AMH 0,37 šance otěhotnět

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
12.4.22 18:14

AMH 0,37, šance otěhotnět

Krásný den, moc prosím, jestli má někdo zkušenost.
Cca rok se snažíme s manželem o druhé dítě, ale nedaří se, proto jsme se vydali na kliniku asistované reprodukce. Dnes jsme byli pro výsledky, manžel v pořádku, ale já mám hormon AMH 0,37 :( Ostatní hormony v pořádku, je mi 32let. Mám problém i s menstruaci, mívám jí někdo klasicky po cca 26ti dnech, ale někdy již po 17-18, teď dokonce po 12ti dnech. Doktor mi řekl, že přirozeně otěhotnět už v podstatě nemůžu, nejprve mluvil o darovaném vajíčku, ale to jsem odmítla, že chci zkusit svoje. Takže mi nejprve pomocí hormonů srovnají cyklus, potom zkusí stimulovat k produkci vajíček a když se zadari vydolovat vajíčko, tak klasické IVF. Máte někdo zkušenost, že by se v pohodě zadařilo? Když jsem nto v průběhu toho roku řešila se svým gyn, dělal mi i ultrazvuk a potvrdil i ovulaci, ale nic z toho nebylo, po ovulaci cca za 4 dny dorazila MS.. První dceru jsme počali přirozeně asi po 5 měsících snažení, v létě jí budou 3 roky.
Moc děkuji za případné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.4.22 18:35

Mám taky nízké AMH, ale stále výrazně vyšší než ty(1,1).
Na IVF téměř nereaguji, šance, že z tebe vůbec v těch cyklech dostanou použitelné vajíčko a trefí se do nějaké náhody, je velmi malá. Téměř zázrak.
Já mám asi s dětmi smůlu, vlivem problémů s početím se mi rozpadl vztah…Ale slovo v pohodě ve spojení s AMH 0,36 je nesmysl. Promiň.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.22 18:58

V Caru jsme byli kvůli manželově špatnému spermiu (věděl to už z dřívějška, s bývalou byli taky na IVF). No a mně tam naměřili AMH 0,5 (bylo mi 28). Byla jsem vykulená jako puk. 1. IVF - odebrána 3 vajíčka z 15 folikulů. Pak jsme měli pauzu asi rok a ze zvědavosti jsem šla jako samoplátce na změření AMH a vyšlo cca 1,6 8o
2. IVF mi dali jiné stimulační hormony a měla jsem 11 vajíček, ze kterých mám 2 děti :).
Tím chci říct, že 1) jedno měření AMH nic neznamená, mohli se splést - zajdi si ještě na krev jinam, ať máš jistotu a 2) ať máš AMH jakékoliv, zkus minimálně 2 IVF, první je testovací, 2.pak upraví podle výsledků.
Držím palce! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.22 19:19

Nevím, nakolik je to spolehlivý a neměnný údaj. Možná se tím dá opravdu odhadnout, jak bude tělo reagovat na ivf (?).
Naměřili mi 0,06 těsně po ukončení spontánního těhotenství kvůli vážné vadě. Měsíc nato jsem spontánně otěhotněla znovu a zatím vše ok. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.22 19:22
@Anonymní píše:
V Caru jsme byli kvůli manželově špatnému spermiu (věděl to už z dřívějška, s bývalou byli taky na IVF). No a mně tam naměřili AMH 0,5 (bylo mi 28). Byla jsem vykulená jako puk. 1. IVF - odebrána 3 vajíčka z 15 folikulů. Pak jsme měli pauzu asi rok a ze zvědavosti jsem šla jako samoplátce na změření AMH a vyšlo cca 1,6 8o
2. IVF mi dali jiné stimulační hormony a měla jsem 11 vajíček, ze kterých mám 2 děti :).
Tím chci říct, že 1) jedno měření AMH nic neznamená, mohli se splést - zajdi si ještě na krev jinam, ať máš jistotu a 2) ať máš AMH jakékoliv, zkus minimálně 2 IVF, první je testovací, 2.pak upraví podle výsledků.
Držím palce! :kytka:

Jaké jiné stimulační hormony ti dali.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.22 19:48
@Anonymní píše:
Jaké jiné stimulační hormony ti dali.

Prvně jsem měla Gonal, podruhé Menopur. V obou případech krátký protokol.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.22 19:50
@Anonymní píše:
Prvně jsem měla Gonal, podruhé Menopur. V obou případech krátký protokol.

Já měla Gonal a Pergoveris a první katastrofa a druhé 4 vajíčka a jedno embryo. Takže taky špatně.
Vysvětlil ti někdo, proč ten menopur pro tebe byl lepší a existují nějaké testy, jak to dopředu odhandout?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.22 19:55
@Anonymní píše:
Já měla Gonal a Pergoveris a první katastrofa a druhé 4 vajíčka a jedno embryo. Takže taky špatně.
Vysvětlil ti někdo, proč ten menopur pro tebe byl lepší a existují nějaké testy, jak to dopředu odhandout?

Už jsou to skoro 3 roky, tak si to moc nepamatuju. Ale zkus trochu pogooglit, určitě něco najdeš.
Jen v rychlosti jsem našla toto:

https://www.sanatoriumhelios.cz/…u-stimulaci/

• Citovat
  • Upravit
93
12.4.22 19:56

Prosím tě, vůbec nestresuj. Před lety v CARu, kam jsem docházela s bývalým partnerem, mi naměřili AMH 0,62. Zhroutila jsem se. No a zkrátím to, nyní s novým partnerem uz máme čtvrté dítě, všechny jsme počali naprosto přirozeně, ty poslední i neplánovaně. Neves hlavu, nic to neznamená, podezřívám, že to v centrech schválně říkají, aby se vystrašené pary vrhaly do IVF. Zamer se na zdravý životní styl, hodně pohybu, zeleniny, spánku, zkus se nestresovat a ono to přijde. Držím pěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 21:16
@jindraska píše:
Prosím tě, vůbec nestresuj. Před lety v CARu, kam jsem docházela s bývalým partnerem, mi naměřili AMH 0,62. Zhroutila jsem se. No a zkrátím to, nyní s novým partnerem uz máme čtvrté dítě, všechny jsme počali naprosto přirozeně, ty poslední i neplánovaně. Neves hlavu, nic to neznamená, podezřívám, že to v centrech schválně říkají, aby se vystrašené pary vrhaly do IVF. Zamer se na zdravý životní styl, hodně pohybu, zeleniny, spánku, zkus se nestresovat a ono to přijde. Držím pěstí.

Mám stejne podezření jako ty. Před pár lety po druhém potratu jsem byla odeslana do CAR. Naměřené AMH 0,97. Řekli mi, že mam čas tak 2-3 měsíce na IVF, že jiná cesta není a pak bude nejspíš pozdě. Den předtím, než mi toto řekli, byla ovulace. Další den jsem se dozvěděla ortel a taktéž se zhroutila. V době, kdy jsem netušila, že moje oplodněné vajíčko je na devítiměsíční úspěšne cestě. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.22 21:20

Ty jo holky, to je dost vážné podezření, pokud je to pravda, tak je to :poblion:
Jak jsem psala, v Caru mi naměřili 0,5 a pak po roce jinde mi vyšlo 1.6, ale říkala jsem si, že byla chyba měření, tato souvislost mě vůbec nenapadla 8o to potom člověk přemýšlí, jestli tam nějak nečachrují i s počtem odebraných vajíček :think:

• Citovat
  • Upravit
37
12.4.22 23:00

Holky, všem vám moc děkuju za zkušenosti :srdce: Vidím to tak, že hned zítra volám do laboratoře místní nemocnice a domluvím si jako samoplatce odběr na AMH hormon a jsem zvědavá, jestli vyjde stejně jako v CAR nebo ne 8o Podle toho pak budu postupovat dál, případně to proberu i se svým gyn..
Já tedy nevím, jak rychle ta hodnota AMH klesá, ale není to ani 3,5 roku, co jsem přirozeně počala dceru, tak nevím, jestli bych tou dobou mohla mít ještě AMH vysoké a teď takhle nízké, nebo jestli je dcera už malý zázrak :nevim: Každopádně to pro mě dneska byla taky rána, přála jsem si mít dvě děti a stále si to přeju, ale jsem vděčná a šťastná za dceru a kdyby další dítě nepřišlo, budu ještě vděčnější za to, že jedno zdravé dítko máme..
Z hormonů při IVF mám trochu vítr, mám leidena a za sebou už tři trombózy v noze, jednu z toho právě v těhotenství :roll: Ale pokud to bude jediná, byť třeba mizivá šance, tak do toho půjdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.4.22 23:07

Taky mam zkusenost, ze se mi hodnota hodne zmenila a to behem 3 mesicu. Vzdy mi ji merili v Caru a v tom stejnem. Mela jsem prvne namereno 0,68 ( mam 28 let), takze jsem z toho byla uplne hotova. Tehda jsem shodou okolností byla 2 tydny po prodelanem covidu ( doted nevim, zda to melo souvislost). Doktorovi se to take nezdalo, ze vajecniky na tu hodnotu nevypadaji. Domluvili jsme se, ze to po 3 mesicich premerime. Tak jsem zacala jist vitamin D a po trech mesicich jsem sla znovu na odber. Hodnota 1,9. Celkem se mi ulevilo, stejne to neni zadna hitparada, ale lepsi nez pred tim.

Takže nedej zavery po jednom odberu a bez na krev znovu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.22 05:41

U žen se „zdravou“ ovariální rezervou klesá asi o 8 % nebo 10 % ročně, už si přesně nepamatuji, kolik jsem při tom mnohahodinovém googlení našla. A mně, protože mám nízké AMH, za 5,5 roku kleslo z 0,97 na 0,47, takže rychleji :,(

K těm CAR - tenkrát mi našli v krvi antifosfolipidove protilátky. Řekli, že mám na 99 % antifosfolipidovy syndrom. Tak jsem pak šla do dvou velkých nemocnic na vyšetření, nikdy už mi nic nenašli, ale jen díky tomu jednorázovému nálezu jsem pak další těhotenství musela píchat do břicha první trimestr injekce na ředění krve a jsem na hematologii sledována dodnes. Stále nevím, co si o tom myslet :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3488
14.4.22 17:41

Ja mam posledni namerenou hodnotu AMh 0,36, resp. 0,42 a druhe se nam uz nepovedlo :( Je to letos 10 let, co to zkousime. Prvni syn prirozene poceti, snazit o druhe jsme se zacali, kdyz mu byl rok. Do klasickeho IVF jsme vubec nesli, nechtela jsem riskovat, ze po tech megadavkach hormonu (s nizkym AMh to jinak nejde…) prijdu o prirozenou ovulaci, ktera byla pro doktory zazrakem. Pri nizkem AMh je vyhodnejsi (a pro telo setrnejsi…) zkouset spis minimalky s clostilbegytem, tamoxifenem nebo femarou, pripadne ciste nativy. Najdi si zde diskuzi Nizke AMh, doporucuji precist celou (neber to od konce, kvalitni info je tam cca pet let dozadu).
Jinak zkusit novy odber neni od veci, i kdyz popravde popis tveho cyklu tomu nizsimu AMh celkem odpovida. Nizke AMh nastesti nerika nic o kvalite vajicek, ale je prokazano, ze po 35.roce jejich kvalita klesa opravdu rapidne, takze neni na co cekat. Ale abych nekoncila negativne - i nektere holky s AMh pod 0,1 se vlastniho ditete nakonec dockaly, ale byly za tim vesmes doslova roky usili. Drzim palce! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.