Alternativní maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
5.1.13 19:14
@GumídekMegí píše:
Holky a co je to rychlosůl? Já doma používám na vaření Himalájskou růžovou není tak moc slaná a navíc je plná minerálů a vypadá krásně :-))

Himalajskou taky používám, je super. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
5.1.13 19:14

@beckie ahoj,to by se mi taky taak líbilo. dost mě zajímají ty porody doma, jak to probíhalo? nebo jste nestihli dojet do porodnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
5.1.13 19:22
@werunka89 píše:
@beckie ahoj,to by se mi taky taak líbilo. dost mě zajímají ty porody doma, jak to probíhalo? nebo jste nestihli dojet do porodnice?

Ježíš, to díkybohu ne. Kdybych totiž jen nestihla dojet do porodnice, tak umřu strachy. Já se asi v půli těhotenství po dlouhém přemýšlení kam jet rodit přirozeně rozhodla, že nejlepší a nejpřirozenější to bude doma. Tak jsem si prostudovala nějaké materiály, shlédli jsme s partnerem několik dokumentu ( což nakonec k porodu doma naklonilo i jeho, protože když viděl, co se v porodnicích děje, byl v šoku ) a našli jsme skvělou porodní asistentku, která byla ochotná, i přes nepřízeň našich zákonodárců, nás porodem provést. K ní jsem pak chodila na pravidelné prohlídky, nebo ona jezdila k nám, jak to zrovinka vyšlo. No a připravovali jsme se všichni společně na den D. A když nastal, tak prostě přijela, odrodilo se a bylo. :D Mám tady celý deníček, kdyby Tě zajímaly větší podrobnosti. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
5.1.13 19:42
@beckie píše:
My taky dlouho jen snili, ale pak přišel nějaký zlom a rozhodli jsme, že musíme z Prahy pryč. A tak se šlo. Nebudu tvrdit, že je tady vše růžové, pořád si zvykám. Topíme jen dřevem. A toho moc nemáme, a nechceme podporovat masivní kácení a pily, takže pořád běháme po lese a sbíráme každou většé kládu. No na příští zimu to musíme lépe ošéfovat. Taky je v domě dost zima. A já měla ráda vytopeno a běhání v bytě jen v tílečku. Tomu odzvonilo, teď už jen hrubý svetr a dvoje ponožky. :D A dětem jsem musela pořídit vaničku, protože v koupelně je taková zima, že tam je vykoupat fakt nelze. Ale zase se teď koupají před kamny a mají to hrozně romantický. :D Nejvíce se těším na jaro, až začneme sázet a rozšíříme zvířecí park. Toho se nemůžu dočkat.

Nádhera, nádhera, nádhera. Já jsem v takovémhle prostředí dá se říct vyrostla, na vesnici na statku se spoustou zvířat, jsem zvyklá makat na poli :mrgreen: a jsem za to neskutečně vděčná. Teďka se teda stěhuju do města (50 000 lidí), ale to je kvůli škole, práci, atd. Děti zatím s přítelem nemáme, ale do budoucna se 100% na venkov vrátíme.

• Citovat
  • Upravit
elik080
5.1.13 20:01

Joooooooooooooooo mi taky je to marny ze ano :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7576
5.1.13 20:12

Diky, je mi uz jasnejsi, jak to bude na cestach a v praci :D Hledala jsem neco jineho, nez pouzit a zahodit, navic je vse belene chlorem, coz je faktor zvysujici rizika rakoviny. latkovky me neoslovily, ale kalisek moc. Taky se da brat do bazenu, chodim s obema detma.

@Haninac píše:
zkusenosti mam tady: https://www.emimino.cz/…ozkami-8983/
pred porodem mooncup mensi velikost, po porodu mam ladycup vetsi a s obema jsem byla a jsem spokojena. Mne teda neprotikaji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
5.1.13 20:18

Kdo mate sklokeramiku, asi znate..kdo ne- vyborny pomocnik na cisteni je ta skrabka na sklokeramicke varne desky. Na kachlicky a vubec vsechny hladky povrchy, v kuchyni, koupelne, cokoli od lepidla, sklenicky na zavarovani od lepidel…vse seskrabne a zadne drhnuti ani vymysleni cim co efektivne a setrne vycistit. Treba po malovani v koupelne jsem nechala cakance zaachnout, jednim tahem seskrabla, splachla a hotovo, zadne smouhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
5.1.13 20:22
@mariannnka píše:
Nádhera, nádhera, nádhera. Já jsem v takovémhle prostředí dá se říct vyrostla, na vesnici na statku se spoustou zvířat, jsem zvyklá makat na poli :mrgreen: a jsem za to neskutečně vděčná. Teďka se teda stěhuju do města (50 000 lidí), ale to je kvůli škole, práci, atd. Děti zatím s přítelem nemáme, ale do budoucna se 100% na venkov vrátíme.
:) Já jsem taky holka ze vsi. Ale dřív než jsem si to stačila uvědomit, tak jsme se s rodiči odstěhovali do města. Ale i tak mě to k přírodě pořád táhne. Ale Praha mi chybí, paradoxně hlavně kvůli potravinám. Tady u nás najít obchod s kvalitním jídlem ani nejde. :( V Praze sice musel člověk hodně chodit, ale když si dal práci, tak sehnal vše, co potřeboval a české a čerstvé. Tady je v jednom větším městě akorát TESCO a :poblion: :poblion: :poblion: ( jak toho smajlíka nemám ráda, tak to co se tam prodává, to je fakt k zblití)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
5.1.13 20:42

@beckie tomě zajímá strašně moc, ten deníček najdu na tvým profilu? nebo jak? asi ne, když tě nemám v přátelích, že? moc ráda bych se k tomu taky dopracovala, ale nevím jestli a jak seženu PA která bude ochotná k tomu. a věřila sis jistě? že mimi i ty budete ok? kdyby jsi někde měla nějaké dokumenty a psaní o tom uložený, prosím pošli odkazy nebo názvy, já viděla zatím jen včera ten orgasmické porody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
5.1.13 20:44

@beckie jo jo, tu zoufalost ze supermarketů znám. Když to tam procházím, mám v košíku pár věcí, protože zbytek je hrůza děs. Ale zase mám spoustu věcí od rodičů z venkova, a celkově je kolem nás vesnic hodně, takže se to ještě docela dá. Kdybych nebyla líná, tak si to můžu u našich na zahrádce pěstovat sama :mrgreen: ale stejně se k tomu brzo dopracuju.

• Citovat
  • Upravit
4132
5.1.13 20:49
@werunka89 píše:
@beckie tomě zajímá strašně moc, ten deníček najdu na tvým profilu? nebo jak? asi ne, když tě nemám v přátelích, že? moc ráda bych se k tomu taky dopracovala, ale nevím jestli a jak seženu PA která bude ochotná k tomu. a věřila sis jistě? že mimi i ty budete ok? kdyby jsi někde měla nějaké dokumenty a psaní o tom uložený, prosím pošli odkazy nebo názvy, já viděla zatím jen včera ten orgasmické porody

https://www.emimino.cz/…-9295/....to je odkaz na deníček, snad bude fungovat, co se týče informací, zkus si zadat do googlu porod doma, popř. totéž v angličtině, vyjede Ti toho spousta. Já bohužel nic uloženo nemám, měli jsme malou „mléčnou“ nehodu s notebookem, takže šel do kopru se vším, bohužel. Projedu net a kdyžtak Ti písnu nějaké odkazy. Teď ale musím odklidit svinčík po dětech, jinak se k tomu nedokopu a mám to tu do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
5.1.13 20:54

@beckie díky moc, já zatím přečtu deníček, moc se těším co se dočtu. tak já zkusím pohledat a dokumenty chci pak skouknout s přítelem. jé to já asi v den porodu prvního vyklopila do klávesnice kapučíno :D tak vím o čem je řeč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
5.1.13 20:54

@werunka89 Ještě k té jistotě. Byla jsem si jista jako ničím. Je to asi hloupé to jen tak psát. Ale věděla jsem, že se nic nestane. Sama nevím, kde jsem vzala tolik sebejistoty. Ale myslím, že právě tu k domácímu porodu potřebuješ. Musíš si věřit, věřit svému tělu a PA. Velkou měrou k tomu přispělo i to, že jsem měla naprosto bezproblémové těhotenství, žádný stres, jenom radost. A taky porodnici doslova „za prdelí“ tj. dojezd sanitky ani né 5 minut. A hlavně, když si nastuduješ celou tu fyziologii porodu, a s PA proberete všechny varianty, co se bude dít kdyby, tak se hodně uklidníš. Co se týče PA, nevím odkud si, ale pořád ještě se dají sehnat ty, které jsou ochotny k porodu doma jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
5.1.13 21:40

@beckie díky moc, je mi jasné, že to musí vycházet hlavně z hlavy a srdíčka, že prostě víš, že jsi schopná porodit bez zbytečností.. jen nevím jak sehnat tu PA která bude ochotná mi všechno vysvětlit a tolik práce? jsem z Třebíče a nevím nevím.. nikoho co rodil doma neznám a to je ted těhulí a maminek kolem milion

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.13 22:04

@beckie To je naprosá nádhera!! ta odvaha odejít na samotu! To znám, taky jsme na samotě..i když tu snámi bydlí tchán, hned v baráčku vedle..máme okolo pole a les..ale u nás to zase taková romantika není…barák je velikej má dvě patra(taková ta kom. vila) a topíme uhlím a když se zatápí tak dřevo jen malinko..zahrádku mám svojí ale tchán chová býky a prasata (a má to uvázané ve chlévě :-( ) nejlépe se tu mají slepičky, ty cnahcodí kilometry okolo baráku..akorát se jim ještě musí vychytat pěknější kurník a kukaně..tchán je ještě k tomu myslivec takže tu je často nějaká srna (střelená…:-( ) přítel už tolik zapálený do přírody není a je to takový konzument TV Nova..(jistě víš jaký typ mám namysli…) to mě se strašně moc otevřeli oči a už to tu nehodlám dál snášet a taky chci aby býci byli volně na louce třeba s ovečkama (ty bychom měli na vlnu) a do toho bych malýmu pořídila poníka a sobě koníka abychom mohli lítat po lese..a samozřejmě nějaké to psisko…bohužel přítel je docela lenoch i jeho taťka…takže jsem tady na ten celej statek sama a musím to nějak šikovně vymyslet aby mi na ty změny přistoupili..nějak nenásilně..aby se tu ty zvířata měli lépe..I když musím zase uznat že přítel se mi začíná před očima měnit a začíná pomaloučku přistupovat n amůj styl…než jsem otěhotněla byla jsem vždycky dlouho v práci a doma pomalu nic nestíhala..teď už jasně vidím, že zpátky do práce nechci a že tady je daleko víc věcí, které bych mohla dělat a mohla bych si i tak třeba na sebe vydělat…snad nejsem moc naivní a budu věřit že to půjde..prostě musí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová