Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím vás, já jsem z toho ted taky zmatena. Dneska jsem cvicila poprve, podle přiloženého návodu a vůbec jsem netlačila.
Zavedla jsem balonek (asi po hodine
), a pak jsem dle návodu pri nádechu uvolnila svaly dole a predstavovala si, že balonek jede ven a on normálně vyjel
žádný tlačení. Je to tak správně?
Jak jste poznaly, na kolik to můžete nafouknout? Bojim se, abych se nějak neporanila, obcas jsem citila takovy paleni, kdyz balonek vyjizdel
tak nevim, jak poznam, ze uz to muzu prifouknout vic.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Tyden cvicim s aniballem a me to proste neda, ja pri vypuzovani tlacit musim. Jenom nadechcem a vydechem ho nevypudim, jak pisi v navodu. Normalne tlacim brichem, jako kdyz jde clovek na wc. Nemuzu nijak mimcu uskodit? Jsem 37tt. Dekuji
Zkusím obnovit diskuzi.. dokážu aniball dostat ven za pomoci nádechu (pravda, zatím malý obvod, ale jde to bez problémů)… Vážně se dá i dítě „vytlačit“ nádechem? Všude se mluví o tlačení, ale tohle s tlačením nemá nic společného… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, koupila jsem si aniball, přečetla návod k použití a dost mě v něm prekvalipila informace, že častá chyba při cvičení je, že se tlačí. Mohly byste mi prosím některá objasnit jak je to myšleno? Mám za sebou 2 porody a vždycky se po mě chtělo co nejvíc zatlačit. Ještě mám sice spoustu času než začnu s aniballem, ale přesto mi to nedá. Jak je to myšleno? U obou porodů mi PA skočila na břicho, protože jsem prý netlačila správně. Tomu se chci vyhnout. Díky za vaše postřehy.
Aniball jsem mela. Proč si ho chceš pořídit, kdyz mas uz za sebou 2 porody?
Ja se porodu šílene bala, hlavne po prvnim cisaři, chtela jsem podruhe vyzkoušet, jestli mi vubec neco projde tim spodkem
To, ze nemas tlacit, se mysli tak, ze to neni potreba, on totiz vyklouzne uplne v pohode sam. Tam jde prave o nacvik co nejvetsi relaxace a uvolneni a mas jen sledovat, jak se ten tlak posunuje. Jakmile začneš bejkovat, tak se ti ten sval/tkáň neroztahne, spis zatne. Ale neboj, ono se zacina s vyfouklym a pak se to nafukuje po pul centáku az co zvladnes…
Ja byla dokonce v diskuzi, jsme se hecovaly, tam to holky daly do 32, ja jen do 28 a byla jsem hotova, presto jsem porodila bez nastrihu i bez natrzeni, a chlapec mel hlavicku 36
ono se to pry pri otevirani jeste samo roztahne
Zacina se nekdy v 36tt myslim, ne
@MarkiMM píše:
Zkusím obnovit diskuzi.. dokážu aniball dostat ven za pomoci nádechu (pravda, zatím malý obvod, ale jde to bez problémů)… Vážně se dá i dítě „vytlačit“ nádechem? Všude se mluví o tlačení, ale tohle s tlačením nemá nic společného…
Kozkam, ze jsem odpovedela na historicky dotaz ![]()
Ne, dite se nevytlacuje jak aniball. Co si tak matne vybavuju, tak dite se vytlacuje samo rotaci, navic s tim ditetem na chvili vyhřezne i maminčina tkan, maminka mu samozrejme pomaha, ale je prave fajn se nebat, ze nevyleze a nezatinat se
Drzim palce ![]()
@MarkiMM píše:
Zkusím obnovit diskuzi.. dokážu aniball dostat ven za pomoci nádechu (pravda, zatím malý obvod, ale jde to bez problémů)… Vážně se dá i dítě „vytlačit“ nádechem? Všude se mluví o tlačení, ale tohle s tlačením nemá nic společného…
Tělo tlačí samo, je to reflex. Asi jako když potřebuješ na velkou a nejde to už zadržet. Aniball je fajn z toho důvodu, že to nebude tak nový a neznámý pocit, až bude dítě v porodních cestách.
Jinak já jsem tlačila jak divá, ale dítě stejně nešlo ven, museli mi pomoct vexem.