Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky v pondělí mám jít na amnio, manžel je nemocnej, spíme radši odděleně, abych nic nechytla, ale stejně už trošku cítím něco na průduškách a mám šilený strach, nevím jak to je, ale četla jsem tady, že nemůžu být ani nachlazená aby mimčo nedostalo infekci, ale co mám teď dělat??? Ten doktor mi ale nic takovýho neřekl!!!! Nechci o miminko přijít, co když je zdravé a já to podstupuji úplně zbytečně a ještě kvůli tomu o něj přijdu, nevím co dělat a moc se bojím. Děkuju za napsané názory
a jak jsi dopadla na utz v 10 týdnu? tam se taky zkoumají vývojový vady stejně jako na triple testech.
byla jsi na triple testech přesně v 16týdnu?
já byla s lukáškem taky na amnio, kvůli tomu, že triple testy udělaly špatně, ten den měla 6odběrů a všechny špatně. což i ze statistiky je blbost. tak jsem tehdy hledala a heldala a zjistila, že u nás v čr se dělají triplě testy starší metodou a když se krve nechají v labrce chvíli stát, ta některý protiláy samovolně nabývají a přesně podle těch se pak posuzuje zda je vše ok. např. v bratislavě už se to dnes dělá úplně jnak. a to jsou info staré tři roky. já byla na amnio na mikuláše v roce 2005 a přes vánoce jsme čekali a 27 řekli, že je vše naprosto!!!! v pořádku.
někdy hraje roli i to, že nejsi přesně 16týden.
zkus se zeptat ještě na možnosti.
mát v rodině nějakou vadu či nemoc? je to nutný podstoupit?
mě napsali Down 1:25 a přitom jsme byli naprosto zdraví !!!!!
Byla jsem na triplech 15+6 a žádné vady v rodině nemáme. Na zeptání možností moc času nemám dnes je pátek a v pondělí jdu na amnio a tam už asi nebude čas se zeptat, prostě se bojím že přijdu zbytečně o zdravý mimčo.
Pokud se necítíš dobře, tak bych na amnio nešla, nikde není psáno, že tohle vyšetření ti nemohou posunout, klidně bych tam v pondělí zavolala, že jsi nemocná a že to potřebuješ odložit…
luci, držím ti pěsti ať se správně rozhodneš.-nejvíc se přikláním k tomu, že 15+6 je brzo. protože mají nějaký tabulky, podle který ch se hodnoty posuzují a ty jsou dělaný na 16 týden a více…
radka