Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky chtěla bych se zeptat. Měla jsem hroznou chuť na ananas. Měla jsem doma takovy menší. Akorát ze byl sladoucky a dobrý tak jsem ho spraskala cely.. až pak jsem se dozvěděla že by se v těhotenství neměl. Jsem ve 22tt už budu začínat 23tt. Může mi to nějak uškodit kdyz je to jen výjimečně a už si jo nedám? Děkuji za odpověď ![]()
@Andula28 proč by se neměl? Šmajra? Nechápu.. Jim na co mám Chuť.. ![]()
Ne ve druhem trimestru ti nic neudela, nedoporučuje se na zacatku, ale to bys toho musela snist tunu.
@Andula28
To by jsi se tím musela cpát denně. Tohle Ti určitě nic neudělá. Ani Tobě, ani miminku. A pokud by to mohlo něco způsobit, tak potom v 1.trimestru, který je nejrizikovejsi. Fakt v klidu. Jen pro příklad, já v 1.trimestru zblajzla tatarak. ![]()
A co by jako měl být za problém že sníš ananas? Ti řekl doktor, že se nemá, nebo sis to zase někde chytře přečetla?
Já se taky toho spoustu dočetla jako prvorodička, dřív se nic neřešilo, teď škodí každý závan smradu. Taky už jím na co mám chuť, jen se řídím tím, že všeho moc škodí ![]()
@lachtanice86 vetsi množství ananasu muze vyvolat kontrakce, v prvnim trimestru muze zpusobit potrat, ve tretim ho zensky ji, aby si vyvolaly porod
ale to by toho musela snist mnohem vic nez jeden ananas ![]()
A co z neho hrozi? Ja mela dlouhy seznam nedoporucenych veci, ale ten si nepamatuji ![]()
Nevysiluj, nic se nestane. Podle me jsou 2 skupiny- jedny jsou potraviny, ze kterych muzes chytnout listerii nebo nejakeho jineho prasopsa, tam je opravdu lepsi si davat fakt bacha. A pak ruzne veci, ktere teoreticky muzu mit vliv v dusledku nekterych mineralu/vitaminu/jinych latek, ktere obsahuji, ale tam je to opravdu riziko spis v dlouhodobem konzumovani velkych davek. Nevim, co by melo vadit v ananasu, ale nejspis bys jich musela jist desitky denne nebo tak nejak
@Kriss Tina píše:
@lachtanice86 vetsi množství ananasu muze vyvolat kontrakce, v prvnim trimestru muze zpusobit potrat, ve tretim ho zensky ji, aby si vyvolaly porodale to by toho musela snist mnohem vic nez jeden ananas
Mam 2 deti a furt se mam co ucit
A to jsem zila v zemi, kde ananasy pestuji. Na vyvolavani porodu radi paliva jidla a chodit po schodech, o ananasu ani tuk ![]()
@beruska9 no ja to beru tak, že ve velkym množství škodí snad vše a v malém zas nevadí skoro nic ![]()
Mě by zajímalo, jestli je fakt někde na světě ženská, která snědla deset ananasů a porodila z toho.
![]()