Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele ja nabrala za cele tehotenstvi 20 a po porodu asi 14dni jsem byla na svem zpatky co jsem mela pred.zalezi kolil mas plodovky kolik vazi mimco ajine.
mela jsem to podobne, ja kvuli stresu dokonce nejdriv zhubla 6 kg, pak jsem to pomalinku dohnala a ke konci jsem pribirala kilo za tejden, nekdy i dve
mela jsem obdrovke bricho, ale kostej byl malickej, mel 3140g
Jde o to, že můj pan gynekolog mi vtlouká do hlavy, že je to strašně moc a že má strach abych se před porodem vůbec unesla a já mám z něj akorát nervy..
![]()
bud v klidu nenech se tim stresovat asi kdy by vazil me tak uz pak mlci.
.Jinak mala mela 4620 a 54cm byla velka.
Díky, trochu mě to uklidnilo
Taky mi teď naskakují 1-2 kila týdně.. ![]()
Taky bych řekla, že je to normální
. Já jsem do 22.tt nepřibrala nic a do 40.tt jsem měla navrch 13,5 kg. Takže klíííd! Na řeči pana mudra se vybodni, hlavně, že je ti fajn ![]()
Neboj já přibrala za celé těhu 30kg a taky jsem odrodila
doktorka v Praze mi sice nadávala,ale pak jsme se přestěhovali a doktorka tady na to neřekla ani pumpička.Samozřejmě je lepší nabrat kolem těch 15kg než víc,ale svět se taky nezboří ne?Však ono to pak půjde dolů skoro samo ![]()
presne tak, ja mela puvodni vahu za 14 dni (pribrala jsem teda diky tomu pocatecnimu ubytku nakonec jen 11 kilo) - teda ne ze bych bylaq nejaka hubena.- ono tedka taky telo hodne zadrzuje vodu, uvidis po porodu, jak to poleti dolu.
a hlavne je to jen tvoje vec, kolik priberes- ses mlada zena a pokud nebudes mit 100 kilo, tak ti to zdravotne vadit nebude, leda kdyz to neshodis, tak te za 20 let budou bolet klouby a pater (a to te budou bolet stejne).
ahoja, já jsem v 23tt a mám 11kg navrch. nikdo mi to sice nevěří, ale je to tak. a cítí to i záda. je pravda, že já jsem hubená a ted s těmi jedenácti mám 56kg, ale jestli to tak pujde dál, tak tě krááásně doženu..
ale myslím, že váhou bych se nestresovala, pokud držíš vodu, tak se nediv… po kojení to zhubneme ![]()
Asi to tak prostě má být, je fajn číst vaše příspěvky, člověka to celkem uklidní
Odhaduju, že do porodu budu mít tak 20 kilo nahoře, ale podle zkušeností ostatních to půjde určitě rychle dolů. Teď už se jen obrnit na další kontrolu u pána doktora
![]()
ahoj, ja pribrala 17kg, byla jsem plna vody,otekla, odrodila jsem a mela jsem 5kg dole. Do mesice jsem ale vsechno shodila - asi odtekla vsechna ta zadrzovana voda
a 4m. po porodu jsem mela o 4kg min nez pred tehu. No kost a kuze.
A z dr. si nic nedelej, on tomu nerozumi
Hlavne ze je ti dobre.
Já jsem přibrala celkem 17,5 kg, taky se na mě už dívali jak na velrybu
Jednu dobu jsem též dávala + 1kg za týden. Po návratu z porodnice jsem měla -9,5 kg, teď po 5 měsících jsem zpátky na předtěhu váze (neříkám, že mojí ideální, teda
) a to mám k tomu ještě ty o 2 čísla větší prsa ![]()
Takže to zase půjde dolů, neboj a na doktora kašli. Ten těhotný nikdy nebude, tak nemůže vědět, kolik by přibral on
Ten můj má zase tak trochu (víc
) panděro, takže jsem si říkala, že od něho to teda sedí ![]()
Jo a s nástupem na mateřskou (32 tt) jsem přestala přibírat, doma už jsem nepřibrala nic. Těžko říct, jestli za to mohl stupeň těhotenství nebo absence pekárny pod pracovištěm, ale všecko jsem nabrala do toho 32. týdne…
Já měla ve 30. týdnu zhruba 12 nahoře, teď už 16.
Doktor na začátku hodně brblal, že přibírám rychle. Jasně jsem mu řekla, že se nijak necpu, klidně bych psala seznam, co přes den sním. Já svoje tělo znám a že vím, že každé kilo navíc si budu muset oddřít. A že v těhotenství žádná dietní opatření dělat nebudu.
Už neříká nic ![]()
Ahojky holky, během prvních 5 měsíců těhotenství jsem nepřibrala ani kilo, od 6. měsíce do nynějška (tj. 30tt) jsem nabrala 13kg… Myslíte, že je to strašně moc?
Jen podotýkám, že se cítím výborně, téměř nic mě netrápí, žádné otoky, ani cukrovka a myslím, že jím normálně.. díky za Vaše názory.