Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Máte někdo fintu na hlasové ovládání Android Auto?
Podle to co jsem zatím vyzkoumal, je hlasové ovládání přes Google Asistenta. A ten neumí česky, jen anglicky. Nemám problém s angličtinou, ale když chci zapnout navigaci a zadat hlasem třeba Kardašovu Řečici, tak to anglicky fakt nejde.
Obejít se to nedá (návody z internetu selhaly) tak jen zkouším, jestli nevíte jak to obejít. Navigace se dá ovládat zadáním textu na dotekové klávesnici, ale za jízdy to nejde, bo to Google blokuje (asi z bezpečnostních důvodů).
Takže když během jízdy potřebuji objížďku nebo změnu trasy, tak musím zastavit. Nebo odpojit telefon, zadat změnu a telefon připojit. Což nedělám abych se nezabil.
Nemáte radu?
Použít Mapy.cz?
@Biiig píše:
Máte někdo fintu na hlasové ovládání Android Auto?Podle to co jsem zatím vyzkoumal, je hlasové ovládání přes Google Asistenta. A ten neumí česky, jen anglicky. Nemám problém s angličtinou, ale když chci zapnout navigaci a zadat hlasem třeba Kardašovu Řečici, tak to anglicky fakt nejde.
Obejít se to nedá (návody z internetu selhaly) tak jen zkouším, jestli nevíte jak to obejít. Navigace se dá ovládat zadáním textu na dotekové klávesnici, ale za jízdy to nejde, bo to Google blokuje (asi z bezpečnostních důvodů).
Takže když během jízdy potřebuji objížďku nebo změnu trasy, tak musím zastavit. Nebo odpojit telefon, zadat změnu a telefon připojit. Což nedělám abych se nezabil.
Nemáte radu?
@Prostě Vodnář Vypadá to, že veškerá komunikace jde přes Google Asistenta. Takže i když používám mapy.cz tak hlasový povel jde napřed do Google Asistenta který nejprve rozpozná 1) že chci navigovat a 2) kam chci navigovat. Pak jen dá pokyn příslušné navigační aplikaci které předá cíl (souřadnice). Ale protože cíl rozpoznává Google Asistent který neumí česky, tak rozpozná jen města vyslovená „anglicky“. Takže je nerozpozná.
Takže: mapy.cz nepomůžou.
No a co v Android Autu vypnout Google Asistenta a pak mapám. cz diktovat česky?
@Biiig píše:
@Prostě Vodnář Vypadá to, že veškerá komunikace jde přes Google Asistenta. Takže i když používám mapy.cz tak hlasový povel jde napřed do Google Asistenta který nejprve rozpozná 1) že chci navigovat a 2) kam chci navigovat. Pak jen dá pokyn příslušné navigační aplikaci které předá cíl (souřadnice). Ale protože cíl rozpoznává Google Asistent který neumí česky, tak rozpozná jen města vyslovená „anglicky“. Takže je nerozpozná.Takže: mapy.cz nepomůžou.
@Prostě Vodnář píše:
No a co v Android Autu vypnout Google Asistenta a pak mapám. cz diktovat česky?
To zní zajímavě, ale skutečně netuším jak to provést.
Můžete prosím popsat jak to děláte?
Díky moc!
@Prostě Vodnář Tam bohužel radí pouze to, jak vypnout spouštění Asistenta hlasovým příkazem „Hey Google“. Příkazy pro jednotlivé aplikace půjdou stále přes Asistenta. Ostatně nešťastník který tento dotaz vznesl má zřejmě stejný problém jako já a konstatuje, že tohle mu nepomůže. ![]()
A zakázat ho v seznamu nainstalovanýchv aplikací?
@Biiig píše:
@Prostě Vodnář Tam bohužel radí pouze to, jak vypnout spouštění Asistenta hlasovým příkazem „Hey Google“. Příkazy pro jednotlivé aplikace půjdou stále přes Asistenta. Ostatně nešťastník který tento dotaz vznesl má zřejmě stejný problém jako já a konstatuje, že tohle mu nepomůže.
Z logiky věci to vypadá, že bez Asistenta to nebude fungovat vůbec. Nechce se mi ho úplně rušit, aby se to nějak nekouslo. Ale zkusil jsem ho v nastavení vypnou. A stejně to nepomohlo.