Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jdu za vámi s dotazem na klidový režim po amniocentéze, s 1,5letým dítětem doma. Je tady některá z vás, která po zákroku klidový režim nedodržela, a i tak těhotenství dopadlo dobře?
Jde o to, že v pondělí jsem byla na odběru, ten den jsem sice vyloženě neležela, ale výrazně se šetřila, o malou se postaral manžel. Ovšem v úterý už manžel neměl celý den a dcera měla na můj klidový, režim výrazně jiný názor. Takže došlo k tomu, že jsem se musela rozeběhnout, abych jí chytila, když mi utekla, pak mi bohužel v nestřežené chvilce dupla na břicho. Pak mě trochu pobolíval podbřišek, ale nic neteklo, děloha maličko ztvrdlá, ale jen vespod. Myslím, že to bylo spíše ze strachu. Když jsem volala na gyndu, bylo mi řečeno, že mám klid dodržovat podle toho, jak to sama cítím, a že si mám dítě spacifikovat 🤷
Děkuji
Ten klidový režim není pro nic za nic. Manžel si měl vzít očr. Měla bys ležet.
@Jaňouchová doktor mi řekl, že ležet nemusím, že klidovým režimem se myslí bez fyzické zátěže. I tenkrát u dcery mi řekli to samé. Manžel dělá v Německu, kde OČR nevedou, a dovolenou kvůli přebytku práce taky nedostane🤷
Dělali mi amniocentezu kvůli možnému zánětu, jeli jsme na nákup a domů k dítěti, o klidovém režimu profesor ani nemluvil, i do bazénu jsem mohla ![]()
@Anonymní píše: Více
Zřejmě tě zapomněli informovat, tím bych se radši nechlubila.
@Anonymní píše: Více
Do bazénu?
Ti jako lékař řekl “paní po AMC můžete klidně do bázenu”? To se mi teda nezdá ![]()
Hele teď uz to stejne nevratis. Zkus se jeste par dnů setrit jak to půjde, děláš to pro své druhé miminko ![]()
Já byla nedávno a 48hod po zákroku klidový režim, dojít na wc a odpočívat, max sprcha. 14dnu nekoupat, bazén už vůbec - to zdůrazňovali, žádná zátěž, šetřit se … naštěstí se mohl manžel střídat s babičkou a tetou, takže jsem měla 14dni fakt klid. Dostala jsem k tomu i 2 A4 informací. Zkus to dohnat aspoň teď v nadcházejících dnech, myslím, že to doporučení není jen tak ze srandy.. osobně bych se nevydávala nikam ven, malou co nejvíc uvařil u TV a her, kde se moc nemusím hýbat a ostatní ať zajistí manžel.
Kamarádka nedodržela a potratila. Snažila bych se najít hlídání. Pokud nelze, prostě bych zabezpečila byt, lehla si a dítě nechala (bezpečně) svému osudu. Kopnuti do břicha asi 100% nezabráníš, ale určitě bych druhý den po amnio nechodila s batoletem ven, natož někam, kde mi může utéct. Asi bych nešla ani bez batolete. Aspoň pár dní, odteď.