Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy,
chtěla jsem se zeptat nebo spíš jen znát Váš názor. Od té doby co se snažíme s přítelem o miminko každý měsíc cca dva týdny před MS špinim trvá to většinou cca kolem 3dnů někdy déle. Je to špinění růžové někdy do červena. Chtěla jsem se zeptat jestli máte něco podobného nebo zda-li to může být zahnizdování?
Děkuji za odpovědi ![]()
Měla jsem to při anovulačních cyklech. Musela jsem to tehdy řešit s gynekologem.
Aha a jak jste to vyřešila s doktorem pokud se mohu zeptat? Děkuji
Já to měla kvůli nedostatečnosti žlutého tělíska - tvořilo málo progesteonu. Takže byla nasazena hormonální léčba. Dává se buď duphaston nebo utrogestan nebo další, všechny obsahují v nějaké formě progesteron. Špinění tak ustalo. Léky jsem brala vždycky cca 5 dní v cyklu a v případě těhotenství pak 16 týdn v kuse (první 4 měsíce, než funkci žlutýho tělíska „přebere“ placenta). Teď, když už další děti neplánuji, tak prostě tak různě před a po pár dní špiním, ale už to nijak neřeším.
Jo a jinak jsem mívala ještě problémy s ovariálnímy cystami a posledních pár let mám v děloze myom, ale špinila jsem i před tím, takže nedokáži říc, zda to taky nějak souvisí.
Dostala jsem na 3 měsíce Norethisteron (2× denně 1 tbl), po dobrání cyklus naskočil a pracoval jak hodinky. Otěhotněla jsem 3. cyklus po dobrání bez nějakého cíleného snažení ![]()
@JayLee píše:
ovulacni spineni
Ovulační špinění těsně před menstruací? To by byla hodně velká vyjímka. Ony samozřejmě existují, ale běžné to není.
@JayLee píše:
ona pise, ze to ma cca 3 dny přes menstruaci kterou ma od spineni za 14 dnu takze to ma v polovine cyklu pokud to dobře chápu a v polovne cyklu je ovulace
No vidíš a já se asi vrátím do školy, protože neumím číst
Takže ti dávám za pravdu a jdu se zahrabat
![]()
Děkuju Vám za rady, ale menstruace nedorazila na testu druha carka a doktorka potvrdila tehotenstvi ![]()