Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zrovna dnes jsem si vyzvedla vzorek kvásku z kváskové mapy z cuketka.cz
musím koupit pořádnou mouku a pak se na to vrhnu. mě strašně zachutnala ta dýně hokaido, z ní ta polívka, výborná taky byla cizrnová s pórkem, z ní namixovanej krém a do obou opečenej chlebík, pak milujem obalovanou cuketu nebo cuketu na kostky přidanou v číně.,jesště jsem si vyšperkovala nudle s tvarohem tak, že do nich zamíchám zakysanou smetanu, a je to nejlepší, uplně jsou krémový a vyborny..pak co..teď mě víc asi nenapadá..
Mohu se přidat i když zatím nejsem moc alternativní ale chci být? Jen to zatím moc neumím, tak bych se ráda dozvěděla rady jak na to
hlavně stravu a i to okolo
jinak začla jsem tím, že už neočkujeme
dcera má pokažené zdraví díky zanedbání doktorů
má jít na operaci, aspon se snažim se ji ted dávat homeopatika a modlím se aby na tom byla lépe…zatim jsme na to nevěřila, ale jak je člověk zoufalý, že klasická medicína nebo dr. zklame, tak hledá vše možné nejlepe přírodní.
@werunka89 polévku z té dýně Hokaido jsem jednou zkoušela, měla jsem z toho oranžovou kuchyň a ještě k tomu mi to vůbec nechutnalo
Máš na to, prosím, recept? Pořád věřím tomu, že to musí být výborný, jen je chyba ve mně ![]()
@Jamuna jasně!
dcerce moc držím palce
![]()
@mariannnka tak přesnej podle jakýho jsem dělala už nevím, ale jsou asi všechny podobný, bylo to takhle http://dolcevita.blog.cz/…hreb-podzimu a ještě jsem si tam přidala trochu prášku sušeného zázvoru, takže pak byla fakt od podlahy
chutná trochu jako hrachová, ale mě chutná moc, už jen proto, kolik v ní je vitamínů a všeho. akorát jsem zjistila, že se nemá a nemusí loupat, jen vydlabat, že ta kůra změkne. ale já si to dala na měsíčky a pak to loupala loupátkem na brambory a šlo..
@Haninac
Moc děkuju za recept na mýdlový sliz
Je dobře, že je tak podrobný ![]()
@beckie
Ahoj, dlouho jsem tě tu neviděla ![]()
@Jamuna
Myslela jsem na vás, jak to s vaší holčičkou vypadá, moc držím palce ![]()
Jinak děkuju všem za další rady a tipy ![]()
Holky, co neočkujete, to neučkujete nic nebo něco jo a co? já se v tom nevyznám
@Lynette @Haninac @Háta_x @werunka89
Dííky, dííky za tipy..
Já ještě kus kus, cizrnu ani jáhle nikdy nedělala. Kus kus na mě čeká ve špajzu jednou jsem ho chtěla uvařit ale přislšlo mi to děsně složitý (podle toho co psali na obalu) a pak už jsem se k tomu nějak nedostala..
Já právě nemám nápady na saláty 1000× a hlavní jídla. většinou dělám kuřecí, krůtí, vepřové a hovězí polévky s domácími nudlemi (z přimíchané žitné či pohankové mouky)nebo s knedlíčky z brambory a mouky…s mrkví, pórkem, cibulí, petrželí (jak zelená, tak kořenová) a celerem a někdy i pažitkou..asi takové ty typické.. no zeleninové polévky - tak to je většinou bramboračka, zelňačka, brokolicová, květáková, hrášková, česnečka nebo jen zelenina s vejcem…někdy mám nutkání u zeleninového vývaru přidat masox pro lepší chuť..ale docela se mi osvědčilo máslo, to je pak takové jemné.. u polévek mi příjde ten výběr docela pestrý..horší je to s hlavním jídlem…
já právě na hlavní jídlo fantazii moc nemám. když se řekne druhý chod - vidím prostě flák masa a brambory nebo omáčku s masem a tak..
Zkusím jít hlavně do těch těstovinových omáček..kuskusů a tak…snad mě doma nebudou vyhánět…
Tohle bude ještě na dlouhý běh…už abych měla zase v akci zahrádku..
.
díky ![]()
@Haninac
Jé já si toho receptu na sliz nevšimla! Taky děkuju ![]()
ještě otázka krom toho jelenu, mýdlo se hodí jakékoli nebo jen některé? a jelena prodávají asi všude že?
@Jamuna Vítej mezi námi
dcerce přeji hodně zdravíčka a tobě pevné nervy.. ![]()
my naočkovali první hexu ve 4 měsících a malej má teď pořád zvýšenou teplotu a rýmu…nevím čemu to přikládat, jestli očkování nebo jestli mu rostou zoubky…(žádný tam ale zatím nevidím)..
@werunka89 My jsme ještě nezačali a plánuju to až na desátý měsíc a ve zkráceném schématu 2+1 Pediacelem, ne Hexou. K úplnému neočkování mi ještě chybí odvaha a taky nevím, jak bych to vyřešila doma. Ale pokud by byla špatná reakce malé, tak nic nebude a hotovo. ![]()
Jaké používáte doma hrnce a pánvičky? Existuje nějaké, které je míň závadné než ostatní materiály? Chci si nějakou sadu pořídit, ale vůbec nevím, jakých parametrů se držet.
@Hellísek
Objevuju se tady hodně málo. Bylo toho teď na mě hodně. Stěhování, mám novou práci, maličký, malá…no musela jsem se s tím nejdříve poprat než zase došlo na emimino.
Koukala jsem, že už jste taky v domečku. To je super.. Není nic lepšího. Hlavně pro děti.
Ad.: Jídla bez masa. Teď jsem dělala bramborové karbanátky a nemají chybu. Jinak dělám polévky všeho druhu. Bazalkovou krémovou, českou cibulačku s houbami, francouzskou cibulačku, hrstkovou, čočkovou se zelím, hutnou čočkovou, fazolovou, fazolovou krémovou, minestrone, těstoviny na miliony způsobů, ricottové noky se špenátem z domáck ricotty atp. Receptů mám vážně hodně. Chce to nakoupit kuchařky, různé časopisy a inspirace je všude spousta.
@beckie
Jj, to chápu, stěhování do toho dětičky, není to jen tak ![]()
Jsme tu moc spokojení, už bych asi zpět ve městě bydlet nechtěla. Byl to teda šok, s paneláku rovnou do „divočiny“, ale to bylo přesně o čem jsme snili ![]()
Pro děti je to určitě lepší, než město a i starší maličký (no, on už tak maličký není, už mu je teď 9, ale pro mě je to pořád maličký
), si zvykl v pohodě.
Kotel máme na tuhá paliva, ale uhlí hodně šetříme, takže se topí přes den jen dřevem (docela dost ho tu zbylo ještě po původním majiteli a něco sehnal muž v lese přes známeho jen za odvoz), a než jdem spát, tak uhlím, pokud je teplo, jako teď tyhle noci, tak i v noci netopíme.
Takže to není jako v bytovce, kdy jsme jen otočili na radiátoru kohoutkem, ale tady se musí trošku něco proteplíčko udělat, ale stojí to za to ![]()
Už se těšíme na jaro, je tu cca 1000m3 zahrada jen na pěstování, tak to rozjedem ve velkém stylu
, jen s tím nemám vůbec zkušenosti, co a jak, ale nevadí, to se nějak zvládne, člověk se toho nesmí bát. A pak ta zeleninka a ovoce, to bude super. Po původním majiteli tu zůstaly 4 jabloně (jablíčka výborná), švestka, třešeň a broskev.
No jsem na to všechno zvědavá ![]()
A mohla bych poprosit ten recept na bramborové karbanátky prosím?
![]()
@Hellísek píše:
@beckie
Jj, to chápu, stěhování do toho dětičky, není to jen tak
Jsme tu moc spokojení, už bych asi zpět ve městě bydlet nechtěla. Byl to teda šok, s paneláku rovnou do „divočiny“, ale to bylo přesně o čem jsme snili
Pro děti je to určitě lepší, než město a i starší maličký (no, on už tak maličký není, už mu je teď 9, ale pro mě je to pořád maličký), si zvykl v pohodě.
Kotel máme na tuhá paliva, ale uhlí hodně šetříme, takže se topí přes den jen dřevem (docela dost ho tu zbylo ještě po původním majiteli a něco sehnal muž v lese přes známeho jen za odvoz), a než jdem spát, tak uhlím, pokud je teplo, jako teď tyhle noci, tak i v noci netopíme.
Takže to není jako v bytovce, kdy jsme jen otočili na radiátoru kohoutkem, ale tady se musí trošku něco proteplíčko udělat, ale stojí to za to
Už se těšíme na jaro, je tu cca 1000m3 zahrada jen na pěstování, tak to rozjedem ve velkém stylu, jen s tím nemám vůbec zkušenosti, co a jak, ale nevadí, to se nějak zvládne, člověk se toho nesmí bát. A pak ta zeleninka a ovoce, to bude super. Po původním majiteli tu zůstaly 4 jabloně (jablíčka výborná), švestka, třešeň a broskev.
No jsem na to všechno zvědaváA mohla bych poprosit ten recept na bramborové karbanátky prosím?
![]()
já se zimou bojuju. Máme jen dvoje kamna, jedny v přízemý, druhé v patře a topíme dřevem. Něco tu bylo po původním majiteli, no naivně jsme si mysleli, že to máme na celou zimu. Ale prd. Takže teď běháme po lese a sbíráme dříví jako diví. Ale už jsem si pomalu zvykla.. I když na zimu v koupelně si asi nenavyknu nikdy. Tam já potřebuju teploučko…
Na jaře taky začínáme pěstovat, plus máme v plánu pořídit nějakou tu drobnou zvěř. králíky, slepice, brojlery atp.. A neboj taky jsem člověk nepolíbený pěstitelstvím, ale věřím, že to zvládnem. Na balkoně v Praze se mi dařilo, tak tady to půjde levou zadní. Zahradu máme maličkou, ale před domem je velká nevyužívaná obecní louka a tu budeme mít prozatím v nájmu. Tam budou ovečky a tak. Snad nám vše vyjde podle plánu. ![]()
Bramborové karbanátky: 0,5kg uvařených brambor
1 vejce
1 žloutek šalotka česnek řapík celeru červená paprika
parmazán
chilli (nemusí být, když dělám i pro malou nedávám)
Brambory nastrouhám najemno a smíchám s nadrobounko nakrájenou šalotkou, řapíkatým celerem, paprikou, nastrouhaným parmazánem, lisovaným česnekem a vajíčky. Ochutím solí, pepřem, popř. jiným kořením a nechám 2 hodiny odležet v chladu. Pak tvaruju karbanátky a klasicky obalím v trojobalu. Usmažím a jíme jen se zeleninovým salátem.
Amber, napíšeš prosím konkrétní název té soli, abych ji mohla na stránách fichemy dohledat? V těch chemických názvech se vůbec nevyznám.