Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny.
Jsem mladá maminka dvou dětí. Starší dítě jde v září na soukromou školu do první třídy, kde bude mít zadarmo kroužky a druhému dítku budou 2roky. Pár dní zpátky jsem zjistila, že čekáme s manželem třetí. Manžel je spíš pro interupci a já nevím. Nemáme bůh ví kolik peněz, bydlíme v pronájmu od realitky a když vše poplatíme zbyde něco málo přes 20tisíc. Máme jen jednu půjčku, kterou jsme si vzali na auto, takže máme i auto, které taky něco málo stojí. Jezdíme si jako rodina na výlety jako zoo, kino, aqváč.. myslím si, že se nemáme nejhůř, ale vyskakovat si taky úplně nemůžeme. Být máme veliký 1+2 cca 68m2. Nejsem si jistá jestli by jsme třetí zvládli finančně.. Jestli, když se to narodí, už nebudu moc dopřát i to málo těm mým dvou dětem natož třem..
… Byl někdo v podobné situaci? Vůbec nevím co mám dělat, jak se rozhodnout. Jít na interupci či si to nechat a vše se to zvládne..??… Budu ráda za Vaše odpovědi, díky!
Soukromá škola, zoo, kino, akvac… To jsou dost luxusní věci, pokud to teda není jednou za rok. Finančně na třetí dítě podle mě máte bez problémů, spíš jde o to, jestli chcete…
Já bych ve vaší situacích na potrat nešla, ale je to na tobě.
Aqváč..tady to vidím na selhání antikoncepce ![]()
neptej se cizích lidí, vyřeš si to doma s manželem, u stolu.Co rodina, to originál.
Jediné teda velký byt pro 5 si představuju jinak než 2+1 68m
já bych řekla že to dáte v klidu jestli jste mladý.
Tak když máte na soukromou školu a drahé výlety, tak mate i na 3 děti
finančně to takový rozdíl nebude, budes muset akorat kupovat o boty navíc a jídlo, když vaříš pro rodinu, tak toho udeláš víc, to taky neni až takový zásah. Na potrat bych nešla, navíc věci jako výlety se dají vymyslet prakticky zadarmo.
@Kaileee píše:
Tak hlavne ze jde na soukromou skolu…
Chtela jsem napsat to same.
To bude troll.
@Kaileee prosím Vás. Na soukromou školu jde, protože když půjde na státní školu bude se platit 800kč družina a obědy 500kč+ sešity kroužky. Tady u soukromé školy se zaplatí školné a obědy celkem 1300kc a družina, kroužky a sešity jsou zadarmo.. takže proto jsem se tak rozhodla, že se to jistě vyplatí a u nás je to nejlepší základna ve městě.
Škoda, že při všech těch aquáčích, soukromých školách Zoo a výletech nemáte na antikoncepci. My na tom jsme asi i trochu lépe, máme větší byt, ale třetí bych nechtěla. Proto se chráníme.
Z toho co si napsala nevidím důvod, proč si dítko nenechat. Jít na potrat kvůli tomu, že při nejhorším půjdete občas místo do akváče na houby do lesa a děti budou chodit do klasických škol mi přijde hodně mimo, v případě, že dítko jinak chcete.
@Puknice píše:
@Kaileee prosím Vás. Na soukromou školu jde, protože když půjde na státní školu bude se platit 800kč družina a obědy 500kč+ sešity kroužky. Tady u soukromé školy se zaplatí školné a obědy celkem 1300kc a družina, kroužky a sešity jsou zadarmo.. takže proto jsem se tak rozhodla, že se to jistě vyplatí a u nás je to nejlepší základna ve městě.
Das mi odkaz na tu tvou soukromou skolu? A 800 druzina je urcite za pul roku, ne mesic.
Mě teda děsí velikost bytu 68 metrů čtverečných na 5 lidí. Teď to o moc větší rozdíl nebude ale později ano.
Nevim no. Tohle si opravdu musíte rozhodnout vy sami. Ty pojedeš v sobě psychické následky potratu či případně ty budeš vyřízena že nezvládas 3 děti nebo se budete doma hádat že nevychází že s penězi.
@Kaileee píše:
Tak hlavne ze jde na soukromou skolu…
Tak víš jak, ale neví jestli doprejou třem
![]()