Svatba 2025 - příspěvky

Anonymní
12.1.25 11:50

Svatba 2025 - příspěvky

Ahoj všem,
s přítelem chystáme svatbu na konec roku 2025. Nějak jsme se neshodli, já spíše chtěla svatbu jen ve dvou, takže jsou to pro mě náklady navíc. Prosím, kolik Vám na svatbu přispěli rodiče a babičky? Ptám se jen informativně. Vím, že svatba není o penězích ;).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.1.25 11:57
@Anonymní píše: Více

Ono je to o velikosti svatbě.
Rodiče dávali 35 tisíc (z jedné strany), druhá strana o něco menší částku a pak dary od příbuzných. A svatba byla zaplacená. Po spočítání novomanžele dali ze své kapsy asi 5 tisíc. Jen blízká rodina, asi kolem 20 lidí.

35 tisíc dostal i další sourozenec, druhá strana taktéž, babičky a rodina nevím. Ale svatbu o 70 lidí, nemají zaplacenou do dnešního dne…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.25 12:10

Budeme mít cca 50 hostů, celkem náklady 350 000 Kč :(. Bohužel to nejde dát dolů. Je to z většiny rodina, s někým s kým se moc nebavíme jsem zvát nechtěla, protože mi to přijde zbytečný, ale s tím přišel můj táta, že pokud někoho nepozvu, tak nepůjde na moji svatbu
on, ani babička a ani strýc.

• Citovat
  • Upravit
34473
12.1.25 12:15

To by byla opravdu tragédie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
12.1.25 12:15

Tak ať nepřijde :nevim: a nebo bych mu poslala fakturu :nevim: doufám, že alespoň bydlíš ve svém, když chceš vyhodit takovou pálku kvůli 1!! oslavě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 12:17

Tak cizí částky vám k ničemu nebudou, protože je to jen a jen na nich, kolik (a jestli vůbec) chtějí přispět. Svatba je vaše rozhodnutí, váš den a také vaše finanční odpovědnost. Nemůžete spoléhat na to, že vám ji zaplatí rodiče, to je špatný přístup. Nám třeba zaplatili prstýnky a šaty. Drtivou část jsme financovali sami, protože jsme to tak chtěli, měli jsme svůj vlastní rozpočet :nevim:
Pokud nechcete (nechceš) do svatby investovat tolik peněz, raději ji přizpůsobte svým možnostem. Plánujte podle toho, co si můžete dovolit sami a ne podle toho, co by za vás měli platit druzí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9042
12.1.25 12:17
@terien píše: Více

Já to chápu. Pro některé rodiny je to urážka, na rozhádaní, když někoho nepozveš. Buď všichni nebo nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.1.25 12:18
@Kelsey1 píše: Více

To bych měla jednoduché rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8555
12.1.25 12:18

8o Tomu teda říkám citové vydírání :poblion: věřím, že byste ty penize využili DALEKO efektivněji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9042
12.1.25 12:19
@terien píše: Více

Já taky. Všichni. Ale my držíme při sobě. Neuměla bych někoho vyšoupnout a tím ho urazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8555
12.1.25 12:19
@Kelsey1 píše: Více

Tak to bych udělala svatbu jen se svědky a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 12:21

@Annonymní_007 Bydlení své právě nemáme. Taky se mi za to nechce tolik dávat, ale jen jídlo pro všechny s nájem 180 000 Kč. Je to masakr :pocitac: Chtěla jsem svatbu později a všechno si rozmyslet, i když jsem to několikrát tátovi říkala, tak on si stejně dělá co chce a to, že řeknu, že to nechci řešit, tak stejně furt jede.. musela bych se s ním úplně přestat bavit…Řekla jsem mu i termín, který chci, ale on řekl, že ten už se mu nelíbí :nevim: Ale to je zase do jiné diskuze :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.25 12:21

Pokud to takhle plánujete a zdá se vám to hodně a nejste spokojeni, pak plánujete špatně. Stoprocentně se můžete vejít i do nižšího rozpočtu, 350 000 Kč je opravdu hodně na 50 lidí. - tak vymyslete jiné místo které není tak drahé, jinou cateringovou službu, která nestoji tolik atd.

Je to vaše svatba, ne svatba vašich rodičů, takže je jen na vás, koho si pozvete. Musíte si stát za svým, protože je nesmysl zvát někoho jen z povinnosti, obzvlášť pokud se s tím člověkem ani nebavíte. Tohle je váš den, vaše peníze a vaše rozhodnutí. Přizpůsobte si svatbu svým představám i finančním možnostem, nejen proto, že to dává smysl, ale i proto, že se tak budete cítit spokojeněji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.25 12:24

@Kelsey1 To já taky, ale jde o osobu, která mě pomlouvá a neustále řeší. Takového člověka na svatbě fakt chceš :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
9042
12.1.25 12:25

My jsme měli větší svatbu v době skoro pravěku. Na zámku, v restauraci. Takže úplně jiné ceny. Dneska bych to udělala jinak. Obřad venku třeba v parku, ve vinohradu se u nás dělají. A pak jen zahradní párty na vlastní zahradě, kde by se objednal raut. Na restauraci bych se vyprdla. Nebo v případě škaredého počasí, tak v obcích se dají za hubičku pronajat Sokolovny (u nás všude v okolí). Kde bývá zázemí kuchyně. Podmínka je, že druhý den si po sobě musí uklidit, než klíče předají. A využívají toho lidi. Jen si tam nechají dovézt raut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný