Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tož my máme tříměsíční Amálii a říkáme jí Amča, Málinka a když zlobí tak Amuch nebo Malina. Hm, nebo taky Pucmoň, ale to je trochu mimo ![]()
Taky jsme řešili, že když bude stará, jestli to nebude trapné - ale může se jí říkat Amálie.
Naprosto souhlasim, taky mam Amelii. Libilo se mi to vic jak Amalie, ale taky ji rikam Amalko, Amy, Malinko ci vselijak cukrovate jak jen to jde. Nebo i Amalice, kdyz me trosku zlobi ![]()
Amálka je překrásné jméno.Když jsem čekala mimi tak holčička se měla jmenovat Amálka…no ale mám kluka.
Takže snad příště. ![]()
Ahojky, tak my máme doma 2 letou Málinku(Amálii). Říkáme jí Málinko, Málí, Mal, Amálko, Amíšku, Amalíí. Jméno se mi moooc líbí a popravdě existují dvě skupiny lidí, kterým se jméno líbí a kterým se nelíbí a když jim řekneme, jak se malá jmenuje, tak tak divně koukají. A jak se jí bude říkat až bude starší, tak normálně, přijde mi to úplně normální jméno, jako třeba Natálka(dospělá je Natálie).Amálka už zase není tak úplně nezvyklé jméno.
Ahoj jmenuju se taky Amálie a říkají mi různě je mi už sice 17, ale všichni říkájí,že mám kásné jméno říká se mi : Málinka, Málče, Ami, Amča, Amalí, Amálie kamarádi mi říkají Amy(Ejmy),Amuška, Amina toto jméno má snad tisíce variant a nové se dají vymyslet ......
![]()
Ahojky, mám půlroční dceru Amálii. Zatím sklízíme se jménem jen dobré ohlasy, všem se moc líbí. Říkáme ji Ami, Amálko, Amčo, Amýsku, Máli, Málinko, můj bratr ji říká Amino a prdlej bratránek Ámosku. Každej si najde to své oslovení
![]()
Čekáme v brzku Amálku a už se těším, jak jí budu říkat Amalbergo, když bude zlobit. To jsem si nevymyslel je to ve wikipedii.
zdravím dámy
Petr
Já jsem jmenuji Amálie. Říkají mi mnoha přezdívkami např. Ami Amčo Amí Amísku Aminko Amálko Málinko atd. těch přezdívek je spoustu a to jméno má výhodu, protože si mě všude vždy zapamatují Amálií totiž moc není. ![]()
@quinny píše:
skoro z toho mám spíš pocit, že je zklamaný z holčičky, že sázel na kluka, ale třeba se pletu.
Navíc myslím, že chlapi nakonec na holky dost trpí, tak přeju aby to bylo stejně i u švagra.
A jméno je krásný, jen se asi hold měli domluvit předem a předešlo by se všem zbytečným zklamáním
No já když jsem se měla narodit tak můj tatínek taky chtěl holku (a to už měl dvě své a dvě z maminčiny strany) (syn jeden) Ale říkal že doufá v holku protože kluci jsou raubíři a strašní zlobílci ![]()
@M-a-j-a píše:
Tálinko u nás právě manžel moc nechce. Pořád se mu zdá divné Amálie. A přitom mi to příjde normální. Marie taky končí na IE a nikdo se nad tím nepozastavuje.
Hele řekni mu že at si vybere Amálka nebo třeba Xénie… uvidíš jak povolí
![]()
@Anulka píše: …![]()
![]()
takových sebejistých už tu bylo a nakonec mají armádu bab či chlapů, to je alespoň věc, co se podplatit nedá-teda zatím, ale všeho do času
To by si se divila
![]()
No to že chtěl Moniku tak to Amálka je hezčí (Já se jmenuju Monika)
Nic proti svému jménu nemám ale zase ho neprosazuji… já nevím jestli bych Moniku chtěla…Amálku chci taky ale u nás to dopadlo ![]()
@Hellik.T píše:
Amálka je překrásné jméno.
souhlasím, jen se nesmí maminka a příbuzenstvo zbláznit a nekupovat vše s vílou Amálkou jako pošahaní od talířků po povlečení. U jiného jména by to ani nešlo, ale takhle dítěti samotnému jméno zprotiví.
My máme doma již 16-ti letou dceru Amálii, které nejčastěji říkáme Amčo. Toto jméno jsme vybrali sice pouze z recese, poněvadž se mi v dětství líbila kniha Gabra a Málinka od Amálie Kutinové. Obdivovala jsem vždy Gabru - správnou holku. Proto, když se mi narodila první dcera, dostala jméno Gabriela. Když jsem zjistila, že jsem podruhé v jiném stavu, mluvilo se u nás jenom o tom, že to bude Málinka. Hodně kamarádek mně rozmlouvalo Amálii, aby nebyla z tohoto jména někdy nešťastná. Já jsem znala pouze jednu velmi starou pani, které se i v 80-ti letech říkalo pani Amálka. Na listě do porodnice jsem jméno Amálie měla napsané hned od začátku. Když mi ji poprvé zdrav. sestra donesla ukázat, říkala, že mi nese vílu Amálku, já jsem se bránila, že jí budeme říkat Málinko. Dcera byla milé dítko, a my jsme jí téměř všichni říkali Amálko, pokud sice zlobila, byla to někdy i Amála. V první třídě, když začala chodit do skautu, vysloužila si přezdívku Amča. Dcera je se jménem Amálie velmi spokojená, rovněž jí dělá dobře, když profesorka v hodinách Franzou
zštiny ji oslovuje Amélie. Jsem ráda, že jsem jí takové jméno dala.
My máme jednu z dvojčat Amálku - píše se Amália. Protože se nám to víc líbilo, ve většině řečí se ta koncovka a vyskytuje, zdálo se nám to melodické a s příjmením nám to jde dobře dohromady /nemáme české, ale cizí/. Říkáme jí teď Amálko, Amálečko, Ami i Amy (vysloveno anglicky). Myslím, že se vymyslí ledacos, když člověk chce. Nakonec některým lidem se říká jmény, které s tím původním nemají nic společného.