Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebuju uklidnit. V pátek jsem očekávala ms, začalo špinění, tak jsem myslela, že se rozjíždí, navíc jsem si ráno dělala test a byl negativni, tak jsem o víkendu bez obav konzumovala alkohol, vypila jsem toho docela dost
Ms se nakonec nerozjela a dneska na mě na testu vykoukly dvě čárky. Myslíte, že jsem mohla něčemu uškodit? Mám za sebou dva potraty, takže už jsem fakt úzkostlivá, normálně bych radši nepila, ale byla jsem si jistá, že to tento měsíc neklaplo. Stalo se Vám to taky a děti jsou v pohodě?
@Sofie2013 Stát by se nic nemělo, embryo si žije zatím svůj vlastní život. Není ještě napojené na tvůj krevní oběh.
Já víkend před zjištěním // taky pila..prostě mladá, každý vík někde..malá je naprosto zdravá..tak klííd ![]()
Měla jsem to úplně stejně, kluk můj bude mít za 6 dní 10 měsíců a je zdravej, neboj ![]()
Hele já jsem se pořád hlídala kdybych otěhotněla, tak jsem nepila, pak před vánocemi byl fofr, a večírek, přestala jsem na to myslet, napila jsem se - né málo a pak jsem po vánocích zjistila dvě čárky, a mám krásnýho, zdravýho kluka, a to jsem i kouřila, takže se neboj nic, je dost žen co to hned nezjistí a neomezují se
![]()
Úzkostlivost asi vypadá jinak, ale pro tvoje uklidnění… podstoupila jsem v pátém týdnu trhání zubu v analgosedaci a to je totéž, jako bych se sjela. Mám krásnou holčičku a je zdravá… to bude dobrý ![]()
@Sofie2013 skodi to az kolem pateho tydne zhruba do devateho, to se vytvareji organy a organove soustavy…ted nehrozi nic…
Příspěvek upraven 17.12.13 v 19:08
Taky si myslím, že můžeš být v klidu. Prvních pár týdnů je embryo vyživované žloutkovým váčkem a s matkou se spojí až poté co se vytvoří placenta. Příroda není hloupá a počítá s tím, že nějakou dobu na sebe maminka nemůže dávat pozor, protože to neví.
Také se mi to stalo u prostředního těhu. Dcera je naprosto zdravá.
Chápu, že jsi po dvou potratech víc na nervy, ale tohle opravdu není problém, z toho si nedělej starosti.
Zdravé embryo taková věc neohrozí - a u těch, které bohužel odejdou, to rozhodně není z důvodu, že si maminka dala alkohol. Příroda je v těchto věcech velmi moudrá.
V týhle době to je buď a nebo. s velkou pravděpodobností alkohol nic nenapáchal, a bude to ok, pokud ano, embryjko odejde. ale myslím že můžeš být v klidu, to se stává hromadě žen, že se napijí, když o těhotenství neví.
@Sofie2013 já den před tím, než jsem zjistila že jsem v tom, tak jsem vylemtala 16 panáků Jelzina, 6 velkých piv a vykouřila 2 krabičky cigaret. Ještě týden předtím, jsem si dala rumunskou pálenku a taky nějaké pivo. No a malej je naprosto zdravej a v pořádku. Žádný strachy. Mimi nemá ještě placentu, tak to bude dobré ![]()
Klid, já ten tejden co jsem to ještě nevěděla…no to bylo
dva večery po sobě alkohol, pak pár dní stresu a musela jsem si brát Lexaurin na spaní, pak jsem chytla rýmu a cpala do sebe Modafen…no a další den mi vyšel pozitivní test
malej to všechno ustál, já byla na mrtvici. Omlouvá mě jen to, že těhotenství nebylo plánovaný ani očekávaný, prostě to byla rána z čistýho nebe a jsem ráda, že to prďola všechno ustál a držel se zuby nehty ![]()