Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jen by mě zajímalo, kolik z vás slyšelo od partnera větu VŽDYŤ SEŠ PŘECE NA MATEŘSKÝ!
Taky se vám při tom ježí vlasy na hlavě? ![]()
Ahoj,
tak to už jsem taky slyšela,ale přítel měl štěstí,protože mi to řekl ve srandě,jinak bych ho hnala ![]()
Anetto - uslyšíš to ještě mockrát, ale jak koukám na metřík, tak dobrá zpráva je, že se Ti brzy nebude mít na čas moc co ježit
.
Přesně, když mám občas k ní vstát tak už přemlouvá vstaň ty apod. A když je víkend a zapojím ho do procesu starání se, tak toho má taky dost.. až pak si uvědomí, že být 24h s dítětem občas leze na mozek, musí si to někdy zkusit, aby neměl tyhle řeči..on si to hned uvědomí co plácá .. ale v tu chvíli mě tak chytne vztek ![]()
to sem tak uz slysela a nejen od partnera haha si vsichni bez deti myslej ze kdyz je zenska na metersky tak se jen vali doma na tadku a noic nedela…ja se treba pul roku od narozeni syna poradne nevyspala a to je vetsi zatez jak na fyzicku tak na nervy,nez nekde makat ve skladu od rana do vecera…
![]()
Radím zanechat s dítětem na dva dny, já to nuceně udělala dvakrát - pobyt v nemocnici a teď už se této větě smějeme. Poprvé když bylo dceři 13 měsíců podruhé když jí bylo dva roky. Pobyt v porodnici s Petříkem nepočítám, to už byla Alenka větší.
jj take jsem to slychavala a pak jsem tatinkovi malou nechala na jeden den a uz jsem to neslysela.
Predtim jsem slysela proc si furt stezuji kdyz sedim doma na zadku s deckem ktere jenom spi. ![]()
Ne, neboť partner moooc dobře ví, že by to bylo to poslední, co v životě pronesl.
![]()
Tak musím říct, že jsem to zatím od drahého neslyšela - akoirát jednou se tak opatrně, zkoumavě (ale ne vyčítavě) ptal, co celý den dělám, když jsem doma. Tak jsem mu to řekla a bylo
Taky mu Samíka nechávám třeba v sobotu na celé odpoledne v péči, když potřebuju něco udělat a myslím, že sám vidí, že toho moc neudělá ![]()
Ale stalo se mi, že mi snad někdy v dubnu psal spolužák z výšky, jestli bych nějakému jeho kamarádovi nenapsala bakalářku - když prý jsem na mateřské a nudím se
![]()
Jojo, my se totiž strašně nudíme
. Dřív jsem si třeba celý den četla (když ta knížka byla fakt dobrá) a teď? ![]()
A až nebude jeden prcek, ale třeba dva, tak si asi nestihnu dojít ani na haj.. ![]()
Ahojky ![]()
já tuto frázi slyšela několikrát od mých přátel.
Jednou už jsem to nevydržela a byla z toho docela pěkná výměna názorů. Dotyčná totiž ze mně dělala osobu, co asi patří do karantény
Podle ní ženská na mateřské postrádá racionální myšlení, je mimo dění a mezi lidi chodí jen svátečně. Takže jsem jí to pěkně od plic vysvětlila ![]()
Přítel pracuje doma.
takže všechno vidí na vlastní oči a zažívá na vlastní kůži a fakt by si nějakou takovou poznámku nedovolil. Navíc chlapeček je docela „náročné“ dítě, tak jsme občas tak hotoví, že děláme rodinné porady, „jak dál, abychom se oba nezbláznili?“ ![]()
Ad dotazy a názory cizích lidí - tak když se mě někdo ptá, kdy se chci vrátit do práce, tak popravdě říkám, že už ve 2letech věku malého, protože UŽ SI FAKT POTŘEBUJU ODPOČINOUT!!! A ve srovnání s tou „mateřskou“ je každá práce odpočinek!!! ![]()