Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kelsey píše:
Anezka, Apolena, Amalka. A Justyna.
Miriam bych nedavala. Mame ve tride dite, ktere ma sourozence Miriam a je videt neskutecny odpor. Kdyz jsem se ptala, ze proc nerekne Miriam, kdyz o sestre mluvi, tak rekne, ze to jmeno je strasne divne a nejde pres pusu.Příspěvek upraven 16.07.19 v 12:32
A jak o ni mluvi? Žádnou Miriam osobně neznám, ale nikdy jsem si nemyslela, že by s tím jménem mohl mít někdo problém.
Máme Magdalenu a Evelínu a teď jsme měli vybrané Mariana, ale vypadá to na kluka tak nic. Ještě se mi líbí Anežka, Anastázie a Rozálie nebo třeba Dorotka.
Pro mě jsou Alžběta i Magdaléna novozákonní jména, takže osobně bych volila i do třenice něco z Nového zákona - Annu, Marii nebo Martu.
@Anonymní píše:
Jaké jméno by se vám líbilo pro třetí sestřičku? První 2, jak už z názvu vyplývá, jsou Magdaléna a Alžběta. Zatím je u nás ve hře Anna a Miriam (možná i v klasickém tvaru Marie). Napadá vás ještě jiné jméno, které by se se vám k těm dvěma hodilo?
Kateřina
@Anonymní píše:
A jak o ni mluvi? Žádnou Miriam osobně neznám, ale nikdy jsem si nemyslela, že by s tím jménem mohl mít někdo problém.
Je tou pouze segra. Kdyz ma vyslovit to jmeno, tak se zacne kroutit, ze to nejde pres pusu.
Jeste maji brachu a jeho jmeno normalne rika.
@Anonymní píše:
Já znám dvě nositelky toho jména a jsou naopak pysne, ze mají krásné a netuctove jméno ![]()
Co se týče třetí sestřičky, tak hlavně, aby to ladilo s příjmením. Klidně to může být i Markéta, Karolína.
Tak logicky tu triádu doplńuje Marie a případné varianty toho jména.
@Anonymní píše:
Jaké jméno by se vám líbilo pro třetí sestřičku? První 2, jak už z názvu vyplývá, jsou Magdaléna a Alžběta. Zatím je u nás ve hře Anna a Miriam (možná i v klasickém tvaru Marie). Napadá vás ještě jiné jméno, které by se se vám k těm dvěma hodilo?
Napadá mě Terezie. Miriam je moc krásné, ale proti druhým dvou celkem exotické a moderní.
@Kelsey píše:
Anezka, Apolena, Amalka. A Justyna.
Miriam bych nedavala. Mame ve tride dite, ktere ma sourozence Miriam a je videt neskutecny odpor. Kdyz jsem se ptala, ze proc nerekne Miriam, kdyz o sestre mluvi, tak rekne, ze to jmeno je strasne divne a nejde pres pusu.
A nezávidí jí spíš pěkne jméno? Miriam znám a každý jí jméno vždy obdivoval. Nikdo se neusklibal.