Ojeté auto do 100 000,-

1894
20.9.10 21:59

ojeté auto do 100 000,-

ahoj holky už jsem to sice jednou řešila ale hledám zase. nějakou ojetinu, musí mít 5 dveří, aspoň nějaký kufr jelikož to bude jedinné auto v rodině, do 100 000,–, rozumně najeto a do 6-ti let staré auto a ještě rozumná cena náhradních dílů. už jsem v koncích, dneska jsem prodala lanose a teď nemám čím jezdit do práce. uvažovala jsem i o dovezeném autě, ale spěchá to takže nic. mám sice vybranou nissan micru ale drahé díly, citroen c3 je prý dosti poruchové a dále nevím a tápu. jsem z toho neštastná a zbytečně vyjíždím po tříleté dceři :oops: . manžel to nechává na mě on auto až tam moc nepotřebuje :pocitac: . tak prosím o radu nebo o nabídku moravskoslezský kraj a okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
20.9.10 22:04

co se týče náhradních dílů a ceny tak bych šla do českého tzn. fabie nebo fabie combi. do 100 tisíc to bude tak tak aby byla ve slušném stavu ale zahraniční tě vyjdou zase o dost dráž na náhradních dílech a servisu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
20.9.10 22:07

tak ta česká se mi právě nelíbí otec mě do nich taky nutí ale nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
20.9.10 22:09

jasně chápu tak pak bych zksuila nějaký VW golf nebo tak něco. Nedoporučuju moc peugeot, citroen apod. Do těch bych do starších nešla.

Možná ještě nějaká toyota nebo hyungai ale tam nemám vůbec zkušenosti. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
20.9.10 22:16

Těžko říct, každý ti poradí s čím je spokojen… jinak do fabie bych taky nešla, jako rodinné auto je to malý…
My třeba máme opel vectra a naprostá spokojenost, případně ford mondeo, ale obojí bude do 100 000,– starší než 6 let, my kupovali 9 leté… Jen u těhle aut musíš na netu zjistit, které modely se kterými motory byly dobré a z kterých let a jaké nestojí za nic… ale u nás tohle naštěstí dělal přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.9.10 22:21

Předně bych na autí nespěchala,ikdyž věřím ,že je nutně potřebuješ…Raději bych si od někoho půjčila a koupi neuspěchala…fabie-příšerně malá a dle tvých kritérií asi neseženš :-? My máme Peugeot 306 combi-spokojenost. Jak někdo psal tak to každý doporučí co je mu blízké.

Když to chceš jako rodinný vůz určítě bych Micru a C3 vynechala,to mi přijde jako auto pro nákupy,ale ne na dovču,výlety atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
20.9.10 22:44

Ahojky. my teďka taky narychlo sháněli druhý vůz. Manžel jel pro něj do Německa (vyhlídl přes mobile.de a telefonicky si ho tam rezervoval) a vybírali jsme nejen podle stáří, ale hlavně podle počtu najetých km a typu motoru.
Kupovali jsme Astru combi r.v.2000 za 2,5 tis.euro. Původní cena byla přes 3 tis., ale protože ten bazar byl součást Opel autosalonu, který na ojetiny poskytoval 5-letou záruku, a tím, že jsme to vezli za hranice, tak nám „slevili“ o tu záruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
20.9.10 23:02

My jsme před 14 dny koupili Peugeota 306 combi a zatím jsme spokojení,je to super autíčko :palec:
Ale je 9 let staré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
21.9.10 06:27

Já mám Opel Astra z roku 96. - spolehlivé, cítím se v ní bezpečně, neporuchové, už sice trochu starší, ale šlape
Můj muž má Škoda felicia combi asi z 95roku - děsná popelnice, šíleně to rezne, každý rok opravujem, nepohodlné - nikdy více
Moje sestra měla Hyunday getz - asi 4roky nebo krapet víc, pak byly na opravě a doporučeno se ho zbavit, že se rozpadá motor
Druhá sestra si teď pořídila Renault Espace, taky starší, ale já jsem z něj nadšená.Prostorné, pohodlné, báječný výhled, říkala, že spotřebu taky nemá zas tak vysokou.Já jsem se do něj taky zakoukala a nejspíš ho pořídíme místo tý feliny.Ono toto rezne míň, spodní díly jsou plasťáky.
Táta měl Renault 19 a taky spokojenost.

S tím, že u zahraničních jsou náhradní díly drahé bych nesouhlasila - já, když něco, tak berem neoriginální díly.Servis v přímo autoservisu pro danou značku si dává dělat snad jen ten, kdo u nich koupil nový auto a má záruku, jinak je to předražené.Opravujem u normálního automechanika.Šikovní klucí na vesnicích umí všechny značky, určitě se najdou i ve městech.

Ale jestli pořídíš auto do 100tisíc a aby bylo max6let staré, tak to nevim.Budeš muset buď připlatit, nebo přidat roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
21.9.10 06:35

muj manzel uz 10 let pracuje u aut a jedno vi jiste nikdy ale nikdy renault!!!!uprednostnuje japonske auta ,mame uz druhe ajsme nadseni,dily jsou sice drazsi aleany se snad vubec ale vubec nekazi!!!meli jsme mazdu MX5 cabriolet -super ale museli jsme ho pridat kvuli nastavajicimu prirustku,takze v ramci uspor mame mitsubisi charisma z roku 1999 najeto 150000 za cca se vsim vsudy prihlaseni atd 50000 a super stav,to uz se mamce pokazil novy renolt!! a nam nic pohoda!§.ale dio 100000 nebo nejak kolem ale myslim ze teda malinko vice doporcuji toyotu corolu nebo mazdu 3 ale kdyby jsi chtela napis email ktera auta se ti libi a manzel ti k tomu napise cely roman proc ano ci ne,muj meil je kkattty@seznam.cz :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
21.9.10 07:38

Ford Focus combi r. 2003 v 1,6 benzinovem motoru. Temer bezporuchovy auta, daji se sehnat kolem 90 tisic. Kufr OBRI :)

http://www.tipcars.com/…eni-649.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
21.9.10 08:39

Diggy my máme peugeota 307 combi a jsme spokojeni, ale nevím jestli by se dal koupit do 100tis, ale myslím, že jo. Je velký a hlavně prostorný. No a co se týče dílů, tak smozřejmě, že značkové jsou drahé, ale dají se koupit i normálně a to je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
21.9.10 09:08

Já mám zkušenost jako kATY - máme 14 let Nissan Almera, koupili jsme jako nový, najeli na tom 280 tisíc kilometrů a pořád je to spolehlivé superauto. Žádná větší oprava, kromě výměny kamínků ve startéru asi za 2000 korun a odřených dveří z podzemní garáže (koupili jsme jiné nebourané na vrakáči a nechali přestříkat - celková cena asi 5000 korun). Jinak servis a náhradní díly byly drahé jen první tři roky, kdy auto bylo na garanci a bylo nutné dodržovat garanční značkový servis.
JInak pokud vím, tak na kdejakém online bazaru najdeš desítky aut, která odpovídají tvému zadání, jen si na nákup vem někoho, kdo tomu hoví, abys nekoupila vrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
21.9.10 10:07

za me taky ford focus (kombi) 1,6 benzin jsou pry nejlepsi motory, ale na kombika bych brala radsi silnejsi. focusy vychazely jako nejlepsi ojetiny a jak jsou moderni, taky cena se jim podoba.. za stejny peniz koupis uz vetsi mondeo ( my mame 2001, 1,8 16V benzin) ale tam bacha prave na ty 1,8l motory - jsou z mazdy a zerou olej! nepomaha na to nic, jen dolevat.. vim, ze na tipcars mivaly super clanky o spolehlivosti aut..
nesla bych do renaultu, jak uz tu nekdo rikal - ta jejich elektrika je silena.
jinak mame zkusenost jeste s naftovym xsara picasso rv 2001 a drzi doted a to ma najeto hooodne (firemni).
kdyz jsme hledali, chteli jsme bud toho forda, nebo opel astru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
21.9.10 11:08

Jen u astry bacha na odcházející řídící jednotku, dělaly to některé typy motorů… nevím jestli 1,6 nebo 1,8… my pořizovali dvoulitr, tak to je OK. Ale zase třeba vectra C rok cca 2000-2003 nebyla moc povedená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová