Svatba 2025 - příspěvky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
718
12.1.25 12:27

Takže ani termín si neumíš prosadit a necháš si všechno diktovat? To je vážně tvoje svatba, nebo jen akce na přání tvého táty? Jestli si neumíš stát za svým ani v tomhle, tak se nediv, že ti do všeho mluví. :roll:

Svatba má být o vás dvou, ne o tom, co se líbí nebo nelíbí někomu jinému. Pokud se mu to nelíbí, je to jeho problém, ne tvůj.
A raději žádnou svatbu..a pak se vzít někde ve dvou v zahraničí než svatbu, kterou mi otec nadiktuje a vůbec se na ni netěším, k čemu takový divadlo pak
Tak máš taky nějakou hrdost snad :roll:

Příspěvek upraven 12.01.25 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9087
12.1.25 12:28
@Anonymní píše: Více

Ne. Tak problematika bych nechtěla a nezvala. Na svatbu zvu lidi, které mám ráda, mám k nim citové vazby. Jsou důležití v mém životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 12:29
Se vším souhlasím, ale u nás nic levnějšího není. Museli bychom jet někam dále třeba 15 km a to už by byl pro většinu problém. Kdybych řekla, že chci svatbu jen ve dvou jak chci, tak bych měla v rodině doživotní útrum. Podotýkám, že si táta dovolí jen na mě takhle. Klidně se se mnou přestane stýkat.
  • Citovat
  • Upravit
718
12.1.25 12:32

15 km je pro většinu problém? To jako vážně? Pokud někdo není schopný zvládnout takovou vzdálenost na vaši svatbu, tak upřímně, asi o jeho účast ani nestojíte, ne?
Ten, kdo přijít chce, přijede klidně i na druhý konec republiky. A ten, kdo si na 15 km najde výmluvu, by si našel jinou, i kdyby to bylo za rohem. Přestaňte se vymlouvat na ostatní a dělejte věci tak, jak chcete vy. :roll:

Je úplně jasné, že tě táta manipuluje. Vymýšlí si nesmyslné překážky. Místo aby respektoval tvoje přání, tlačí tě do svého plánu, protože ví, že mu ustoupíš. A jestli tě chce vydírat tím, že se s tebou přestane stýkat, tak to jen dokazuje, že mu jde o jeho ego, ne o tebe…

Pěkně toxická familie, když to tak čtu, až je mi ouzko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8610
12.1.25 12:40

Tak tady těch problémů je víc než jen cena celkem….. :? nejdřív to chce vyřešit vztah s otcem, myslím, že tohle není jediná věc o které on ve tvem životě rozhoduje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 12:41

@Sunnysmile19 Mám staré babičky - 91 a 93 let.
Ale souhlasím s tebou. Je to s rodinou životní boj ve všech oblastech. Mám z toho už všeho úzkosti, že omezuju kontakt a hovory. 8o

• Citovat
  • Upravit
615
12.1.25 12:42

My jsme se brali 6 let zpátky, svatba nás stála kolem 100 tis - ca 20 hostů, v Praze, asi 10 přespolním jsme platili i ubytování v hotelu.
Peníze jsme nechtěli - vysloveně jsem řekla, že raději dárek (udělala jsem i seznam pro inspiraci).
Manžela rodina a přátelé respektovali, moje rodina ne (prostě tradice dávat peníze). Takže jsme dostali cca 60 tis.

Svatbu jsme měli jednoduchou - obřad na úřadě, oběd a večerní raut v obyč 4* hotelu poblíž, kde byli lidi i ubytovaní. Chtěli jsme se vzít, pohostit nejbližší rodinu a kamarády ale ani jeden z nás to “nehrotil”. Bylo to fajn, určitě to nebyla svatba roku ale to ani nebylo našim cílem.

Chci tím říct, že pokud se tím vším člověk nenechá strhnout, lze rozumně uhlídat i rozpočet bez toho aby to musela být grilovačka u babi na zahradě :)

U svatby za 350 tis. bych nečekala, že se vám ty peníze vrátí. Možná u 50 lidí cca půlka, pokud budete chtít peníze místo darů a je pozvaná většinou bližší rodina (moje zkušenost je že čím víc na východ, tím větší příspěvky :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.1.25 12:43

Nám dali manželovi rodiče 60 000, ti se plácli přes kapsu. Moje mamka nám dala 20 000, babička moje a manželova 10 000 a můj děda 5 000 :). Měli jsme jen obřad a poté oběd pro rodiče a svědky, takže to vyšlo na stejnou cenu, jakou jsme vlastně nakonec dostali :). Kdybychom dělali normální svatbu, je to minimálně 200 000, a to jsme chtěli jen 25 lidí… Ale okolnosti se pak změnili a jsme za to rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
12.1.25 12:47

Tata nedela co chce, dela jen a pouze to, co mu dovolíš! Opravdu to nedělej. Jdi na úřad se svědky, pozvala bych rodiče(případně příbuzné, co máš ráda), nebo blízké kamarády a pak oslava (oběd) v blízké hospodě. To tě vyjde tak na 2k/osoba. Víc OPRAVDU ne. Jsi dospělá, měla bys víc myslet na svoje děti, než na svoje rodiče, zvlášť když mají takovéhle blbé nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18705
12.1.25 12:49

Čím dál tím více to zní jako idylka. 1. Jsi dospěla a za svuj život zodpovědná 2. Pokud tatík neplánuje to kompletně zacalovat nad námi určeny rozpočet, tak chtít může maximálně na záchod. Jestli chcete svatbu ve dvou. Mějte svatbu ve dvou. Co ty budeš dělat až přijdou děti a opravdové problémy, to fakt nechápu :roll:

Příspěvek upraven 12.01.25 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 12:49

V tom případě v pořádku, ale zaplat aspoň polovinu jestli ne… Tak určuj ty koho budeš mít na své svatbě..
Platit ne, ale určovat jo.

Vím o čem mluvím. Já jsem řekla, že na své svatbě nechci strýka (nemíním poslouchat či svatba byla lepší) a když ne jednoho, tak ani druhého ať se nehádají..
Tedy jen sourozenci s rodinou, rodiče a 2 lidí kteří mi nejsou genetický blízcí, ale srdcově více než polovina mé rodiny :srdce:

• Citovat
  • Upravit
18151
12.1.25 12:51

Tak u nás je zvykem, že svatbu platí rodiče komplet. Akorát se podělí nějak přiměřeně mezi sebou, pokud je tam nějaký výraznější rozdíl v počtu hostů z obou stran.
Já jsem měla svatbu malou, jen církevní obřad venku, oběd pro cca 25 lidí, posedělo se, popovídalo a odpoledne se to rozpustilo. My jsme s manželem hned ze svatby jeli na 3 dny na takovou pidi „svatební cestu“.
Tcháni s tím měli taky mega problém, že nebude velká svatba a dělali dusno, ale to jsem neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 12:52

Bereš si otce nebo přítele?

Odpověz si a podle toho se rozhodni. Promiň, ale já mít partnera, který v náš důležitý den poslouchá rodiče, tak se asi žádná svatba nekoná..

• Citovat
  • Upravit
8610
12.1.25 12:57
@hospodki píše: Více

No až přijdou děti (vnoučata) tak to bude ještě horší….i zde jim bude mluvit do života, výchovy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 12:58

Samozřejmě, protože si to necháš líbit, tak je pochopitelné, že si tohle k tobě dovolí.
Můj otec mi řekl, že na mé svatbě musí být jeho bratr a i jeho matka (s tou se nestýkám 10 let). Tak jsem mu řekla, že on už svoji svatbu měl a udělal si ji podle sebe. A já si svoji svatbu udělám taky podle sebe. Konec. Nic dalšího mě nezajímá

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný