Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pudla Krasne vysvetleny
Ve 3. trimestru uz to ani neni potreba, ja to nejvic vyuzila tak do 23 tt. Do ty doby sem mela vsehovsudy 2 UTZ a 2 kontroly u PA, takze nervy na pochodu a zas tak casto sem chudaka taky nesmirovala, pac starsimu, v ty dobe rocnimu, sem dala jednou poslechnout jeho srdicko a on se pak porad chtel poslouchat. navic sem si byla lina porad kydat a utirat gel na a z bricha ![]()
ja poslouchala hlavne v 3. trimestu, protoze jsem panikarila dycky, kdyz se hodinu nepohnul.
Ahojky,já mám Angel sounds asi on 7tt a slyšela jsem vždycky srdíčko miminka perfektně,je potřeba nějaký gel nebo olej aby to fungovalo. Mě moc pomohl a určitě si ho nechám i na další mimi
jinak srdíčko bije o moc rychleji než srdce dospělého a v tom přístroji to zní jako něco mezi šviháním bičem a klapotem koňských kopyt…
Dobrý den dámy.
Bylo tu řečeno mnoho a jako člověk, kterému již rukama těchto přístrojů prošlo mnoho a stejně tak zkušeností s nimi nemohu nereagovat.
Jednak nemá smysl AngelSounds srovnávat s většinou ostatních přístrojů na trhu. Ty často pouze mikrofonem snímají zvuk a zesilují, což je absolutně nepoužitelné. AngelSounds naproti tomu využívá stejnou ultrazvukovou technologii, jako profesionální lékařské přístroje (jsou hlavním programem výrobce). Jeho citlivost a kvalita zvuku je bezkonkurenční a po mnohém testování jsem nepoznal těhulku, která by po 12.tt srdíčko plodu neslyšela. První hledání je pravda trošku delší (ze zkušeností 3 až v extrémech 10 minut), napodruhé však každá maminka našla správné místo hned.
Důležité je použití gelu! Výrobce sice uvádí, že není bezpodmínečně třeba (a má pravdu), ale posouvá celé vyšetření na kvalitativně úplně jinou úroveň. Navíc bych se přikláněl k použití opravdu správného gelu, tedy „ultrazvukového“, či „akustického“ (NE olejíčky, lubrikanty a pod. co tu čtu). Dá se levně zakoupit v lékarně, popřípadě na internetu třeba zde
http://www.medplus.cz/shop/gely
Potom skutečně nebudete mít problém, že by jste srdíčko nenašla a zbytečně se tak stresovala. Funguje to skutečně spolehlivě a absolutně bezpečně.
Perlička závěrem - dočasně nabízím si AngelSounds vydražit za vlastní cenu zde
http://aukro.cz/…auctions.php?…
Angelsound: Holky, já bych to s ním nepřeháněla. Narovinu – ve škole jsme dělali pokusy s ultrazvukem a s krvinkama (rozbíjeli jsme je ultrazvukem a zapisovali jsme, jaké frekvence jich kolik rozmlátí). Jako jo, UTZ v těchto frekvencích by červené krvinky rozmlátit neměl (na to, aby rozbil buněčnou stěnu už to musí být hukot). Ale v těle jsou přece jemnější struktury než buněčná stěna. Kór u plodů
A nevíme (přesně) jak moc ultrazvuk škodí. Jasný, píšou tam, že neškodí
O cikaretách se taky kdysi říkalo, že neškodí
A o lékách proti nevolnosti v těhotenství, po kterých se rodily děti bez ručiček se taky tehdy říkalo, že ty léky jsou v poho… Prože na myši to tehdy nepůsobilo a na maminách se to samo nezkoušelo… A jsou studie (celkem prokazatelné), že 3D ultrazvuk poškozuje plod (když s ním člověk něco hledá fakt dlouho). Angelsound je taky ultrazvuk. Sice se píše, že je malý, domácí, neškodný a v pohodě, ale… zbytečně bych to moc neriskovala… Ony ty plody asi ví, proč se tak mrskají a snaží se utéct, otočit nebo odplavat, když se na ně jde z utrazvukem ![]()
Ahoj,
přispěju se svou troškou do mlýna. Angelsounds jsem zkoušela od 8+0. Ze začátku jsem slyšela jen sama sebe. Miminko se mi podařilo najít v 8+5 a od té doby už najdu každý den, někdy to dá ale víc snažení.
Používám lubrikační gel na vodové bázi (sonogel u nás v lékárně nemají).
Miminko jsem našla uprostřed, na rozhraní chloupků, dokonce musí být část snímače ještě nad kostí a jen část na „měkké“ části břicha.
D.
Taky zvažuji koupit si angelsound..je to me druhého tehu a vim ze v prvním jsem teda několikrát Plašila a nervovovala se..nejdřív ze začátku a pak ke konci…kdy me Dítě dokázalo chrnet a ne hýbat se dlouho…pamatuji ze na vanoce i na silvestra jsem byla v nemocnici natáčet ozvy…a pak jsem se sledovala az hruza
takže mne asi převládají pozitiva..a když se to dela s rozumem a pomůže to maminke ke klidnějším spaní… ![]()
@Limi123 kupovala jsi úplné nový? Je někde četla ze je víc druhu angelsounds s nějakými nahráváním…jaky mas?
Ano, kupovala jsem úplně nový, mně by nebylo příjemné, že nevím, kdo ho přede mnou používal. Mám tento http://www.hejhop.cz/…tenstvi.html a nahrávání do PC je u něj možné. Ale stál i s poštovným 1500,– což je dost. Na Aukru se dá koupit jiný model za cca 500 http://aukro.cz/…2349250.html, jenže když jsem sledovala videa na youtube, tak všechny holky měly ten, co jsem koupila já, tak jsem šla do stejného - ale teď zpětně si myslím, že to bylo zbytečné
A také doručení přes to Aukro trvá 2 týdny a já ho chtěla hned.
A je to fakt super. Mám po ZT, takže je krásné, že se můžu každý den ujistit, že je vše OK. Kontrolu mám skoro až za 3 týdny a to bych se asi unervovala k smrti ![]()
@Dorísková píše:
@Limi123 děkuji za odkaz už jsem si objednala stejný
Není zač, jinak na Aliexpress mají Angelsounds ani ne za 500 Kč ![]()
Holky, mám nahraný zvuk z Angelsounds…a nevím jestli je to srdce miminka. Mám to uložené v mobilu v MP3. Jak bych to sem mohla dát, aby jste si to poslechly a poradily?
Zkusila jsem to přes leteckou poštu. Má to dvě minuty, ale to co myslím já, je až 1:15min. Mohla bych Vás někoho moc poprosit jestli by jste poradily, zda je to opravdu tlukot srdce miminka?