Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám dotaz.. Setkala se některá, s postupujícím těhotenstvím, s brněním rukou, ztrátou citu? Zpětně teď vím, že se mi to stalo i u druhého těhotenství, po porodu to přešlo.. Nyní jsme 19 tt a je to čím dál horší, hlavně ve spánku.. Budim se třeba 20 X za noc, buď ruce úplně necitlivé nebo silné bolesti a brnění. Jindy bez problémů.. Dá se s tím něco dělat? Magnenezko beru..
Není to od páteře? Mohlo by na to pomoci cvičení. Asi bych se optala na gyndě nebo fyzioterapeutky.
@Liška32 jindy problém nemám, záda neboli atd.. Právě vůbec nevím.. ![]()
@martina.se Jojo, to je. Leda mě napadá zkusit se koupat v epsomské soli a doplnit tak ještě víc to magnesium.
Taky jsem v 19.tydnu a mám to taky. U prvního tehotenstvi jsem to neměla. Teď to pozoruju víc a víc. I přes den mi to občas dělá. Ale taky hlavně ve spánku. Prelezene ruce hned. Stačí se o ně snad jen opřít. A strašně mě bolí nohy. Fakt děsně. Tak je to asi k tomu ![]()
Také jsem měla, odeznělo to až po ukončení kojení, po 6 ti nedělí jsem byla na vyšetření, protože prý by to mělo přejít po porodu, ale nepřešlo, vše bylo v pořádku, tak jsme byli domluveni, že počkáme na konec kojení, zda to není hormony a bylo. Než to přešlo, tak jsem v noci nemohla brát ani malého na ruky, cca 5 minut jsem vždy něco dělala, abych rozhýbala a pak jsem ho teprve brala. Tak snad vás to přejde dřív.
Stávalo se mi to v prvním těhotenství, příčinu neznám, ale pomohlo mi pověsit ruku dolů z postele, takže jsem i v noci měnila strany postele abych prostridala ruce ![]()
@martina.se píše:
Ahoj, mám dotaz.. Setkala se některá, s postupujícím těhotenstvím, s brněním rukou, ztrátou citu? Zpětně teď vím, že se mi to stalo i u druhého těhotenství, po porodu to přešlo.. Nyní jsme 19 tt a je to čím dál horší, hlavně ve spánku.. Budim se třeba 20 X za noc, buď ruce úplně necitlivé nebo silné bolesti a brnění. Jindy bez problémů.. Dá se s tím něco dělat? Magnenezko beru..
Ani mě nemluv, jsem ve 20 tydnu a spánek je pro mě utrpení. Na břichu spát nejde, na zádech mi to dělá zle a blbě se mi dýchá, na pravým boku mi mrtví prsty a bolí. Můžu spát jenom na levým boku a to věčně měním polohy abych nebyla tak zatuhlá. Taky nevím co mám dělat ![]()
@martina.se a brní všechny prsty nebo jen některé? Mohly by to být karpály, nebo pokud by brněly malíčky a prsteníčky a spíš na zádech, tak si utlačíš loketní nerv v lokti. V těhotenství se rozvolňují šlachy a vazy, takže různé úžinové syndromy jsou častější.
Mně se to nestalo, ale kamarádka to měla (i když asi až ve třetím trimestru). Dítě jí někde něco zasedlo a uskříplo. Po porodu byla už v pohodě…
@Alušáček píše:
Stávalo se mi to v prvním těhotenství, příčinu neznám, ale pomohlo mi pověsit ruku dolů z postele, takže jsem i v noci měnila strany postele abych prostridala ruce
Ano, to dělám.. Ale jako ležet třeba v posteli a držet mobil nejde prostě.. A mít ruce z postele kdyz spím, taky pořád ne.. Ale chápu a díky..
@Lucka1111 píše:
@martina.se a brní všechny prsty nebo jen některé? Mohly by to být karpály, nebo pokud by brněly malíčky a prsteníčky a spíš na zádech, tak si utlačíš loketní nerv v lokti. V těhotenství se rozvolňují šlachy a vazy, takže různé úžinové syndromy jsou častější.
Všechny prsty, odumiraji celé ruce.. Stačí ležet v posteli a držet v ruce mobil.. Max 5 minut a hotovo..
@mamule42 píše:
Ani mě nemluv, jsem ve 20 tydnu a spánek je pro mě utrpení. Na břichu spát nejde, na zádech mi to dělá zle a blbě se mi dýchá, na pravým boku mi mrtví prsty a bolí. Můžu spát jenom na levým boku a to věčně měním polohy abych nebyla tak zatuhlá. Taky nevím co mám dělat
Vydržet.. Ale naprosto chápu.. Jeste musíme chvíli vydržet 🌷