Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
ráda bych napsala příspěvek ohledně ambulantní hysteroskopie, kterou mám aktuálně za sebou.
Na hysteroskopie mě poslali z Reprofitu z důvodu nízké děložní sliznice. Byla mi doporučena ambulantně v Havířově u Mudr. Kováře.
Před návštěvou jsem nikde nenašla informace, které mě zajímaly. Proto sepisuji tento příspěvek.
Jak to probíhá - Zhruba stejně jako na gynekologické prohlídce. Prvně k sestřičce a pak do kabinky, kde si odložíte spodní část oděvu. Poté si vyskočíte na „kozu“ a pan doktor za přítomnosti dvou sestřiček provádí samotný zákrok. Mě zákrok docela bolel, ale potom mi aplikovali injekci a už bylo vše v pohodě, jen tlak ale bolest žádná. Takže hodnotím že to bylo v pohodě - zažila jsem horší věci. Injekce taky nebolela.
Důležitá informace je, že jsem nikdy nerodila, takže mám čípek pevně sevřený, proto ten nekomfort. Jinak jsem velice citlivá na bolest, takže opravdu je to dost v klidu zákrok. A není o nic horší než běžná gynekologická preventivka.
Navíc mě to čeká znovu po dalších měsíčkách a už vím že se není čeho bát. Měla jsem srůsty, takže mě příště jen zkontroluje a aplikuje gel proti srůstům.
Kdyby Vás cokoli zajímalo tak se nestyďte a ptejte. ![]()
Taky jsem byla loni v Havířově u pana doktora ambulantně. Já kvůli vysoké sliznici. A potvrzují, že vše úplně v pohodě. Zákrok mě sice dost bolel, ale to je hodně individuální..následná rekonvalescence taky bez problémů. Od té doby jsem jít nemusela.
@Silvianna no mě to bolelo do umrtvení. Ale líbil se mi i přístup pana doktora jak mě vnímal, že je mi to nepříjemné a rovnou aplikoval injekci. Žádné blbe řeči, že to musím vydržet atd…
Já si právě už nevybavuji, jestli mi dával injekci, ale je možné, že ano. Bolelo to opravdu hodně.
No tak já na tom byla mezi dětmi dvakrát pod celkovou narkózou, sliznici jsem měla nízkou a k tomu úplně zavřený čípek, takže jsem ráda, že mi ho neotevírali zaživa někde na koze, ale normálně na sále ![]()
@Dynulka96 píše: Více
Ná hysteroskopii x kvuli cipku i delozni sliznici á vzdy s plnou narkozou.