Odumírání - brnění rukou

72725
26.5.20 15:05

Odumirani - brnění rukou

Ahoj, mám dotaz.. Setkala se některá, s postupujícím těhotenstvím, s brněním rukou, ztrátou citu? Zpětně teď vím, že se mi to stalo i u druhého těhotenství, po porodu to přešlo.. Nyní jsme 19 tt a je to čím dál horší, hlavně ve spánku.. Budim se třeba 20 X za noc, buď ruce úplně necitlivé nebo silné bolesti a brnění. Jindy bez problémů.. Dá se s tím něco dělat? Magnenezko beru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6449
26.5.20 15:09

Není to od páteře? Mohlo by na to pomoci cvičení. Asi bych se optala na gyndě nebo fyzioterapeutky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.5.20 15:17

@Liška32 jindy problém nemám, záda neboli atd.. Právě vůbec nevím.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
26.5.20 15:22

Ano a bylo mi řečeno u Apolináře, že je to normální. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.5.20 15:48

@rozand díky :kytka: je to hrozně nepříjemné :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
26.5.20 15:58

@martina.se Jojo, to je. Leda mě napadá zkusit se koupat v epsomské soli a doplnit tak ještě víc to magnesium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
26.5.20 16:04

Taky jsem v 19.tydnu a mám to taky. U prvního tehotenstvi jsem to neměla. Teď to pozoruju víc a víc. I přes den mi to občas dělá. Ale taky hlavně ve spánku. Prelezene ruce hned. Stačí se o ně snad jen opřít. A strašně mě bolí nohy. Fakt děsně. Tak je to asi k tomu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
26.5.20 16:10

Také jsem měla, odeznělo to až po ukončení kojení, po 6 ti nedělí jsem byla na vyšetření, protože prý by to mělo přejít po porodu, ale nepřešlo, vše bylo v pořádku, tak jsme byli domluveni, že počkáme na konec kojení, zda to není hormony a bylo. Než to přešlo, tak jsem v noci nemohla brát ani malého na ruky, cca 5 minut jsem vždy něco dělala, abych rozhýbala a pak jsem ho teprve brala. Tak snad vás to přejde dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15323
26.5.20 16:46

Stávalo se mi to v prvním těhotenství, příčinu neznám, ale pomohlo mi pověsit ruku dolů z postele, takže jsem i v noci měnila strany postele abych prostridala ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
26.5.20 17:00
@martina.se píše:
Ahoj, mám dotaz.. Setkala se některá, s postupujícím těhotenstvím, s brněním rukou, ztrátou citu? Zpětně teď vím, že se mi to stalo i u druhého těhotenství, po porodu to přešlo.. Nyní jsme 19 tt a je to čím dál horší, hlavně ve spánku.. Budim se třeba 20 X za noc, buď ruce úplně necitlivé nebo silné bolesti a brnění. Jindy bez problémů.. Dá se s tím něco dělat? Magnenezko beru..

Ani mě nemluv, jsem ve 20 tydnu a spánek je pro mě utrpení. Na břichu spát nejde, na zádech mi to dělá zle a blbě se mi dýchá, na pravým boku mi mrtví prsty a bolí. Můžu spát jenom na levým boku a to věčně měním polohy abych nebyla tak zatuhlá. Taky nevím co mám dělat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
26.5.20 17:33

@martina.se a brní všechny prsty nebo jen některé? Mohly by to být karpály, nebo pokud by brněly malíčky a prsteníčky a spíš na zádech, tak si utlačíš loketní nerv v lokti. V těhotenství se rozvolňují šlachy a vazy, takže různé úžinové syndromy jsou častější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.5.20 17:48

Mně se to nestalo, ale kamarádka to měla (i když asi až ve třetím trimestru). Dítě jí někde něco zasedlo a uskříplo. Po porodu byla už v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.5.20 18:00
@Alušáček píše:
Stávalo se mi to v prvním těhotenství, příčinu neznám, ale pomohlo mi pověsit ruku dolů z postele, takže jsem i v noci měnila strany postele abych prostridala ruce :D

Ano, to dělám.. Ale jako ležet třeba v posteli a držet mobil nejde prostě.. A mít ruce z postele kdyz spím, taky pořád ne.. Ale chápu a díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.5.20 18:01
@Lucka1111 píše:
@martina.se a brní všechny prsty nebo jen některé? Mohly by to být karpály, nebo pokud by brněly malíčky a prsteníčky a spíš na zádech, tak si utlačíš loketní nerv v lokti. V těhotenství se rozvolňují šlachy a vazy, takže různé úžinové syndromy jsou častější.

Všechny prsty, odumiraji celé ruce.. Stačí ležet v posteli a držet v ruce mobil.. Max 5 minut a hotovo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.5.20 18:02
@mamule42 píše:
Ani mě nemluv, jsem ve 20 tydnu a spánek je pro mě utrpení. Na břichu spát nejde, na zádech mi to dělá zle a blbě se mi dýchá, na pravým boku mi mrtví prsty a bolí. Můžu spát jenom na levým boku a to věčně měním polohy abych nebyla tak zatuhlá. Taky nevím co mám dělat :,(

Vydržet.. Ale naprosto chápu.. Jeste musíme chvíli vydržet 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky