Alternativa svatebního oběda

Anonymní
20.1.25 13:38

Alternativa svatebního oběda

Ahoj, měli jste někdo nějakou alternativu svatebního oběda? Čeká mě svatba a když jsem počítala ze za hostinu bychom dali cca 70 000, Napadlo me zda to nejde udělat nějak levněji.
Viděla jsem uz různý pojízdný foodtrucky ale nemam páru kolik stoji.
Nebo to udělat proste postaru? Napect koláčky, udělat chlebicky..různý obložený talíře a hotovo. Obřad budeme mít až odpoledne takže si myslím ze by to mohlo na ten zbytek dne hosty zasytit. Nebylo by to ale blby?
Kdyžtak budu ráda i za vaše typy jak jste to měli na svatbě vy

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7513
20.1.25 13:41

Pro kolik lidi?
Já si pekla koláčky s tchýni a svědkyni. Upekla jsem si sama linecké kolečka. Jinak pokud máte odpoledne tak můžete dát jen polévku jakože oběd po přípitku… a hned rauty, ušetříte za oběd. A máte v restauraci nebo jak to máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 13:47

@KKK85 pro 40.
Oběd bychom měli mít tam kde svatbu.
Nevite prosím na kolik takový raut na jednoho člověka vyjde?

• Citovat
  • Upravit
36137
20.1.25 13:48

V kolik odpoledne bude obřad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30833
20.1.25 13:49

My jsem měli obřad ve 14h a nebyl oběd, jen raut v 16h a pak ve 21h guláš. Na místě obřadu byly k dispozici drobné pochutiny které jsme pekli - slané pečivo a koláčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.25 13:50

Podstatně levněji ti vyjde úplně normální oběd, než nějaké chlebíčky a mísy :nevim: Pokud to chcete totálně low costově, tak kotel polévky a guláš to jistí, ale třeba na svíčkové nebo řízkách není taky nic extra drahého. Drahé jsou všemožné fancy kanapky, sýrové mísy a zobání. Už jsem byla i na svatbě, kde se prostě peklo prase a k tomu tam byl nakrájený chleba, okurky, křen atd. Hodně záleží, zda si na to někoho objednáváte, nebo to budete nějak chystat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.25 13:51
@Anonymní píše: Více

Většinou se ty agentury pohybují bez oběda kolem 1200,–/osobu, co jsem se zrovna o víkendu bavila s kamarádkou, co se berou v dubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
20.1.25 14:11

Víš vůbec, jak se cenově pohybují a jak to na svatbách funguje s foodtrucky? Nemáš kontrolu, co si kdo dá, dostaneš fakturu a při cenách pro čtyřicet lidí se nedostaneš pod kilo. Pokud jim tedy nedáš lístečky, že smí sníst za 500 a pak mají utrum.
Hostina tě vyjde levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
20.1.25 14:29

My jsme měli raut. Obřad byl od 14.00. Pak raut, konec v 8 večer. Rozpočet byl 1000 na osobu bez pití. Koláčky jsme si pekli sami. U nás tedy důvod nebyl, že bychom chtěli ušetřit, ale obřad byl doma a nechtěli jsme se nikam přesouvat. Takže jsme to řešili takhle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.25 14:30

Oběd pro 15 lidí na dvě hodiny posezení ve restauraci v době covidu 16-17 tisíc.

My počítáme s cateringovou službou, poměrně levnou - oběd plus raut po zbytek večera 1600-2000 na osobu i s pitím a to máme poměrně taky malou svatbu.

Počítat a doufat, že se 40 lidí nají předem je trapné :roll: a pokud chceš levně, tak si vše udělej sama. Ale už chci vidět jak pro 40 lidí děláš den před svatbou řízky, chlebíčky a saláty, to bys musela zapojit do toho i rodinu, aby to pomohla…

• Citovat
  • Upravit
53190
20.1.25 14:34

Já naopak myslím, že pokud je obřad až ve 14, tak každý počítá, že je to bez oběda. Ale zase se bude očekávat večeře. Typicky to bývá tak, že po odpoledním obřadu se krájí dort, takže káva+pití a poté následuje raut. Pokud se očekává, že se svatba potáhne do noci, což se snad vždy očekává, tak večer je na místě teplé jídlo typu ten guláš, řízky, grilování apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 14:37

@princess.consuela ale máš kontrolu, předem se dá dohodnout rozpočet, spočítat to cca.
Měla bys vědět dopřed, molik se pohybuje Míša řízků, jeden teplý oběd atd. My to tak aspoň máme předem ceny stanovené a kalkulujeme plus mínus s rozpočtem.

Ale pod 1000 na osobu to určitě nemá šanci dát i v obyčejné restauraci se nemajíš pod 200 za osobu na jedno jidlo, tak raut musí být logicky o dost dražší :roll:

• Citovat
  • Upravit
718
20.1.25 15:00

Záleží, jak svatbu koncipuješ… kdy to bude, kde (venku?) jak dlouho předpokládáš, že se hosté zdrží, a co od toho očekávají.
Pokud plánuješ letní svatbu a hosté budou na místě několik hodin, lehké občerstvení jako chlebíčky a koláčky nestačí. To je spíš na krátkou oslavu nebo narozeniny, ale ne na událost, jako je svatba. Navíc, když tam bude alkohol, lehké jídlo ala jen obložený talíř a chlebíčky nic moc…

Jídlo prostě stojí hodně peněz a na svatbě to bývá jedna z největších položek. Food trucky, cateringove služby jsou moderní a stylové, ale rozhodně nejsou levné - doporučuji si nejdřív nechat udělat orientační poptávku někde poblíž, abys sama věděla…cena se pohybuje kolem 1200–2500 Kč na osobu včetně (někde i bez) pití - Ono taky záleží, kolik lidí od nich tam bude potřeba, jak dlouho tam budou a jak daleko tam pojedou - to vše se odráží v ceně navíc.

Domácí celá příprava může být sice levnější, ale je obrovsky náročná na čas, práci a logistiku a ve výsledku nemusí být ani o tolik levnější, jak si člověk myslí. Kolegyně třeba na 55 lidí neměla catering, půlku objednala jako chlebíčky, celé sladké objednali atd a půlku dělala rodina a měla toho plný brýle, měli to venku, tak pak řešili ještě uskladnění jako ledničky, odvoz atd. + tam měli ještě kýtu, obyčejné grilování atd. Guláš ani svíčkovou v létě nechtěli dělat, protože to jsou těžká a spíš zimní jídla, takže volili spíš střední cestu, která je ideální na léto…K tomu konceptu svatby (vesnická, zahradní a letní svatba) se to hodilo, ale reálně jim to zabralo hodně času i taktéž peněz - zas tak levné to taky nebylo ve finále. Vím, že maminka její pekla asi 60 kuřecích křídel, dělali sekanou domácí atd. Takže celá její rodina toho měla fakt dost na nervy a čas, a to ještě část objednávali…

Pokud chceš trochu ušetřit, nejlepší je najít kompromis, třeba raut s teplým jídlem od cateringu, doplněný o domácí sladkosti nebo drobnosti - dohodlo by se s firmou. Jídlo je základ, který si lidé budou pamatovat, takže šetřit na něm může mít opačný efekt, než bys chtěla. Lepší je najít úspory jinde a spíš zajistit, že hosté budou spokojení a ne hladoví. Nebo pak je možnost se brát v úzkém kruhu rodinném a ušetří se razantně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
20.1.25 16:06

Ségra měla taky svatbu odpoledne a měla 2 rauty, jeden pozdní odpolední a jeden večerní. Ono když tam hosté budou sedět do noci, tak budou mít určitě hlad.

Lidé dneska mají různé nápady, ale za mě když hosté přijdou, přinesou dar většinou financí, tak by se na sebe neměli u stolu dívat.

Nám se na naši svatbe celá hostina zaplatila z daru, všem jsme řekli, že chceme peníze. A to jsme měli oběd a na večer bohatý raut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.1.25 17:43

Na jedné svatbě jsme dělali jednohubky a chlebíčky. Někdo donesl asi 3 saláty a novomanželé kupovali snad jen dort a několik dezertů ve skleničkách.

Před několika lety jsem kamarádce pekla minirizky. Původní plán byl NĚCO Z LISTOVÉHO TĚSTA.

místo darů můžou přinést občerstvení. Kamradka pekla třeba jako svatební dar. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný