Alternativní maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.1.13 14:12

Jo a ještě taková pidi rada k vaření…Když třeba vaříte rýži, nebo i ty těstoviny do vody se dává lněné semínko, třeba velká polévková lžíce. Hlavně v rizotu je to skvělé a ani to není poznat. Jednou jsem to slyšela v TV. To semínko by se mělo cpát prý všude kde to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
7.1.13 14:13

@mariannnka Tak čaje.. Nádivky.. Saláty.. Spíš bych řešila jinou věc - nejsilnější jsou mladý jarní kopřivy.. Takže když je budeš jíst až v zimě… Prostě sušená kopřiva není to, co čerstvá.. Ale furt lepší než nic :lol:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
7.1.13 14:18

@mersii Je to makrobio dosazené do historických gastrotradic našeho podnebného pásu.. Např. Strnadelová je proti konzumování citrusových plodů, které výrazně ochlazují organismus.. U náš - naopak dodává, že tam, kde přirozeně rostou, tedy kolem rovníku, by se bez nich domorodci neobešli..
Takže tak.. Tempeh a tofu je kvašená soja, takže ji doporučuje kvůli enzymům a minerálům - jak říkám, je to taková makrobio napasovaná na nás.. Mně to připomíná částečný návrat k našim kořenům podložený „výzkumy“ makrobiotiky.. Tak nějak :nevim:
Ale je fakt, že v rámci masa třeba doporučuje spíš už vepřové než hovězí kvůli poměru bílkovin vůči zbytku výživných látek, ty brambory se u nás jí taky už od středověku.. No..
No jo.. Ale obilný mlíko prckovi chutná a je po něm hezkej buclík - ne takovej vyloženej tlusťoušek jako sunarový děti, ale celkově trochu „bytelnější“ je :lol:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
7.1.13 14:19

@GumídekMegí Díky za radu, lněný semeno je takový malý všelék a já ho bytostně nesnáším, takhle si ho umím představit :palec: A taky už vím, co budu dneska vařit - udělám rizoto :dance:

• Citovat
  • Upravit
7.1.13 14:24

@Amber_1977 Já dnes udělala ovocné knedlíky z bramborového těsta…jenže…Dala jsem do těsta žitnou, pohankovou a kousek hrubé mouky a místo knedlíků mám teď takovou světle hnědou kaši s ovocem :)..příště musím dát asi víc té hrubé mouky…moc málo mi to lepilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.13 14:27
@GumídekMegí píše:
@Amber_1977 Já dnes udělala ovocné knedlíky z bramborového těsta…jenže…Dala jsem do těsta žitnou, pohankovou a kousek hrubé mouky a místo knedlíků mám teď takovou světle hnědou kaši s ovocem :)..příště musím dát asi víc té hrubé mouky…moc málo mi to lepilo…

a nebo jsem to rozvařila..je fakt že jsem je tam nechala dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
7.1.13 14:56

@GumídekMegí :mrgreen: Není nad noky - ty se málokdy zprsknou :lol:

• Citovat
  • Upravit
mariannnka
7.1.13 15:13
@Amber_1977 píše:
@mariannnka Tak čaje.. Nádivky.. Saláty.. Spíš bych řešila jinou věc - nejsilnější jsou mladý jarní kopřivy.. Takže když je budeš jíst až v zimě… Prostě sušená kopřiva není to, co čerstvá.. Ale furt lepší než nic :lol:

Jo jo, to určitě. Ale já miluju tu vůni, když doma suším kopřivy, to se tak provoní celý dům. No už aby bylo jaro a já vzala louku útokem :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
7576
7.1.13 15:15

Bohuzel nemam, dostala jsem je a byly koupene na vamocnich trzich uz driv. Zkusim pohledat..

@Amber_1977 píše:
@Háta_x Máš nějaký odkaz na e-shop s karlovarským porcelánem? Hodila by se mi ještě nějaká pečící forma :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.1.13 15:18

Lnene seminko doporucuju drcene, treba v DM ho maji. To v celku neumi travici system vyuzit- nerozmelni jo a vyluh se musi delat aspon 2hodiny a pak dukladne promichat a zcedit. Drcene staci zamichat do ovoce, jogurtu atd a je to.

@GumídekMegí píše:
Jo a ještě taková pidi rada k vaření…Když třeba vaříte rýži, nebo i ty těstoviny do vody se dává lněné semínko, třeba velká polévková lžíce. Hlavně v rizotu je to skvělé a ani to není poznat. Jednou jsem to slyšela v TV. To semínko by se mělo cpát prý všude kde to jde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.1.13 15:29

Misto zitne bych dala psenicnou celozrnnou, zito nepoji. Zato vyborne zahustuje a dodava barvu, treba v dusene mrkvi nebo v jatrove omacce je super. Taky ho davam do palacinek, ale jen trosku, jinak se to trha.

@GumídekMegí píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
7.1.13 15:40
@GumídekMegí píše:
@Amber_1977
Kopřivy jsou dobré na všechno a proč je nedpřát i rostlinám :-) když se to tak vezme stejně se to vrátí k tobě, když tím pohnojíš zahrádku ;)Holky doporučuji knížku o bylinkách od Maria Treben

a ta knížka o bylinkách vypadá takhle?

http://knihy.heureka.cz/…aria-treben/

No asi budu muset navštívit tátovu knihovnu. Jako puberťák jsem ho vůbec nechápala, že si pořád kupuje knížky o bylinkách, léčitelství, homeopatii, a že za to utrácí tolik peněz a te´dka nejradši chodím do toho stejného knihkupectví a jeho knihovna patří mezi moje neoblíbenější místa :) no jsem asi celá po něm, to by měl radost, kdyby si to četl :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7576
7.1.13 15:42

@Amber_1977 Tady maji neco podobneho a i srnci hrbet:
 http://shop.thun.cz/…esult/index/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
7.1.13 15:45

@AninaEli jo jo, tenhle odkaz na cuketku mi poslal už taťka a kámoška :) včera jsem si vyzvedla kvásek, dnes jsem ho namnožila a čekám až nabyde, přidám zbytek ingrediencí a ráno upeču. snad se povede, budu to péct v pekárně, tak jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
7.1.13 15:45
@ninushenka píše:
Ahoj,
já vám do toho moc nechci kecat, ale většinu toho, co jste tu vyjmenovaly, také praktikuji a nepovažuji se ani náhodou za „alternativní mámu“. Sice - a to se klidně přiznám - používám jedn. plenky a malou jsem nechala naočkovat, protože kdyby mi náhodou malé mimčo chytilo černý kašel, tak si odmítám v nemocnici hrát na hrdinku. Ale jinak nakupujeme jídlo převážně u farmářů, zeleninu taktéž, jinak všechno zavařujeme nebo máme v mrazáku, abychom nemuseli být závislí na nabídkách supermarkétů přes zimu.
Jinak praní v mýdlových ořeších - myslím, že to bylo i v dtestu, že vyperou stejně jako pouhopouhá čistá voda, takže to není azs až takový zázrak a spíš si na tom chtěl někdo namastit kapsu.
Myslím si, že musí existovat určitá symbióza mezi „alternativou“ a „modernou“, prozože jinak by to nešlo…protože když bych zašla až do šílených detailů, tak kdybych chtěla být hooodně alter, tak bychom mohli prodat auto a koupit si povoz s koněma :lol:
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová