Alternativní maminky

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.1.13 13:07

Eko-bio-kojo maminky

Toto téma je pro mamky, které žijí nebo se snaží žít co nejvíce v souladu a harmoniii s přírodou i zvířaty. Mohli bychom si tu předávat různé rady a nápady a nebo si jen hezky popovídat o životě :hug:

Příspěvek upraven 03.01.14 v 01:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.1.13 13:21

Já jsem teprve v začátcích a ráda bych tu poznala stejně zaměřené maminky a třeba se od nich něco naučila..Co se týče mého života. Bydlíme na samotě, pěstuji bylinky a snažím se co nejvíce využívat dary přírody a žít skromě..Pomaličku přesedlávám na „živou stravu“ ale to je asi na delší běh, protože přítel je pořádný masožravec. Synka učím chodit denně ven a do lesa který tu máme blízko. Zatím mu je teprve 5 měsíců… ;) ale mám s ním velké plány hlavně ho chci naučit nebát se zvířat a žít s nimi v harmoniii stejně tak s přírodou..Ráda bych začala s meditací. JInak ještě látkujeme a přistoupila jsem na očkování hexou (což mě začíná docela mrzet..:-()

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.1.13 13:26

@GumídekMegí snažím se, ale nejde to úplně podle mých představ. Bydlíme v menším městě, v běžné zástavbě v domku se zahrádkou. Od jara budeme mít vlastní slepičky, pak se chystáme na králíky.

• Citovat
  • Upravit
3419
4.1.13 14:00

Ahoj :mavam:
Přiznám se, že slovo alternativní mě nějak tahá za uši, ale to je nějak můj osobní problém :mrgreen:
Taky se snažím být „alternativní“ ;) Rodila jsem vcelku přirozeně, jela kvůli tomu do přes 50km vzdálené porodky, ta v našem městě je taková poněkud velkovýrobna, kde přání rodičky není tak důležité.
Látkujeme, občas šátkujeme, zatím neočkujeme, očkování jsme pozastavili, defacto chemické prostředky skoro už nepoužívám, mám eko tabletky do myčky, peru téměř jen v gelu z mýdlových ořechů nebo v jedlé sodě smíchané s práškem do pečiva (člověk by nevěřil, ale prádlo je po tomhle bělejší, než z chem. prášků ;) ), aviváže nepoužívám, místo toho ocet, nebo citr. šťávu s éterickými oleji.
Snažíme se dělat co nejvíce domácí jídlo, od pečiva atd., polotovary mě nesmí přes práh ani žádné dochucovadla apod. ;) kosmetika také převážně přírodní, ale tam je ještě lecos co dopilovat ;)
Před půl rokem jsme se odstěhovali z města na vesničku, je tu veliká zahrada, takže se bude rozjíždět velké pěstování ovoce a zeleniny ;) maso od farmářů, léčba klasických nemocí jen přírodní.
Snažíme se pomalu, ale jistě, konvenčnost mě nějak leze už krkem :poblion: :D
Budu ráda za další nápady a rady, jak víc udělat svůj život víc přírodní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
4.1.13 14:03

Ono záleží, co si člověk představí pod pojmem „alternativní“. My asi trochu jsme tím, že jsme vegetariáni. Bydlíme v paneláku, takže se toho tady moc vypěstovat nedá. Ale kupujeme si biobedýnky, na jaře mám v plánu začít pěstovat bylinky a nějaký ty dobroty (jahůdky, rajčátka..) na balkóně. Co jde, to kupuju v bio kvalitě. Syna jsem naočkovat nechala a upřímně toho lituju :zed: Naštěstí reakce žádné neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ninushenka
4.1.13 14:07

Ahoj,
já vám do toho moc nechci kecat, ale většinu toho, co jste tu vyjmenovaly, také praktikuji a nepovažuji se ani náhodou za „alternativní mámu“. Sice - a to se klidně přiznám - používám jedn. plenky a malou jsem nechala naočkovat, protože kdyby mi náhodou malé mimčo chytilo černý kašel, tak si odmítám v nemocnici hrát na hrdinku. Ale jinak nakupujeme jídlo převážně u farmářů, zeleninu taktéž, jinak všechno zavařujeme nebo máme v mrazáku, abychom nemuseli být závislí na nabídkách supermarkétů přes zimu.
Jinak praní v mýdlových ořeších - myslím, že to bylo i v dtestu, že vyperou stejně jako pouhopouhá čistá voda, takže to není azs až takový zázrak a spíš si na tom chtěl někdo namastit kapsu.
Myslím si, že musí existovat určitá symbióza mezi „alternativou“ a „modernou“, prozože jinak by to nešlo…protože když bych zašla až do šílených detailů, tak kdybych chtěla být hooodně alter, tak bychom mohli prodat auto a koupit si povoz s koněma :lol:

• Citovat
  • Upravit
7576
4.1.13 14:10

@GumídekMegí Ahoj, zdrava zivotosprava je pro me dulezita, varim zdrave nejen detem, dbam na materialy kolem nich, na spravny vyvoj, na kvalitu kosmetiky, doma pouzivam nejvic ocet, atd.

@Hellísek
Muzes mi prosim napsat nebo poslat pomery sody a pec. prasku na to prani a jak to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.1.13 14:10

@GumídekMegí Ahoj, zdrava zivotosprava je pro me dulezita, varim zdrave nejen detem, dbam na materialy kolem nich, na spravny vyvoj, na kvalitu kosmetiky, doma pouzivam nejvic ocet, atd.

@Hellísek
Muzes mi prosim napsat nebo poslat pomery sody a pec. prasku na to prani a jak to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
4.1.13 14:15

O tom gelu jsem už taky slyšela, taky ho dodělávám a mám v plánu mýdlový sliz 8)
Jinak o tom názvu „alternativní“, proto jsem psala, že mě ten název nějak tahá za uši ;) Pojem „alternativní“ bere každý drobet jinak.
Tady nejde o to zacházet do extrémů, ale dělat vše tak, jak nám vyhovuje a jsme přesvědšení o tom, že jednáme správně, ať už se jedná o (ne)očkování, nebo klidně zrušení auta, či nepoužívání chem. prostředků apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
4.1.13 14:21

@Háta x
Záleží jakou sodu mám, pokud jí koupím větší balení http://www.herbio.cz/…dla_soda_1kg, tak dám nějak od oka a do toho jeden pytlík prášku do pečiva (aby toho bylo plus minus jako když pereš v klasik. prášku, možná radši o něco méně).
Pokud mám jen pytlíkovou, tak dám aspoň dva pytlíčky sody a jeden pytlík prášku do pečiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.1.13 14:28

@Hellísek
Diky moc :kytka: vyzkousum to. Davas k prani jeste neco jineho, treba ocet na neutraliuaci sody? Driv jsem ho davala, ale co mam susicku, tak nedavam nic, pradlo je z ni nadherne.

Holky, spocitali jsme, ze susicka je nejen super pomocnik, ale je o dost levnejsi a setrnejsi k ziv. prostredi, nez zehlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
4.1.13 14:35

@Háta x není zač :kytka: snad ti to pomůže. Jj, používám někdy ocet, a někdy šťávu s citrónu s pár kapkami éterického oleje, např. levandule. Někdy dávám i k praní do té směsy ze sody a práš. do pečiva pár kapek tee trea oleje, hlavně kvůli desinfekci látkovek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.1.13 14:44

Vidis, to by me nenapadlo, tea tree vyzkousim na detske pradlo, i kdyz nelatkuju (mala mi v latce jecela, tak mych 70 latkovek lezi ladem).. Zrovna jsem ho koupila kvuli nachlazeni do loznice. Pracce to nevadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
4.1.13 14:46
@Háta_x píše:
Vidis, to by me nenapadlo, tea tree vyzkousim na detske pradlo, i kdyz nelatkuju (mala mi v latce jecela, tak mych 70 latkovek lezi ladem).. Zrovna jsem ho koupila kvuli nachlazeni do loznice. Pracce to nevadi?

Snad ne :lol:
Ne myslím, že určitě nevadí, prodesinfikuje to, je to 100% přírodní a takové věci si myslím snad nikdy neškodí ničemu, teda aspoň doufám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.13 15:20

Holky, to jsem ráda, že se to tu rozjelo. Název mohu změnit třeba na Mamky se zdravým životním stylem..nebo podobně. Kdyžtak poraďte :-) ale jsem ráda, že vás tato diskuze zaujala a že je nás víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová