefon… ale 12tis mi to dokupy nedá :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

stačí hrazená škola, kroužky a je to hned…když k tomu přidáš nějaký zdravotní problém, třeba i blbý rovnátka, ani nemrkneš, stačí potravinová alergie a jedeš v úplně jiných cifrách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.23 09:48
@Blashyrk píše:
Máte pravdu, souhlasím. Spousta výživného je od otců spíše směšná…ale to jak si to kdoudělá…že.

jj můj manžel posílá na dvě děti taky směsně výživné… celkem 4500. Ale máme s jejich matkou domluvu že platíme dále každé kapesné 400Kč. Paušaly oběma, obědy jedné každý měsíc. V srpnu vše do školy… od sešitu, přezuvek, aktovek, penálu, jízdné pro starší, i péra, tužky, pravítka… dále oblečení se jim nakupuje dost, obutí, bundy. Posíláme i jídlo (maso, sýry, jogurty, cereálie, mussli tyčky, tvarohy, šunky, lučiny…) větší nákup asi za 1500-1700 jednou za měsíc. Na vánoce dostali dárky asi za 6,5 tis každá… Kdysi i kroužky se platili to už nechodí nikam. Ale bereme je i na dovolené v létě. Mladší brýle, ted rovnátka od jara se začnou řešit… takže tady maminka moc kecat nebo si stěžovat nemůže :)

• Citovat
  • Upravit
267
28.12.23 09:48
@Keyllah píše:
stačí hrazená škola, kroužky a je to hned…když k tomu přidáš nějaký zdravotní problém, třeba i blbý rovnátka, ani nemrkneš, stačí potravinová alergie a jedeš v úplně jiných cifrách…

Na děti ale jsou dva rodiče, pokud má dítě v péči ten rodič tak druhý by měl náležitě přispívat. Nelze tady vypsat vše do poslední koruny náklady ale o to, že se o ty náklady musí rodiče podělit, jakou měrou pak záleží na příjmech, délce péče atd…to je to co tu zde pořád píšu že někdy se prostě matka rozhodne při správné konstelaci otce na výdajích oškubat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
28.12.23 09:49
@Keyllah píše:

Píše státní škola, bez omezení, bez zábavy.. základní částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
28.12.23 09:52
@Blashyrk píše:
Na děti ale jsou dva rodiče, pokud má dítě v péči ten rodič tak druhý by měl náležitě přispívat. Nelze tady vypsat vše do poslední koruny náklady ale o to, že se o ty náklady musí rodiče podělit, jakou měrou pak záleží na příjmech, délce péče atd…to je to co tu zde pořád píšu že někdy se prostě matka rozhodne při správné konstelaci otce na výdajích oškubat.

jenže většinou se ten druhý hlavně stará, to on je na očr a klesají mu příjmy, to on si přizpůsobuje práci, aby stíhal školu, kroužky atd…právě kdyby jsi vypsal do koruny, kolik to dítko stojí, tak by se mnohým tatínkům protočili panenky, protože mají pocit, že 3tis. jsou nadstandart…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
28.12.23 09:55
@Blashyrk píše:

celkem běžně se v takových situacích žádá soud, aby určitá částka z alimentů šla na spoření dítěte -) ale to se bavíme o poněkud jiných částkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí