Alternativní maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
6.1.13 14:59
@mariannnka píše:
Jo no, to je zaručený způsob jak se rozčílit :) když vidím ty nákupní košíky ostatních, tak se vůbec nedivím, že jsme tak nemocnej národ. Ale proti tomu se musí člověk obrnit a neřešit to, ať si každý jí, co uzná za vhodné. Já do takových lidí nerýpu, prostě to nekoupím. Ale zaráží mě, že si někdo dovolí rýpat do toho, co jím já, když se sám krmí jídlem z laboratoře. :roll:

Já je nechávám taky být. Ale poznámky o tom, jak je sprosté něco takového vůbec prodávat, když bych to ani prasatům nedala, to si neodpustím. :oops: :oops: A s tím rýpáním. Teď už to neřeším. Když jsem chodila do práce a vytáhla domácí jogurt atp., tak jsem si taky vyslechla. Ale vždycky jsem jen odvětila, ať se podívají na složení svých kelímků. Většina kolem jogurtu ani neproletěla. Jenže lidi jsou líní a taky jak je něco za 3,50,– tak hurá mámo, nakoupíme toho plný koš. Občas si jen říkám chudáci děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
6.1.13 15:27

@beckie a dokud to lidi budou kupovat, tak se to bude vyrábět :nevim:

• Citovat
  • Upravit
elik080
6.1.13 18:10

Ma rad nekdo ruzovou sul? :dance:

• Citovat
  • Upravit
5570
6.1.13 18:36
@beckie píše:
I když teda ryby jíme zásadně středomořské, ale raději si připlatím a koupím si je od známého, který ma vyhlášenou italskou restauraci a ryby jezdí nejkratší a nejrychlejší cestou přímo z Marke a opravdu jsou voňavé a krásné. Občas, když otevřu bedýnku, tak najdu i živé kraby nebo krevety. :)

jeee cista zavist ;) kouskek od tchyne otevreli v brne prodejnu s cerstvymi rybami. Snazim se 1× tydne mit rybu na taliri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
6.1.13 18:40

@elik080 Růžovou? Znám akorát naturalku 8o  :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8996
6.1.13 19:07

Koukám, že je tu debata o rybách. Já nedám dopustit na české sladkovodní ryby. Mořské mám ráda jednou za čas. Jednou týdně jí ale do jídelníčku nezařadím i kdybych se rozkrájela - snad na to budu mít čas až dokončím školu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.1.13 19:08
@elik080 píše:
Ma rad nekdo ruzovou sul? :dance:

Himalajskou? Jinou růžovou neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.1.13 19:12
@Haninac píše:
jeee cista zavist ;) kouskek od tchyne otevreli v brne prodejnu s cerstvymi rybami. Snazim se 1× tydne mit rybu na taliri.

To my taky. Ale co jsme pryč z Prahy, jde to o dost hůř. Kdyby tady někde byl chovný rybník, tak by to bylo super a klidně bych své oblíbené mořské vyměnila, ale nic takového tu není. Tak jsme odkázáni na přítele, jak stihne či nestihne ryby objednat a vyzvednout. Občas to vyjde. Ale poslední dobou máme rybu tak co čtrnáct dní. Ale zato krásnou, čerstvou a voňavou. Velké mořské vlky, kambaly, mořské jazyky. Ale co bych si chtěla dát je candát. Jenže chybí kamarád rybář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.1.13 20:20

Kdyz vidim ty nakupni kosiky vetsiny lidi kolem mne, taky to nechapu. A moc me bavily ty kydy, jak varim zdrave, receno tak, aby bylo jasne, ze to musi byt hnus. Pak prisli naa grilovani, na neco sladkeho nebo jsem neco donesla na oslavu a meli boule az za usima jak se cpali. A byli strasne prekvapeni, ze jim neni tezko od zaludku.

Ryby delam hodne casto, jsem na ne zvykla od detstvi. Temer vyhradne delam pstruhy nebo siveny, kapra a lososa. I 2× tydne, miluju je a uz i dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
6.1.13 20:35
@Haninac píše:

Jéé a kde to prosím tě přesně je? Sice nejsem přímo z Brna, ale od Rosic a ráda bych někdy čerstvou rybu. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.13 20:39

Holky a máte nějaký dobrý server se zdravými recepty? Fakt maso chci omezit a moc bezmasých jídel neznám…Jaká třeba máte oblíbená?
Krom kětáku, bramboráčků, brambor s tvarohem a ovocných knedlíků?
Zapékané brambory, špagety, rizoto tam už maso pomálu je, to nepočítám.. teď zrovna mě jich víc nenapadá..já vždycky vařila takové ty typický český mňamky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
6.1.13 20:44

@GumídekMegí Zeleninová polévka 1000× jinak, zeleninový kuskus, pečená zelenina, zeleninové saláty 1000× jinak, jídla s luštěninama, těstoviny se sušenými rajčaty a parmezánem, těstoviny s houbama, s nějakou omáčkou - taky na 1000 způsobů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.1.13 20:54

@GumídekMegí
Vetsinou se nekde inspiruju a pak experimentuju :-)
Delam ruzna rizota pecena nebo varena, zapekam kde co (palacinky, testoviny, kuskus, jahly, kroupy, brambory) s kde cim ( maso minimalne, vic s ruznou dusenou zeleninou, syry, zakysanou smetanou ci jogurtem s vejci), hodne delam ty ryby, obedove- huste polevky ( bramborovou, borsc, vlockovoi, pohankovou atd), sladka jidla (palacinky s tvarohem a skoricovym jablickem, s domaci marmeladou, se zeleninou, sisky s makem, nudle s tvarohem..), salaty s pohankou, vlockama, ryzi, cizrnu, cocku, hrasek, br. knedlik s listovym spenatem a vajickem…co konkretne bys chtela vyzkouset?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
6.1.13 20:56
@Turante píše:
Jéé a kde to prosím tě přesně je? Sice nejsem přímo z Brna, ale od Rosic a ráda bych někdy čerstvou rybu. :potlesk:

prodejna je u kaplicky v Zabinach http://www.ocean48.cz/…a/2-KONTAKTY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
6.1.13 20:59
@GumídekMegí píše:
Holky a máte nějaký dobrý server se zdravými recepty? Fakt maso chci omezit a moc bezmasých jídel neznám…Jaká třeba máte oblíbená?
Krom kětáku, bramboráčků, brambor s tvarohem a ovocných knedlíků?
Zapékané brambory, špagety, rizoto tam už maso pomálu je, to nepočítám.. teď zrovna mě jich víc nenapadá..já vždycky vařila takové ty typický český mňamky.

mam jich moc, zalezi jak se stravujete
http://www.varimezdrave.cz
http://www.jimejinak.cz/
http://www.cuketka.cz/ zajimavy tipy, ted delam kvaskovej chleba
http://biolife-zdravyzivot.blogspot.cz/
je toho moc kde se inspirovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie