Angelsounds - odposlech srdíčka v těhotenství

14434
1.5.10 10:56

Angelsounds

Nemáte někdo zkušenost s tímto přístrojem na odposlech srdíčka miminka v bříšku?Prý se dá použít od 12tt a jelikož jsem pořád v nervech zda je miminko v pořádku tak o tom dost uvažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lucka1989
1.5.10 11:08

ahoj ja si koupila topcom na poslech srdíčka je to něco podobneho akorat jiny vyrobce a abych pravdu řekla končím 17 tydena to srdičko jsem ještě neslyšela tak nevim asi jsem zbytečně vyhodila penize počkam až bude miminko větší

• Citovat
  • Upravit
14434
1.5.10 11:12

ahojky já jsem právě koukala na netu a jsou různé druhy a u některých uvádějí,že jde poslech 4-5 měsíců do porodu,u některých psáno od 7 měsíce těhu a u toho angelsounds od 12tt.

U toho tvého je psáno od kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka1989
1.5.10 11:34

je tam napsano že u některych už to jde od 12 tydne jinak od 14 na 95% a od 16 musi jit slyšet všem tak nevím ted jsem to nezkoušela asik tyden ale doktorka mi řekla že je to jak u koho že někdo ma prostě silnějši břišni stěnu a když jsem se snažila poslouchat tak jsem slyšela jen vlastni srdce

• Citovat
  • Upravit
1483
1.5.10 11:35

Ahoj holky! Ja mam Angelsound a zkousela jsem ho od 13. tydne a srdicka jsem slysela poprve tak ve 14. tydnu, ale hrozne blbe se to hleda, slysela jsem porad svoje srdce, miminka zni o dost jinak, jako rychly klapot kopyt. A ne pokazde jsou slyset, uz me to parkrat dost vydesilo, kdyz jsem je neslysela, tak jsem si to ted na cas zakazala. Dr. mi rekla, ze se spatne hledaji tak brzo i tim jejich pristrojem, ktery je silnejsi. Takze tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
1.5.10 11:40

Mela jsem rucniho dopplera nebo jak tomu rikaj, ten fungoval od 13tt (potvrzeno dvakrat na dvou tehulich). angelsound a podobne je od pozdeji bych rekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
1.5.10 12:10

Imi a co je ten dopler?jak to vypadá?můžeš hodit foto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
1.5.10 12:16

tak teď jsem koukla a je to ruční ultrazvuk zn.luvion nebo tak nějak a mělo by to být uplněl stejné jako ten angelsounds :nevim:

ty jo tak zase pořídit si něco co by mě vyděsilo ještě víc,kdybych nic neslyšela to bych zase nechtěla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
1.5.10 12:28

Ja uz to prodala a znacku si nepamatuju, ale nevim, angelsounds co sem ted koukala, je asi 4× levnejsi, tak nevim, jestli to bude mit vliv na moznosti poslechu. Je fakt, ze ze zacatku se to blbe hleda a musis se naucit, co hledat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
1.5.10 12:28

Tracy,já na tyhle přístroje taky slyšela spíš negativa :think: Nejdřív jsem o tom taky přemýšlela,protože se nemůžu dočkat každé kontroly a pořád se bojím,ale hodně názorů je,že se tím spíš vyděsíš,protože je těžké takhle v začátku to srdíčko najít :nevim: Za chvilku ucítíš pohyby,tak to myslím,je lepší kontrola,než tyto přístroje.Aspoň já jsem od té doby,co mimíka cítím daleko klidnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
1.5.10 12:34

trecy ted sem tak zbezne koukala, to za to v CR chteji takovou palku? Tady to vyjde tak na 550 kc (UK). Ja si dopplera kupovala pac sem ze zacatku mela kontroly po 3 mesicich, posledni 2 mesice po mesici (krom poslednich dni, kdy sem prenasela) a jen dvakrat UTZ (12tt a 20tt), takze sem z toho byla na svestku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
1.5.10 14:07

Dopler je druh pristroje na poslech srdicka, zrovna Angelsounds je dopler. Verim, ze je hezke si mimi poslechnout, ale ja bych do toho nesla, byla bych neprimerene stresla, kdyzbych nemohla nic najit a navic je to vlastne ultrazvuk a ja bych mela pocit, ze tim miminko rusim. To nema znit jako kritika, je to jenom muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
1.5.10 17:55

holky děkuji za informace prdím na to,já jsem to právě chtěla hlavně teď v období kdy ještě prcka necítím a nevím zda je vše ok a pokud je to fakt takhle nespolehlivé tak to nic,protože to bych byla ještě více nervní než jsem teď.Tak nezbyde než čekat na pohyby,snad to rychle uběhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15775
2.5.10 19:52

Ahoj, já mám Angelsounds asi od 14. týdne a srdíčko je krásně slyšet. Srdce dítěte bije daleko rychleji než srdce dospělého člověka, takže splést se to nedá. Přístroj se dá využít i později, např. když dítě dlouho nekope. Je to lepší než běhat na gynekologii. Já jsem s ním spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.5.10 20:40

fyzikální okénko: Doppler je pán, co objevil „dopplerův jev“. tzn. frekvenční posun, pokud se zdroj vlnění vzhledem k pozorovateli pohybuje. Příklad ze života: když kolem vás projede houkající sanitka, v okamžiku projetí výška tónu sirény klesne. Dokud se přibližuje, vlny jsou jakoby hustčí a frenkvence vyšší, jak se začřne vzdalovat, vlny se prodlouží a frekvence klesne. Vše je samopzřejmě relativní - jde o to, že k rychlosti vlnění se přičte (odečte) ještě navíc i rychlost zdroje toho vlnění.

v medicině se využívá tak, že se měří frekvenční posun vlnění (ultrazvukového), které se odrazilo od pohybující se tkáně -třeba srdce miminka, nebo krvinek tekoucí krve - umožňuje to měřit rychlosti. radarové měření rychlosti auta využívá tentýž jev.

jinac si to nekjupujte a nesmažte svoje dítě uzltrazvukem, kdoví, co mu to udělá. Určitě nevydržíte dělat to jen 1× týdně minutu. Vydržte a kupte si ve III trimestru fonendoskop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí