AMH hodnota

924
4.10.16 13:10

AMH hodnota

Ahoj holky, chci se zeptat, jakou máte hodnotu AMH a kolik vám je? Já jsem se včera dozvěděla hodnotu 1,92 a je mi 28let. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
924
4.10.16 13:21

@JayLee no abych věděla, jestli je ta má špatná :mavam: doktorka mi řekla, že by v mém věku měla být 2, takže je to mírně pod, ale ráda bych věděla, zda má někdo podobnou a podařilo se otěhotnět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
4.10.16 13:36

@JayLee Děkujuu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.10.16 13:45

Já otěhotněla s 0,9 přirozeně a to ještě s dvojčaty. Těhotenství sice nedopadlo dobře, ale to už s AMH nemělo nic společného.

• Citovat
  • Upravit
643
4.10.16 14:03

Já nedávno porodila. AMH 0,3… takže buď v klidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
4.10.16 14:07

@makarka @Janli Tak to jste mě hodily trošku do klidu, holky :) Děkujuu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
12.7.19 06:54

@Janli @makarka ahoj holky, narazila jsem na vaše příspěvky. Tak jdu s prosbou, protože se už dva dny placam někde mezi zoufalstvim a pohodou. AMH zjištěno 0,3, FSH 6,8 a HP cely v normě. Snažíme se od dubna, a 2× biochemko, kdy jsem o tomhle nemela ani paru, na základě nich na to přišel můj dr. Nyní doporučuje 3 měsíce pokusy s clostylbegytem, utrogestanem a kontrolou ovu na utz a pak jinak v říjnu do CAR na IVF. Mužů znát jenom vás názor? S přítelem jsme to obreceli, přijde nám to hrozne rychly a sibenicni, na to ze jsme si v dubnu řekli, ze bychom rádi mimi. Bude mi 30let. Jinak doplním ze MS mám pravidelnou a dokonce i každý měsíc pocituji ovu, hlidam teď i testy. Jsem rozhodnuta, ze to s podporou těch léku dáme prirozene, když už to dvakrát vyšlo, ale samozřejmě si to nechci moc idealizovat, ale ani se nechci zatím stresovat CARem. Budu rada za vás pohled a zkušenosti. Moc dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
12.7.19 12:04

@Emhacko vsi co, tady je kazda rada draha :think: na to, ze ti jeste neni ani 30 je ta hodnota hodne nizka. Na druhou stranu-snazite se kratce a zjevne ovulujes a vejce ve foliku jsou, kdyz uz se 2×zadarilo. To AMH mj i predikuje, kolik vajec jsou z tebe zhruba behem IVF schopni „vydolovat“. A dle ty hodnoty zrejme velmi malo.
Takze je otazka, jestli se hned do IVF hnat, kdyz doma taky dokazes tehotnet, jen nejspis nebylo kvalitni vejce/spermie nebo jiny faktor.
Pak je tu jeste jeden podstatny moment-je tvuj jediny problem nizke AMH nebo je tam i jiny problem? (imunita, delozni faktor, endometrioza, spermiogram…?). To pisu proto, ze leccos z toho by se dalo pripadne v CAR ovlivnit. Na rozdil od poctu vajec. A zas pokud by se neco naslo, bylo by skoda ztracet cas.
Takze co bych asi udelala ja je, ze bych nechala premerit to AMH, stitnou zlazu vc. protilatek, poradny ultrazuk, nechala urco vysetrit spermiogram. Zkratka rozjela takovou tu zakladni diagnostiku. A to vsechno proto, abyste pripadne neztraceli cas, pokud by tam byl nejaky dalsi problem. A zaroven s tim se snazila doma- hlavne v dobe ovulace -trebas ultrazvukem sledovanou.
No a pokud by se do podzimu nezadarilo, tak bych se asi fakt uz intervencim nebranila, neb on cas strasne leti, zvlast holkam s nizkou ovarialni rezervou.
Ale ber to jako ciste laicky pohled a osobni nazor, nikoliv jako fundovanou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
12.7.19 12:53

@makarka ahojky moc dekuji za tvůj příspěvek. Ja už mám vlastně všechny základní vyšetření v pořádku. Stitnou žlázu, anti Tpo (1,8), srazlivost krve, celiakii, HP. Vše mám v normě můj jediný problém je prave jen nízká hladina AMH a zaklonena deloha. Přítel je zřejmě taky ok, již jedno děcko (5) už má z předešlého vztahu. Vím, ze je to těžké, a nikdo mi jistotu žádnou nedá. Budu zkoušet teď docházet na Mojzisovku, akupunkturu a zkusíme to ty 3 měsíce s tou minimální stimulaci a uvidíme jestli se z toho něco vyklube. Důležitý bude taky příští týden až mi dr. Udela kontrolní utz před ovu a uvidí jak to tam vlastně vypadá. Budu teď ještě chvíli verit ze se to podaří, a pokud ne tak na podzim zvážím ten CAR a budu doufat ze mi pomohou případně. Každopádně hodnotu AmH mi necha doktor určitě ještě jednou přeměřit v jiné laboratoři než by mě odesilam do CARU. Protože děťátko moc chci, alespoň jedno. Jen se trosku bojím te hormonální léčby :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
6.7.25 19:44

@Emhacko Dobry den, podarilo sa vam nakoniec s tou hodnotou 0,3?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
7.7.25 07:46

@Julkavig dobry den, ano, mam dvě krásné, zdravé deti, obě přirozenou cestou. 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
7.7.25 14:44
@Emhacko píše: Více

Tak to je ozaj zazrak a nadej pre mna :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
7.7.25 15:13

@Julkavig urcite doporučuji si nechat přeměřit AMH v jiné laboratoři, jelikož když nám přes rok neslo druhé, navštívili jsme CAR a tam my AMH vyslo přes 1. nepamatuji si těš přesnou hodnotu, ale myslim že to bylo i 1,5 Takze naprosto v normálu k memu veku. Bylo to cca 3 roky od te prvni hodnoty a jelikoz zvýšení neni možné, uzavřeli to jako testovací chybu laboratoře tu prvni hodnotu. Ono to AMH neni samo o sobě ani moc vypovídající, důležité je FSH, ktere ukazuje na kvalitu těch vajíček a samozřejmě vek. Držím moc palce ať se vám také zadari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
8.7.25 20:22

@Emhacko Dakujem amh uz mam 3× merané..fsh je v poriadku a vek je 32..budem verit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
8.7.25 20:27

@Julkavig urcite věřte, pokud docházíte na folikulometrii, a ovulace probíhá, tak nevěšte hlavu. Samozrejme vám nikdo nic neslíbí a možná to bude běh na dlouho trať ale jednou se tam to kvalitní vajíčko udělá. Jen to asi nebude každý měsíc. Kdyz jsem to tenkrat hledala našla jsem tech příběhů vic, kdy i s AmH 0,1 otěhotněli, neříkám, ze je to pravidlo a samozřejmost, ale i tyto případy se počítají. Klidne napište zprávu, kdyz to budete chtít probrat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí