Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elza56 píše:
Ahoj, trochu stupidní dotaz, ale už jsem se několikrát s mužem o tohle přelaPřijde Vám normální jet na kole na výlet, dát si pivo a zase zpátky? Byť třeba po polní cestě. Mně se to nelibi, ačkoli mam sama někdy po makrele/žebrech chuť na pivo, nechám si ji zajít, když vím, že jsem na kole. Příteli to přijde normální, da si 2-3 kousky a jede. Je pravda, že to na něm nejde poznat a nejedeme potom po silnici, ale stejně se bojím, co by se mohlo stát, jak by na to reagovali kdyztak v nemocnici atd. Co vy, jaký máte názor? Pijete, když jste na kole? Přijdu si jak hysterka
piju
Piju, už se na kole udržím i ve stavu ani obraz, ani zvuk, ale trénink byl náročný. ![]()
Nepiju. Ale nemám nic proti jednomu pivu (i u řidičů aut) až dvoum (u cyklistů mimo silnice).
Já to mám tak, že záleží na počasí. Jsem žena, stačí mi trocha alkoholu a už to na sobě dost pociťuji. Když je navíc horký letní den, o to víc mi leze alkohol do hlavy. Takže jak kdy, ale víc jak 1 pivo bych si určitě nedala.
My když jedeme s přítelem na písák na kole, tak si dáváme víno, kolikrát tam a i na zpět, když jedeme kolem jedné restaurace se zahrádkou a tam jsou vždycky jen cyklisti, majitel nám říkal, že otvírá jen na letní sezonu a pijou pivo a víno všichni… ![]()
Minule jsme pak ve městě potkali pána, spadl z kola, tak jsme zastavili a ptali se, jestli něco nepotřebuje a on byl fakt našrot, pak jsme ho zvedli a on odešel domů opíraje se o kolo, říkal, že už radši nepojede… ![]()
Jezdím na silničce a tréninkově dřu, takže samozřejmě nedám, protože by to bylo kontraproduktivní. Ale umím si představit, že výletníci po cyklostezkách si klidně jedno dají a je to v pohodě.
Nesmí se to, ale dělá se to. Jižní Morava a Jižní Čechy jsou v létě plné cyklistů, nacucaných jako houba ![]()
Pokud to není hlavní tah, ale nějaká cyklostezka nebo zapadlá silnička, tak klidně. On ten kopec pak míň bolí a vůbec se jede tak nějak líp ![]()
Klidne si pivo na vylete na kole dam. Max teda dve a nelezu nekde na hlavní silnici… Nevidim v tom problem. A myslim, ze jsi hysterka ![]()
Jo někde po polni cestě bych si dala. Co by se tak stalo? Po jednom pivu snad nikdo nemůže být pod obraz a i kdyby tak sebou maximálně placne někde do obilí
po silnici bych si nedala nic, tam už bych se bála, když v tom jsou i auta atak.
@Elza56 píše:
Ahoj, trochu stupidní dotaz, ale už jsem se několikrát s mužem o tohle přelaPřijde Vám normální jet na kole na výlet, dát si pivo a zase zpátky? Byť třeba po polní cestě. Mně se to nelibi, ačkoli mam sama někdy po makrele/žebrech chuť na pivo, nechám si ji zajít, když vím, že jsem na kole. Příteli to přijde normální, da si 2-3 kousky a jede. Je pravda, že to na něm nejde poznat a nejedeme potom po silnici, ale stejně se bojím, co by se mohlo stát, jak by na to reagovali kdyztak v nemocnici atd. Co vy, jaký máte názor? Pijete, když jste na kole? Přijdu si jak hysterka
Nedělej si starosti. Ještě jsi nezažila, že když se bavíš s ožralým člověkem, tak ti bude tvrdit, že ožralý není? Většinou si nabije tlamu ten cyklista - jeho věc. Ať si pak říká ve špitále co chce. Skoro každý český chlap pokud nemá pod čepicí, tak není chlapem.
Ožralý cyklista je stejné svinstvo jako ožralý vodák. Doufám, že jim to někdy někdo zatrhne.
@Uslava píše:
Nedělej si starosti. Ještě jsi nezažila, že když se bavíš s ožralým člověkem, tak ti bude tvrdit, že ožralý není? Většinou si nabije tlamu ten cyklista - jeho věc. Ať si pak říká ve špitále co chce. Skoro každý český chlap pokud nemá pod čepicí, tak není chlapem.Ožralý cyklista je stejné svinstvo jako ožralý vodák. Doufám, že jim to někdy někdo zatrhne.
Vzhledem k tomu, že jedno až dvě pivo se toleruje prakticky v celé Evropě (kromě nás Slovenska, Maďarska a Rumunska) i u řidičů aut, tak bych cyklisty a vodáky fakt nechala žít.